Sløve hesterSLØVE HESTER:

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: Mick Herron

 

Sider: 389

 

Terningkast: 6

 

Dato: 11.03.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Britiske Mick Herron er et temmelig nytt navn for oss nordmenn. Det var først i år hans første utgivelse “Sløve hester” ble lansert i Norge. Han skriver til vanlig både romaner og noveller, og står bak “Slough House”-serien, der “Sløve hester” er første bok.

Jeg må personlig innrømme, at dette er en av de mest grundigste thriller jeg noensinne har lest. Karakterene er detaljert beskrevet og miljøet omfattende skildret. “Sølve hester” er bemerkelsesverdig og overraskende god. Den er elegant og originalt skrevet, og underholder leserne fra aller første side til den siste setning. Dette er en bek mørk historie fortalt på en mesterlig måte. Jeg har alltid hatt sansen for John Le Carre, men han blir blek i forhold til Mick Harron. Carre er mer eller mindre utdatert, fra nå av er det den oppdaterte Herron som gjelder. For dette er krutt for leserne, en velskreven bok, som er så overbevisende at en får lyst til å lese resten av serien. Det eneste som er synd, er at det er alt for lenge til den kommer.

Les også: Anmeldelsen av Sonja Holtermanns comeback “Gå med meg” (Terningkast 6)

Jeg har uten tvil fått en ny favoritt-forfatter, og jeg ser fram til flere leseopplevelser ført i pennen av Mick Herron. Sidene flyr praktisk talt avgårde, og når boken er ferdiglest, er du enda sulten, og må ha mer, så håper ikke det er lenge til neste kommer. Dette er en såpass kynisk fortelling, at det er underlig at en forfatter kan skrive så fantastisk bra. Det er ingen tvil om at Mick Herron har lekt seg, når han har skrevet denne dysfunksjonelle historien.

Les også: Anmeldelsen av Ninni Schulmans nyeste “Bare deg” (Terningkast 4)

“Sløve hester” av Mick Herron, er en historie som engasjerer, irriterer og sjokkerer. Dette er en praktfull forfatter, som på en fremragende måte klarer holde interessen oppe gjennom hele boken. Det er dramatikk, alvor og spenning gjennom hele boken. Hvert kapittel avslutter, slik en bare må lese neste side.

Les også: Anmeldelsen av Hanne Gelleins debut “Alle fugler små” (Terningkast 5)

Dette er vell den beste thrillerne jeg har lest til nå dette året. Jeg må si at den ligger høyt oppe på listen over favoritter gjennom tidene. Ja, den er mildt sagt en lesefest, og en leseopplevelse du sent vil glemme. Nå kan agenter som Ethan Hunt og James Bond gå å legge seg, for nå er det Mick Herrons univers som gjelder. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet, for dette var saker, reale saker. Et univers helt ustoppelig, med uforglemmelig litteratur, som er skrevet på en enestående måte av Mick Herron. Bravo, la oss få mer, og det kvikkest mulig.

Boken er mottatt som reklame fra Aschehoug forlag.

 

Bakside informasjon om boken:

“Sløve hester kaster oss rett inn i et nervepirrende terrorscenario: Den unge MI5-feltagenten River Cartwright er på King’s Cross stasjon, hvor han skal finne og pågripe en mistenkt selvmordsbomber. Ifølge instruksen er bomberen fra Midtøsten, iført hvit t-skjorte under blå skjorte. River og de andre agentene finner mannen som passer beskrivelsen, men han er ingen selvmordsbomber. Plutselig blir River usikker: hvit t-skjorte under blå skjorte, eller blå t-skjorte under hvit skjorte? Sløve hester er første bok i serien om Slough House, avdelingen hvor MI5-agenter blir omplassert etter å ha begått utilgivelige tjenestefeil eller på annet vis tabbet seg ut. Sjefen her er Jackson Lamb: tjukk, uflidd, kjederøykende og intenst utrivelig – og, skal det etter hvert vise seg, en genial spion med en ryggrad av stål.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder: 

Aschehoug.no. (2020). Sløve hester. Lokalisert 11.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top