GÅ MED MEG:

Forlag: Liv forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Sonja Holterman

 

Terningkast: 6

 

Sider: 232

 

Dato: 08.03.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelse:

Sonja Holterman debuterte som forfatter med kriminalromanen “Presteskapet” på Juritzen forlag i 2012. To år etter kom “Frostgraven” på samme forlag, som var andre bok med Ira Torgrimsson i hovedrollen. Så ble det brått stille, og jeg kunne ikke forstå hvor det ble av henne, hadde hun lagt pennen på hyllen for godt. Så tidlig i år, kom det en pressemelding fra Liv forlag om at Holterman ville returnere med bok tre “Gå med meg” i år (2020).

Jeg har alltid hatt Sonja Holterman som en av mine personlige favoritter blant norske kvinnelige forfattere. Sonja Holterman har vært lenge savnet. For aldri før har sitatet: “Den som venter lenge, venter ikke forgjeves”. For med “Gå med meg”, har ventetiden vært lang, men med en så forbausende god oppfølger, kan vi være glad ventetiden har vart lenge, for da har boken ligget å modne seg hos forfatteren, og det har blitt en fantastisk god bok. Jeg vil si at “Gå med meg” er Sonja Holtermans beste utgivelse til nå.

Dette er en fulltreffer av de sjeldne, med en robust handling, som er underholdende å lese. Jeg fryder meg over at vi har en såpass dyktig kvinne innen krimsjangeren i Norge. For dette er et solid stykke krimhåndtverk, og vi kan ønske Holterman velkommen tilbake, for håpe hun skriver flere, for først nå husker jeg, hvorfor jeg virkelig likte bøkene til Sonja Holterman. Dette er en forbausende og forrykende god comeback, en helstøpt historie. En bok som virkelig bør lese, fengslende allerede fra første side, og full av spenning fram til siste setning.

Kriminalromanen “Gå med meg” handler om Kristine og hennes oppvekst i et kristent miljø på Nord-Jæren på 80-tallet. Kristine er en del av en kristen gjeng. Hun og vennene drar på konserter og møter, og har et sterkt samhold. Men troen, den sosiale kontrollen og skammen truer med å splitte dem. Fortellingen om Kristine beskriver et kristent samfunn som utøver sterk sosial kontroll over barn og unge, like sterkt som det man kritiserer det muslimske miljøet for. Den viser også de interne rangeringene som foregår i et lukket religiøst miljø, hvor de som tilhører bedehuset har en streng, bibeltro livsførsel, mens kristne i statskirka er mer løsslupne i forhold til valg av partner, sex før ekteskapet og alkohol. Samtidig skildres de fine og trygge ved det å det å være ung og tilhøre et kristent miljø. Bokas tema er religion, odel, skam og svik.

Sonja Holterman, takk for en utrolig god leseopplevelse. Det var en fryd å lese “Gå med meg”, en sidevender av de sjeldne. Jeg gleder meg til mer fra deg framover, og håper du nå forstår hvor høyt du er savnet. Dette er en realistisk og troverdig historie, som lett kunne skjedd i virkeligheten. Så folkens, dette er en historie som virkelig bør lese, noe av det beste beste jeg har lest i år. Så kjøp “Gå med meg” og les den, du vil ikke angre, det kan jeg garantere, for det tør jeg.

Boken er mottatt som reklame fra Liv forlag (Forlagshuset i Vestfold).

 

Bakside informasjonen om boken:

“Flere tusen unge er samlet til russetreff i Kongeparken. På en høyde over parken ligger en kvinne. Hun har på seg en gammel russedress fra 1990 med et hvitt kors teipet på buksebeinet. Mens ungdommene fester starter jakten på kvinnens morder. Krimjournalist Ira Torgrimsson er blitt mor, og vil hjem til datteren i Oslo, men russedrapet fører henne til Jæren. Hun nøster opp historien om Kristine, og hennes oppvekst som var preget av streng tro, skam og foreldres forventninger.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Liv forlag. (2020). Gå med meg. Lokalisert 08.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top