Et stykke norsk kongelig historie, en vakker bok!

Forlag: Jæren forlag

Sjanger: Fotografi bok/Atlas/Leksikon

Forfatter: Svein Mange Olsen

Kilde: Innbundet

 

Har du noen gang hørt om kongelige vogner? Vogner som det royale folket i Norge og resten av Europa bruker og har brukt! Her er vertfall boken, en vakker og rikt illustrert bok. Den er full av bilder og kunnskapsrik fakta. En skattekiste for historie interesserte. En bok som representerer de kongelige i Europas bruk av hest og vogn og hva kongehusene representerte i Europa. 

Dette er en viktig bok for den norske befolkning, den norske historie og det norske kongehuset. 

Svein Magne Olsen har skrevet en bok som viser sermonivogner fra de fleste kongehus som har vært i Europa fra 1700-tallet og til i dag. Boken gir innledningsvis en innføring i utviklingen og bruken av kongelige vogner og sleder, for deretter å presentere ca 100 vogner med oversiktsbilde og mange detaljefoto.

Vi blir tatt med gjennom Europeisk historie og får dekket kunnskapen fra hver side både på norsk og engelsk. Dette er en viktig, vakker, informativ, kunnskapsrik og vell utført bok!

Jeg er imponert over Svein Magnes framstilling av de kongeliges verdier og bruk av dem!

Denne boken har jeg valgt å gi terningkast 6!

Vakkert illustrert og kunnskapsrikt fremstilt!

 

Bakside informasjon om boken:

“Ekvipasjekulturen knyttet til hest og vogn ved kongehusene representerte det fremste Europa kunne oppvise når det gjaldt teknikk og kunst gjennom flere hundre år. Sermonivognene var symboler som monarken brukte for å vise sin makt og rikdom.

?Med pomp og prakt? viser sermonivogner fra de fleste kongehus som har vært i Europa fra 1700-tallet og til i dag. Boken gir innledningsvis en innføring i utviklingen og bruken av kongelige vogner og sleder, for deretter å presentere ca 100 vogner med oversiktsbilde og mange detaljefoto.

Boken er den første i Europa om dette tema siden 1927, og forfatter Svein Mange Olsen har jobbet med boken i 12 år. Og for en bok dette er blitt! For alle som er glade i kultur, kongelige og historie.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Jæren forlag. (2015). Med pomp og prakt. Lokalisert 19.10.2016 på internett https://www.jarenforlag.no/boker/pomp-og-prakt.html

En vakker fotobok, høyere over Sandnes og Stavanger kommer du ikke:

Forlag: Jæren forlag

Sjanger: Atlas/Flyfoto

Forfatter: Asle Haukland

Kilde: Innbundet

 

Bakside informasjon om boken:

“Dette er Stavanger og Sandnes slik gjessene ser det på sin vei sydover. De ser langt, men også mange detaljer. Fotograf Asle Haukland gir deg en ny opplevelse av regionen, og bildene viser både Stavanger og Sandnes med detaljer du ikke har sett før. Det samme også fra Sola, Randaberg og Rennesøy. Stavanger og Sandnes fra lufta er en bok som vil brukes ofte. Her kan en studere detaljer fra regionen, og samtidig også noen fantastiske oversiktsbilder tatt fra 3-4000 meters høyde. Den vil være en flott gavebok i mange sammenhenger, og det er i tillegg engelsk tekst i boken.”

 

Har du noen gang ønsket å se Stavanger og Sandnes fra luften. Ja nå har du mulighet. Boken “STAVANGER OG SANDNES FRA LUFTA”, gir deg muligheten. Ved å se i denne boken får du oppleve vakre bilder av høye fjell, nydelige daler og en storartet natur. Det er lett å se at bildene er tatt av profesjonell fotograf. Måten bildene gjenspeiler naturen på en slik vakker måte. Asle er en dyktig fotograf og materialet er nærmest en fryd å se på.

Fotograf Asle gir oss bilder av Stavanger, Sandnes og området rundt (Sola, Randaberg og Rennesøy). For deg som er kjent i område vil du fort dra kjensel på bildene. Om du ikke er kjent, vil du fort elske plassen. Boken viser tydelig bilder av nydelig omgivelser. Du blir nærmest forelsket i plassen og det takket være den profesjonelle fotografen og forfatteren. Jeg er paff. Det er lenge siden jeg har sett så nydelig bilder. Asle har klart å skape et mesterverk og en perle av en bok.

Boken er også utstyrt med tekst under, slik du til tider vet hvor du befinner deg i luften.

“Stavanger og Sandnes fra lufta”, er et kunstverk av de sjeldne, en praktbok, et sted og natur leksikon og boken er nærmest en “MÅ HA BOK”. Bildene er tatt for å begeistre og du kan nærmest lene deg tilbake å nyte denne feelgood boken.

Til slutt ender det med at jeg gir boken, terningkast 5!

Boken er et godt stykke arbeid og et kunstverk av de sjeldne. Forfatteren og fotografen har klart å fange vakre omgivelser inn i en nydelig bok. Det er vanskelig å ikke bli begeistret. Boken anbefales på det varmeste!

Enten du bor i Rogaland, Østlandet eller Nord – Norge, vil boken begeistre de fleste.

 

Igjen: TERNINGKAST 5!!

 

Kilder:

Jæren forlag (2014). STAVANGER OG SANDNES FRA LUFTA. Lokalisert på internett: http://www.jarenforlag.no/boker/stavanger-og-sandnes-fra-lufta.html