Underholdende, humoristisk og barnevennlig kjemi lærdom

Forlag: Kagge forlag

 

Sjanger: Fakta

 

Forfatter: Alexander H. Sandtorv

 

Sider: 143

 

Terningkast: 5

 

Dato: 04.12.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Alexander H. Sandtorv har en doktorgrad i kjemi fra Universitetet i Bergen, der han også har ledet studiegrupper og eksamensforberedende kurs i kjemi.

Sandtorv’s debut som forfatter kom med fagboken “Kjemi – Enkelt forklart” i 2016, som er en faktabok for voksne. Det er ingen tvil om at Alexander H. Sandtorv kan ufattelig mye om dette temaet. Forfatterens kunnskap på dette feltet, er noe som gjør det til en mer fornøyelig leseopplevelse. Han forklarer innviklet og kompliserte fakta på en enkel og forståelig måte. Med Sandtorv’s fortellermåte og formidlingsevne, kan en hver person tilegne seg kunnskap om kjemi på en svært rask måte.

I 2019 og 2020 er Alexander H. Sandtorv aktuell med fire nye lærebøker i kjemi. Og han leverer kvalitet gang på gang, gjennom kunnskapen han lirer av seg, vet en at dette er noe han kan. Så anbefaler samtlige folk som vil lære mer om kjemi, om å lese Alexander H. Sandtorv’s bøker. For enklere måte å lære på, skal en lete lenge etter.

Så i 2017 kom Sandtorv sin første fantasyroman “Profetien om Laura”. Noe som han mestret på en svært bemerkelsesverdig måte. Dette er noe helt annet, enn hva han tidligere har skrevet, noe helt uten om det vanlige. En medrivende og fengende historie, en fortelling jeg ble hekta på allerede fra førTe kapittel. Jeg håper inderlig det kommer en oppfølger, i nærmeste framtid. “Profetien om Laura” kan sammenliknes med J.K Rowlings “Harry Potter”-univers. Og jeg må ærlig innrømme at denne historien ikke var så innviklet og komplisert som “Harry Potter”-universet er, for Sandtorv sitt univers er mer lettlest og lettere å forstå seg på.

Så i 2018 kom barne/ungdoms faktaboken “God kjemi – kjemimagi i alt som er rundt oss, og morsomme forsøk du kan gjøre hjemme”. Endelig har unge lesere fått sin egen unike og helt spesielle kjemi lærebok. Denne bør bli pensum på barneskolen, for hadde jeg hatt denne da jeg satt på skolebenken, ja da hadde alt vært mye enklere.

Dette er en leseverdig bok full av kunnskap, og proppet med hysterisk morsomme forsøk en kan teste selv. Det er aldri et kjedelig øyeblikk sammen med lærer Alexander H. Sandtorv, helst skulle vi hatt flere slik som han.

I “God Kjemi” forklarer Alexander H. Sandtorv det meste innen kjemi-temaet på en så enkel måte og underholdende måte, at det er nærmest umulig å gjøre feil. Leserne tas med inn i kjemiens utrolige verden, som både er fascinerende og imponerende. Boken inneholder også sentrale begreper, slik det er lett å forstå teksten. Så folkens, dette er den perfekte bok å kjøpe til sine barn, og til de som er besteforeldre, vurder å ha den tilgjengelig når barnebarna kommer på besøk. Alt ligger til rette for flere timer med lett underholdning.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Vet du hva som skjer under bakken i den sveitsiske landsbyen Meyrin? Har du lurt på hva som skjer når is smelter, eller hvorfor tannkrem ikke størkner i tuben? Hva er egentlig promp og tiss, og hvorfor lukter egg ekkelt når det råtner?

I denne boka tas leseren med inn i kjemiens magiske verden, og du lærer om sentrale kjemiske begreper på en lettfattelig og spennende måte. Vi får også et innblikk i hvordan kjemien og kjemiske fenomener berører oss alle, og det trekkes linjer fra det hverdagslige til det store og vidløftige.

Mange morsomme forsøk og eksperimenter som kan gjøres hjemme gjør boka ekstra spennende for hele familien.”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Kagge.no. (2018). God Kjemi. Lokalisert 04.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top