Iskald og likanes psykologisk thriller

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: S.K. Tremayne

 

Terningkast: 4

 

Sider: 400

 

Dato: 04.12.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

S.K. Tremayne er pseudonym for Sean Thomas, en anerkjent britisk forfatter og journalist. I tillegg til å skrive grufulle og groteske thrillere under Tremayne, skriver han også arkeologiske og religiøse thrillere under Tom Knox. Jeg har lest samtlige av Sean Thomas utgivelser, og liker personlig bedre Tom Knox, det kan ha med at Tom Egelands bøker om Bjørn Beltø og Dan Browns bøker om Robert Langdon, er noen av mine største favoritter innen thrillere, og de har alle til felles at urgamle historier og religiøs symbolikk står i sentrum.

Den første S.K. Tremayne utgivelsen kom på norsk i 2015, under tittel “Istvillingene”. Som var en svært rystende, brutal, skummel og iskald psykologisk thriller, som gir et reinspikket kaldt gufs gjennom kroppen. Dette er vell min personlige favoritt blant hans utgivelser blant psykologiske thrillere. Den får deg som leser til å skjelve, og er en fryd å lese, passelig doser med spenning, servert mellom to permer.

Andre utgivelsen “Ildbarnet” kom to år etter (2017). Som var full av gotisk skrekk, uhyggelig stemning og temmelig intens spenning. Dette er en svært medrivende og fengslende thriller, som tar menneskesinnet på alvor, og får nakkehårene til å reise seg.

Så kom “Like før jeg døde” i høst (2019), en litt langtrukken oppfølger. Den er ikke kjedelig, for den duger, men det er flere øyeblikk der forfatter Sean Thomas kunne kuttet ned på tekst, og forkortet det litt. For vell, boken er meget spennende, men ikke den beste utgivelsen fra S.K. Tremayne. Så likte du “Istvillingene” og “Ildbarnet”, ja da vil denne skuffe deg litt, men ja den er like kald, nervepirrende og uhyggelig, men litt for lang etter min mening. Det mangler litt spenning på veien mot ferdiglest bok, forfatteren har hatt mer fokus på det mentale menneskesinnet, men ja dette er litteratur som virkelig gir mersmak. Kan anbefales, og kanskje du bør lese denne tredje boken, før du går i gang med hans to første. Det kan være et svært viktig valg, slik du ikke blir skuffet utover, for alle har hver sin sjarm, og ja de er fengende og skiller seg ut på hver sin måte.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Kath Redway bor sammen med datteren Lyla og ektemannen Adam i et avsidesliggende hus dypt inne i Dartmoor nasjonalpark. Hun trives i det vakre, men dystre landskapet, selv om familien sliter økonomisk og med datterens autistiske symptomer. En dag våkner Kath opp med et diffust minne om en fryktelig bilulykke. I lettelse omfavner hun sine kjære, men noe er galt. Adam virker rasende, og Lyla oppfører seg stadig merkeligere. De burde være glade for å se henne i live, men de vil ikke møte blikket hennes. Etter hvert som skremmende brokker av erindring vender tilbake, innser Kath at bilulykken ikke var et uhell, og hun begynner å lure på hvem som ønsker henne død – hvis hun i det hele tatt kan stole på sine egne sanser.”

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). Like før jeg døde. Lokalisert 04.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top