Kunnskapsrik spørsmåls bok om andre verdenskrig!

Forlag:

Commentum forlag

Sjanger:

Quiz/Historie/Andre verdenskrig

Forfatter:

Jack Rostøl

Nils Helge Amdal

Sider:

192

Dato:

19.12.2017

Kilde:

E-Bok

Selve anmeldelsen:

Jack Rostøl og Nils Helge Amdal er i høst aktuell med den kunnskapsrike spørsmåls boken "Quisling og andre quiz-ting". Gjennom 900 spørsmål og svar tegner forfatterne et oversiktlig, omfattende, underholdende og solid bilde av andre verdenskrig.

Leserne kan gjennom nærmere 200 sider teste sin kunnskap om den fem års lange krigen. Forfatterne har delt boken opp i kategorier som blant annet kjente krigs personlige, fiender, helter, hendelser og årstall. Forfatterne har også en kategori som inneholder bilder og spørsmål rundt bildene. Dermed får leserne et større innblikk i andre verdenskrig.

Jeg har lest mange quiz bøker, men det er ingen tvil om at dette har blitt min favoritt. Forfatterne er kjent for flere spennende og interessante utgivelser om andre verdenskrig. Dette er en underholdende og fengende quiz bok som fort kan bli en slager for den historie interesserte. For har du interesse for krig, ja da er dette en bok midt i blinken for deg.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Test dine kunnskaper om 2. verdenskrig. Jack Rostøl og Nils Helge Amdal har samlet 900 spørsmål og svar om krigen i denne artige quizboken."

Med julehilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Jack Rostøl og Nils Helge Amdal. (2017). Quisling og andre quiz-ting. Commentum forlag: Oslo. Lokalisert 19.12.2017.

Den perfekte bok for alle med interesse for film!

Forlag: Commentum

Sjanger: Quiz/Underholdning/Film

Forfatter: Jarl Kjetil Tøraasen

Kilde: Innbundet

"FILMquiz", er en spørsmåls bok for folk med interesse for film og underholdning. Jarl Kjetil Tøraasen byr på kunnskapsrik spørsmål og svar for både små og store. Boken er delt opp i kategorier og er perfekt for hygge og stemning for familier.

Jarl Kjetil Tøraasen, vokste opp og er bosatt i Trysil. Han har en lidenskapelig interesse for film. Helt siden barndommen, har film spilt en stor rolle. Dette er noe som har skapt grunnlaget for denne quizboka. Filmquiz er hans første bok.

Denne quiz boken, er for deg som liker å se film. Dermed kan Jarl påvirke diskusjoner om en film blant folk. Spørsmålet er som oftes om filmen var bra eller dårlig, eller hvilken skuespiller som var med hvor, eller kanskje lurt på hvilket år en film kom ut. Med "FILMquiz", får du innsikt i filmhistorie både i fortid og nåtid. Gjennom Jarls bok, får en teste filmkunnskapene!

Jarl Kjetil Tøraasen, har laget en velskrevet spørsmåls bok. Den inneholder 900 spørsmål om film, fordelt på 30 spennende kategorier. Dette er en omfattende, historisk, underholdende og fengende spørre bok. Det er ingen tvil om at dette er boken for filmentusiaster. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Liker du å se film? Da har du sikkert også diskutert om en film var bra eller dårlig, eller hvilken skuespiller som var med hvor, eller kanskje lurt på hvilket år en film kom ut. Nå kan du teste filmkunnskapene dine! 900 spørsmål om film, fordelt på 30 spennende kategorier!

Jarl Kjetil Tøraasen (f. 1970) er oppvokst og bosatt i Trysil.Han er gift og har to barn. Selvstendig næringsdrivende. Har hatt en lidenskap for film siden barndommen, noe som har skapt grunnlaget for denne quizboka. Filmquiz er hans første bok."

Med bokhilsen

Kilder:

Commentum.no. (2016). FILMquiz. Lokalisert 22.01.2017 på Internett http://commentum.no/butikk/filmquiz/

Kunnskapsrik quiz bok!

Forlag: Tigerforlaget

Sjanger: Spørrebok/Quiz

Forfattere: Ole Martin Halck og Eskil Aasmul

Sider: 344

Kilde: Pocket

"Quizkanon 1", er en kunnskapsrik, kulturell, politisk og historisk spørrebok full av klassiske og nye spørsmål. Den tar for seg verden mellom to permer.

Forfatterne har samlet de spørsmålene som oftest dukker opp blant folk. Quiz boken er delt opp i kategorier, som inneholder kunnskap som introduksjon.

Dette er en kreativ, gøyal, fengende, informativ og underholdende spørrebok.

Boken utgjør en base av grunnleggende informasjon. Full av spørsmål og svar. Dette er den perfekte boken for familier, underholdning, fester og hyggelige sammenkomster.

"Quizkanon", er delt opp i to deler, der den ene delen er selve kanonen og den andre delen er nye og aktuelle spørsmål. Boken innholdet også en oppskrift på å lage en god quiz og en oversikt over de beste quiz-stedene i landet.

Dette er en underholdende, humoristisk, fengende, kunnskapsrik, politisk, historisk og kulturell bok. Her bli leserne kjent med forskjellige kategorier. En kommer blant annet i denne boken tett inn på naturen, geografien, kulturen og samfunnet. Her blir en kjent med verden på en fengende, kreativ og underholdende måte.

"Quizkanon", er en velskrevet spørrebok for folk i alle aldre. Dette er en solid og viktig bok. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5. Gøyal, interessant og kreativ bok med spørsmål og svar. Forfatterne har laget en quiz bok som lærer leserne å kjenne samfunnet og livet.

Bakside informasjon om boken:

"Quizkanonen er en spørrebok som består av de klassiske spørsmålene. Spørsmål som kommer igjen og igjen. Lærer du disse, blir du garantert en god quiz-deltager. Etter tusenvis av pub-quizer, tusenvis av timer med pløying av spørrebøker og leting i quiz-apper, har vi samlet de spørsmålene som oftest dukker opp. Det Asbjørnsen og Moe gjorde for eventyr, har vi gjort for quiz.

Quizkanonen består av fire bøker, som til sammen utgjør basen av det du bør kunne. Det er selve grunnkurset i quiz. Alle de fire bøkene er delt i to: Den ene delen er selve kanonen, og den andre delen er nye og aktuelle spørsmål. Som bonus får du oppskriften på å lage en god quiz og en oversikt over de beste quiz-stedene i landet.

Lykke til med å bli en quiz-mester!"

Med bokhilsen

Kilder:

Tigerforlaget. (2016). Quizkanon 1. Lokalisert 23.12.2016

Spørsmål som hører julen med!

Forlag: Font forlag

Sjanger: Spørrebok/Quiz

Forfatter: Atle Nielsen

Kilde: Innbundet

 

“Julequiz”, er en klassisk, kulturelt, historisk, kunnskapsrik, underholdende og fengende spørsmålsbok.

Atle Nielsen har skrevet en quiz bok som innholder 1000 spørsmål og svar. Boken passer for både voksne og barn. Dette er boken som passer for familien i romjul og førjulstiden. Nielsens bok samler familien til hygge og kos. 

Atle Nielsen er QuizMaster og har laget en velskrevet bok. Den er familievennlig, underholdende og kulturell. Den gjør oss kjent med flere kategorier. “Julequiz”, er en underholdende, interessant og informativ bok. 

Gjennom 1000 spørsmål og svar bli vi kjent med blant annet naturen, samfunnet, kjendiser og vitenskap. Her finner vi spørsmål for hele familien. 

Boken “Julequiz”, har jeg valgt å gi terningkast 5! Bli bedre kjent med verden i underholdende og kunnskapsrik quiz. 

 

Bakside informasjon om boken:

“Quizmaster Atle Nielsen har de siste årene hatt stor suksess med Quizbibelen og Hyttequiz. Nå har han pønsket ut 1000 familievennlige spørsmål som familien kan samle seg rundt i førjulstiden og i romjula.

Mange av spørsmålene handler selvfølgelig om julen, men her er også spørsmål innen de klassiske kategoriene geografi, historie, samfunn, natur, kultur, kjendiser, sport og vitenskap.”

 

Med julehilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Fontforlag.no. (2016). Julequiz. Lokalisert 22.12.2016 på Internett http://fontforlag.no/utgivelser/fritid-og-underholdning/194/julequiz-9788281693876.html