Med et humoristisk blikk over Norges kjendiser!

Forlag: Kagge forlag

Sjanger: Humoristisk litteratur

Forfatter: Edel Hammersmark Gjervan

Kilde: Innbundet

Klar til å ta et humoristisk dypdykk i kjendis og underholdningsverden. "Edels store norske kjendisleksikon", er en ironisk, humoristisk, sarkastisk og satirisk bok. Edel serverer oss timevis med humoristisk og kunnskapsrik lesning. Dette er virkelig en bok å anbefale. Den kan lett gi deg latterkrampe. Jeg kan love dere latterlige øyeblikk.

Edel Hammersmark Gjervan går i dybden av kjendis Norge og legger ved en humoristisk biografisk tekst om hver. I tillegg har Edel rangert hver kjendis etter bokstaver.

Dette er en underholdende og litterær reise. Her får du vite hvorfor det egentlig ble slutt mellom Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie og hvem som friserer kråkereiret i trusa til Märtha Louise.

Edel Hammersmark Gjervan, gir oss kunnskapsrike og humoristisk historier innen det meste av norske kjendiser og tar ingen hensyn i sine avsløringer.

I denne boka går hun systematisk til verks og tar for seg norske kjendisnavn fra A til Å. Her er både unge og gamle, nye og avdanka, folk som fortjener å få sitt pass påskrevet, og folk som har fått for lite oppmerksomhet. Felles for dem alle er at de har vært skammelig knipne på informasjon om egen person – både når det gjelder utroskap, intimfrisering, inntak av sentralstimulerende midler og det meste annet, egentlig. Det gjør Edel noe med.

Dette er en latterlig, humoristisk, kunnskapsrik, sjokkerende og fengende bok. En litterær reise for de fleste som har interesse for de norske kjendisene. Jeg har valgt å gi denne humoristiske godbiten terningkast 6. Holder humoren oppe fra første til siste side. Du blir aldri lei av Edels beskrivelser. Lettlest underholdning du kan lese flere ganger. Verd alle pengene. Anbefales på det varmeste!

Bakside informasjon om boken:

"Se og Hør, ta dere en bolle! Her er endelig sannheten om norske kjendisers privatliv.

Lurer du på hvorfor det egentlig ble slutt mellom Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie, eller hvem som friserer kråkereiret i trusa til Märtha Louise? Edel Hammersmark Gjervan vet det meste om de fleste norske kjendiser og tar ingen hensyn i sine avsløringer. I denne boka går hun systematisk til verks og tar for seg norske kjendisnavn fra A til Å. Her er både unge og gamle, nye og avdanka, folk som fortjener å få sitt pass påskrevet, og folk som har fått for lite oppmerksomhet. Felles for dem alle er at de har vært skammelig knipne på informasjon om egen person – både når det gjelder utroskap, intimfrisering, inntak av sentralstimulerende midler og det meste annet, egentlig. Det gjør Edel noe med."

Med humoristisk hilsen

Kilder:

Kagge.no. (2016). Edels store norske kjendisleksikon. Lokalisert 01.12.2016 på Internett http://www.kagge.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&&b_kid=1045446&b_id=1649052

Endelig er oppskriften på å lykkes med bacheloren her! I ny utgave!

Forlag: Universitetsforlaget

Sjanger: Oppskrift/Universitet

Forfatter: Dag Asbjørnsen og Arnt Johan Maasø

Kilde: Pocket

Endelig er oppskriften på å lykkes med bacheloren her. Nå i tredje utgave. Dette er en bok full av viktige råd og tips som kan hjelpe deg mot å lykkes som student. Dette er virkelig en bok å lese, enten du trenger råd eller faktisk har en bachelor i vente.

"Bachelorboka", er blant annet oppskriften på å gjøre det bra på bachelor oppgaven. Den gir deg råd om studieteknikk, nye begreper, frister, studentvelferd og eksamensformer. I tillegg er den kunnskapsrik og inneholder tanker og refleksjoner. Med illustrasjoner som kan hjelpe deg mot å nå en god karakter.

Dag og Arnt, gir deg som nevnt råd og tips mot en høyere utdannelse. Du får virkelig i denne boken brynet deg på hvordan du skal skriver en akademisk besvarelse på best mulig måte.

Den hjelper deg på veien mot dine mål.

"Bachelorboka", gir deg viktige, kunnskapsrike, interessante og sterke svar og tips på hvordan du på best mulig måte kan løse oppgaven.

Boken forklarer på en fengende måte forskjellen på en studiekonsulent og en programkonsulent og hva de kan gjøre for deg.

"Bachelorboka", inneholder uunnværlig stoff om studieteknikk og eksamen. Her finner du også råd om blant annet hvordan du klager på karakterer, hvordan du skifter fastlege og hva som er lurt når du skal studere i utlandet.

Forfatterne har skrevet en informativ og viktig bok, som du som student bør anskaffe deg om du har en bachelor i vente. Jeg har valgt å gi dette hjelpemidlet av en bok, terningkast 5!

En bedre hjelp, skal du lete lenge etter!

Bakside informasjon om boken:

"Studiene åpner en ny verden av kunnskap og dører til framtida. «Bachelorboka» gir deg grepet om studieteknikk, nye begreper, frister, studentvelferd og eksamensformer.

Hvordan skriver man en akademisk besvarelse?

Hvem kan jeg spørre om hva?

Hvordan får jeg en A?

Når er fristen for å søke ERASMUS-stipend?

Hvordan blir jeg venn med Lånekassen?

Som fersk student har man en masse spørsmål. «Bachelorboka» gir svar og tips du ikke kan greie deg uten. Den forklarer forskjellen på en studiekonsulent og en programkonsulent og hva de kan gjøre for deg. Boka inneholder uunnværlig stoff om studieteknikk og eksamen. Her finner du også råd om hvordan du klager på karakterer, hvordan du skifter fastlege og hva som er lurt når du skal studere i utlandet.

«Bachelorboka» kom første gang ut i 2009 og ble en umiddelbar suksess. Denne nye utgaven er oppdatert på all informasjon og har i tillegg utvidet kapitlet om studieteknikk. «Bachelorboka» er nyttig for alle. Studiene blir ikke de samme uten."

Med bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2015). Bachelorboka. Lokalisert 30.11.2016 på Internett https://www.universitetsforlaget.no/nettbutikk/bachelorboka-1-default-uf.html

En kunnskapsrik historie om kaffe!

Forlag: Universitetsforlaget

Sjanger: Historie

Forfatter: Mari Mellum

Kilde: Innbundet

"Kaffen er klar!", er en kunnskapsrik, interessant, sterk og viktig bok for kaffetørste og kaffe elskende nordmenn. Forfatteren tar oss med på en historisk reise, i denne jubileums boken for, Joh. Johannsons kaffehistorie 1866-2016.

Forfatteren kommer med interessant statistikk om at mer enn hver tredje kaffekopp som drikkes i Norge, kommer fra Joh. Johannson Kaffe. Den forteller om en bedrift som i 150 år har bragt kaffe fra fjerne himmelstrøk til det norske folk. Om en familiebedrift som har opplevd et Norge i forandring. Den tar for seg nordmenns kjærlighet til kaffe på en fengende måte.

Mari Mellum har skrevet og illustrert historien om hvordan Joh. Johannson har importert, brent, blandet, pakket og fraktet kaffe gjennom kriger, kriser og velstandstider.

"Kaffen er klar", er en historien om etableringen av to av Norges sterkeste merkevarer, Evergood og Ali kaffe, og den handler også om hvordan våre kaffevaner har endret seg.

Dette er boken for folk som har kjærlighet til kaffen de drikker. Den formidler det som har skjedd med måten vi tilbereder kaffe. Forfatteren forteller hvordan den sorte drikken, har blitt et helt lands favoritt.

Den forteller om folke drikkens historie fra hjemmebrent forbudet på midten av 1800-tallet til dagens mangfoldige kaffe tilbud til kresne og kaffe elskende ganer. Den gir oss et solid bilde på hvilken rolle kaffeprodusentene har spilt i et land under utviklingen.

"Kaffen er klar!", er virkelig en kunnskapsrik bok om den norske kaffes historie. Dette er en bok som virkelig bør ligge ved siden av de flere tusen norske hjems kaffemaskiner. Virkelig en bragd av en bok. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Du kommer virkelig til å kose deg, når du leser denne boken. Anbefales på det varmeste!

Bakside informasjon om boken:

"Mer enn hver tredje kaffekopp som drikkes i Norge, kommer fra Joh. Johannson Kaffe. I 150 år har familiefirmaet bragt kaffe fra fjerne himmelstrøk til det norske folk.

Dette er historien om hvordan Joh. Johannson har importert, brent, blandet, pakket og fraktet kaffe gjennom kriger, kriser og velstandstider. Det er historien om etableringen av to av Norges sterkeste merkevarer, Evergood og Ali kaffe, og den handler også om hvordan våre kaffevaner har endret seg.

Det har skjedd mye med måten vi tilbereder kaffe på fra den ble en folkedrikk på grunn av hjemmebrentforbudet på midten av 1800-tallet, til dagens mangfoldige kaffetilbud til kresne ganer. Hvilken rolle har kaffeprodusenten spilt i denne utviklingen?

Bak hver kaffekopp ligger en avansert produksjons- og foredlingsprosess. Boka forteller om kaffens vei fra jord til bord. Jo mer du vet om kaffe, jo mer vil du nyte den. Å formidle kunnskap om kaffe har derfor alltid vært viktig for Joh. Johannson. Vær så god!"

Med en varm hilsen

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2016). Kaffen er klar. Lokalisert 30.11.2016 på Internett https://www.universitetsforlaget.no/nettbutikk/kaffen-er-klar-uf.html

Brutal og nådeløs kriminalroman!

Forlag: Samlaget

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Rune Timberlid

Kilde: Pocket

Rune Timberlid har igjen skrevet en brutal, nådeløs, realistisk, kunnskapsrik og spennende kriminalroman. "Satans mor", handler om at det under en heftig debatt om cruisetrafikken blir en ny cruisekai i Sognefjorden blåst til himmels av en bombe. Kriminalromanen er eksplosiv, spennende, reel og sterk. For en roman, for en solid spenning og for en dyktig forfatter.

"Satans mor", er skrevet på nynorsk og handler videre om to ordførere i distriktet som mistet livet i eksplosjonen. Det kan være et terroranslag mot den norske turistnæringen, men politibetjent Rolf Randen finn snart ut at mange av innbyggere i distriktet også har motiv for å stå bak ugjerningen

Bomba er en av flere dramatiske saker som lokalavisjournalist Karianne Grinde kan grave i. Ikke bare er temperaturen høy i cruisedebatten, det dukker også opp et lik under Nigardsbreen. Under rivinga av det gamle sanatoriet Harastølen kommer det dessuten for en dag en dagbok som avslører grufulle overgrep ved sanatoriet i tidligere tider. Men egentlig starter historien i 1821 – da selveste Gjest Baardsen dukker opp på en skjenkjestove i Solvorn.

Politimannen og journalisten nøster fra hver sin side. Det viser seg at de gamle og nye historiene er samanvovne – og det skal få fatale konsekvenser.

Rune Timberlid har skrevet en politisk kriminalroman som byr på intens spenning fra første til siste side. Romanen er fullstappet med brutale og sterke beskrivelser. Timberlid skildrer historien på en eksplosiv måte, slik nakkehårene reiser seg ned over ryggen. Det er vanskelig å ikke grøsse av de intense beskrivelsene gjennom flere hundre sider.

"Satans mor", er en kriminalroman jeg har valgt å gi terningkast 5! Igjen imponerer Rune Timberlid med sine refleksjoner av samfunnet. Solid spenning fra første til siste side.

Bakside informasjon om boken:

"Midt under ein heftig debatt om cruisetrafikken blir ei ny cruisekai i Sognefjorden blåst til himmels av ei bombe. To ordførarar i distriktet mistar livet i eksplosjonen. Det kan vere eit terroranslag mot den norske turistnæringa, men politibetjent Rolf Randen finn snart ut at mange av innbyggjarane i distriktet også har motiv for å stå bak ugjerninga.

Bomba er ei av fleire dramatiske saker som lokalavisjournalist Karianne Grinde kan grave i. Ikkje berre er temperaturen høg i cruisedebatten, det dukkar òg opp eit lik under Nigardsbreen. Under rivinga av det gamle sanatoriet Harastølen kjem det dessutan for ein dag ei dagbok som avslører grufulle overgrep ved sanatoriet i tidlegare tider. Men eigentleg startar historia i 1821 – då sjølvaste Gjest Baardsen dukkar opp på ei skjenkjestove i Solvorn.

Politimannen og journalisten nøstar frå kvar si side. Det viser seg at dei gamle og nye historiene er samanvovne – og det skal få fatale konsekvensar. Med dei indre delane av Sognefjorden som geografisk utgangspunkt har Timberlid lagt eit imponerande puslespel av ei historie."

Med bokhilsen

Kilder:

Samlaget.no. (2015). Satans mor. Lokalisert 20.11.2016 på Internett http://www.samlaget.no/nn-no/skjonnlitteratur/krim.aspx

Bli bedre kjent med Are Kalvø!

Forlag: Samlaget

Sjanger: Biografi/Underholdning/Portrett

Forfatter: Are Kalvø

Kilde: Innbundet

I biografien, "Are Kalvø på scenen", blir du bedre kjent med Are Kalvø. Boken er skrevet på nynorsk. Dette er et åpent, varmt, rørende, humoristisk, kunnskapsrikt og fengende portrett av en av Norges største komikere.

Vi får i, "Are Kalvø på scenen", et humoristiske, kunnskapsrike og varme blikk på Kalvøs arbeid gjennom tidene. Biografien er rikt illustrert og inneholder flere tekster fra hans underholdende liv.

Kalvø er i denne boken åpen om sitt liv på scenen.

Are Kalvø regnes som en av de største komikerene her i landet. I løpet av de siste tjue årene har mer enn en halv million nordmenn sett ham underholde. Kalvø har blitt nominert til flere komipriser og til Hedda-prisen.

I denne boken kan du lese om Kalvøs sceneliv, fra den første blasfemianklagen i tredjeklasse og russerevyen i heimbygda Stranda, til karrieremilepæler som standupdebuten på homseklubb, det første trusselbrevet og dagen han forstod at en ball kan synge.

Den er rikt illustrert og Kalvø åpner seg for fult i denne nydelige biografien. Her er høgdepunkt fra revy- og standupvirksomheten samlet for første gang. I tillegg får du tekstene fra Norge–Brasil, en fotballopera, fra Kalvø – en time av livet ditt du aldri får tilbake og fra Halve kongeriket. Norsk politikk – the musical.

Ikke bare fremstiller Kalvø seg som en varm komiker, men boken er også full av tekster fra hans virksomhet. Dette er virkelig en biografi som er verd å lese. Kalvø har skrevet en bok de fleste lesere vil ha glede av. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5! Imponerende bok!

Bakside informasjon om boken:

"Are Kalvø er ein av dei største komikarane her i landet. I løpet av dei siste tjue åra har meir enn ein halv million nordmenn sett framsyningar han har vore involvert i. Kalvø har blitt nominert til fleire komiprisar og til Hedda-prisen.

Her kan du lese om Kalvøs sceneliv, frå den første blasfemianklagen i tredjeklasse og russerevyen i heimbygda Stranda, til karrieremilepælar som standupdebuten på homseklubb, det første trusselbrevet og dagen han forstod at ein ball kan syngje. Her er høgdepunkt frå revy- og standupverksemda samla for første gong. I tillegg får du tekstane frå Norge–Brasil, ein fotballopera, frå Kalvø – ein time av livet ditt du aldri får tilbake og frå Halve kongeriket. Norsk politikk – the musical."

Med bokhilsen

Kilder:

Samlaget.no. (2016). Are Kalvø på scenen. Lokalisert 19.11.2016 på Internett http://www.samlaget.no/nn-no/fakta%20og%20dokumentar/biografi-og-portrett/are-kalvoe-paa-scenen/innbunden.aspx

Jon Michelet imponerer igjen!

Forlag: Oktober forlag

Sjanger: Roman/krigslitteratur

Forfatter: Jon Michelet

Kilde: Innbundet

Jon Michelet er igjen aktuell med den prisbelønnede romaneposet "En sjøens helt". Serien som har gitt ham eventyrlig suksess. Dette er en serie som har ligget på bestselgerlistene flere år på rad. Michelet forteller om andre verdenskrig til sjøs og hvem som kjempet på de flere skipene. Forfatteren har gjennom flere hundre sider og flere bind samlet en gripende, sterk og brutal historie.

I år er bind fem, "Brennende skip" her. En fortsettelse av historien er kommet. Siste bind utgis neste år.

Michelet har igjen imponert med sine brutale, realistiske, kunnskapsrike og spennende historie. Forfatteren har med sine beskrivelser og skildringer skapt en roman serie som både er spennende og sjokkerende.

Femte bind begynner der fjerde bind avsluttet. Vi blir igjen satt inn i D-dagen 6. juni 1944. Romanens handling er varm, sterk, gripende, sjokkerende og spennende. Om du har lest de forrige bøkene, ja da har du noe å glede deg til!

Boken handler om de blodige kampen ved Normandies strender. Vi blir med til østerdølen, der Halvor Skramstad er om bord i køladamperen Malviken. Skipet frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Halvor går i sitt tjuetredje år og har opplevd mer av krigens redsler enn noe menneske bør måtte tåle. Likevel holder han seg oppe, ved hjelp av skiftende, men sterke vennskap, tankene på familien og håpet om å få komme hjem til Norge etter mange år. Men viktigst for ham er lengselen etter kjæresten, den irske sykepleiersken Muriel Shannon.

Michelet har med denne serien blitt en folkekjær forfatter. Vi følger livet som matros og skytter om bord i M/S Morgedal. Vi blir enda en gang med på seilas med Halvor, videre fra fronten i Europa til fjerne fronter i Stillehavet. Leserne havner i Morgedal midt i verdenshistoriens største sjøslag. Vi blir med Halvor og skipskameratene hans og stifte bekjentskap med et nytt, uhyggelig fenomen: japanske selvmordsflygere.

Michelet har skapt en realistisk og ekte historie. Gjennom flere hundre sider får vi følelsen av tilstedeværelse. Skildringene, beskrivelsene og romanens handling får leserne til å føle tilstedeværelse. Jeg er meget imponert over Michelets måte å skape historier på. Uforglemmelig og kunnskapsrik fortelling legges fram.

"Brennende skip", er virkelig en fortsettelse som er verd å få med seg. Den er dyp, dyster, spennende, historisk, informativ og fengende fra første til siste side. Jeg er meget imponert og har valgt å gi denne romanen terningkast 6!

Gleder meg allerede til avsluttende bind!

Bakside informasjon om boken:

"Femte bind i romaneposet En sjøens helt, Brennende skip, fortsetter der fjerde bind slutter, på D-dagen 6. juni 1944. I den blodige kampen ved Normandies strender står østerdølen Halvor Skramstad om bord i køladamperen Malviken, som frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Halvor går i sitt tjuetredje år og har opplevd mer av krigens redsler enn noe menneske bør måtte tåle. Likevel holder han seg oppe, ved hjelp av skiftende, men sterke vennskap, tankene på familien og håpet om å få komme hjem til Norge etter mange år. Men viktigst for ham er lengselen etter kjæresten, den irske sykepleiersken Muriel Shannon.

Som matros og skytter om bord i M/S Morgedal seiler Halvor videre fra fronten i Europa til fjerne fronter i Stillehavet. Her havner Morgedal midt i verdenshistoriens største sjøslag, og Halvor og skipskameratene hans får stifte bekjentskap med et nytt, uhyggelig fenomen: japanske selvmordsflygere. Halvor blir vitne til et dødbringende kamikaze-angrep mot amerikanske og norske lasteskip i farvannet ved Filippinene. Blir han også et offer, og ikke bare et vitne, når et japansk fly sikter seg inn på Morgedal?"

Med bokhilsen

Kilder:

Oktober.no. (2016). Brennende skip. Lokalisert 19.11.2016 på Internett http://www.oktober.no/Boeker/Skjoennlitteratur/Romaner-noveller/En-sjoeens-helt.-Brennende-skip

Brilliant avslutning på Napoli-kvartetten!

Forlag: Samlaget

Sjanger: Roman

Forfatter: Elena Ferrante

Kilde: Innbundet

Elena Ferrante, er for mange kjent for Napoli-kvartetten. Dette er den fjerde og siste roman i den verdensberømte serien. Den er skrevet på nynorsk og er byr på en sterk fortelling. Forfatteren gir oss en dyp, sterk, vakker, gripende og uforglemmelig litterær reise. "Historia om det tapte barnet", er en litterær godbit. En fengende avslutning på en gripende roman serie.

"Historia om det tapte barnet", er en fengslende historie om to kvinner, den briljante, boklærde Elena og den lidenskapelige Lila. Begge er nå voksne og har lagt et dramatisk liv bak seg. Begge slåss en gang for å komme seg vekk fra strøket der de vokste opp. Dette er et nabolag preget av vold og ufrihet.

Elena har giftet seg, flyttet til Firenze, stifta familie og gitt ut flere kritikerroste bøker. Men nå har hun kommet tilbake til Napoli for å være sammen med mannen hun alltid har elsket.

Lila, derimot, har aldri lykkes med å frigjør seg fra Napoli. Hun har blitt ein suksessrik bedriftseier, men nærkontakten med den verden hun alltid har tatt avstand fra, setter hun på prøve. Men Lila er ustoppelig og uforglemmelig!

Med Napoli som bakteppe, en by like forførende som han er farlig, i en verden i dramatisk endring, er historia om et livslang vennskap fortalt med dyp ærlighet og med ein briljans som savner sidestykke.

Dette er en vakker, sterk og uforglemmelig slutt på et firebindsverk om Lila og Elena.

Ferrante har skrevet et mesterverk på fire bind. Dette er en praktroman og er en enestående historie. Forfatteren har gjort seg stor internasjonalt og er imponerende i sine beskrivelser og skildringer. "Historia om det tapte barnet", er en lang, vakker, dyster, dyp, alvorlig og enestående historie samlet mellom to permer.

Forfatteren tar oss med på en litterær reise gjennom to kvinners liv. En sterk avslutning på en serie som jeg virkelig anbefaler. Jeg har valgt å gi denne nydelige boken terningkast 6! For en imponerende roman.

Bakside informasjon om boken:

"Dette er den fengslande historia om to kvinner, den briljante, boklærde Elena og den lidenskaplege, ubereknelege Lila. Begge er no vaksne og har store drama i livet bak seg. Begge slost ein gong for å komme seg vekk frå strøket der dei vaks opp – eit nabolag prega av vald og ufridom.

Elena har gifta seg, flytta til Firenze, stifta familie og gitt ut fleire kritikarroste bøker. Men no har ho komme tilbake til Napoli for å vere saman med mannen ho alltid har elska. Lila, derimot, har aldri lykkast med å frigjere seg frå Napoli. Ho har blitt ein suksessrik bedriftseigar, men nærkontakten med den verda ho alltid har tatt avstand frå, set ho på prøve. Men Lila er ustoppeleg, uregjerleg, uforgløymeleg!

Med Napoli som bakteppe, ein by like forførande som han er farleg, i ei verd i dramatisk endring, er historia om eit livslangt vennskap fortald djupt ærleg og med ein briljans som saknar sidestykke. Dei fire binda i denne serien utgjer ei lang og eineståande historie som lesarane vil vende tilbake til igjen og igjen, og som Elena og Lila sjølve vil dei kvar gong oppdage nye ting."

Med bokhilsen

Kilder:

Samlaget.no. (2016). Eistoria om det tapte barnet. Lokalisert 18.11.2016 på Internett http://www.samlaget.no/nn-no/skjonnlitteratur/romanar-og-noveller/omsett/historia-om-det-tapte-barnet/innbunden.aspx

Enda en litterær godbit fra Sarah Lark!

Forlag: Bazar forlag

Sjanger: Roman

Forfatter: Sarah Lark

Sider: 301

Kilde: Innbundet

Sarah Lark er i år aktuell med romanen "Et håp ved verdens ende". Lark står tidligere bak den prisbelønnede roman serien "New Zealand- trilogien". Igjen så imponerer forfatterne med sine sterke, vakre, gripende og tankevekkende beskrivelser. Dette er en roman som virkelig vil gi deg frysninger ned over ryggen. Vi skal til andre verdenskrig og viktige beretninger kommer fram i denne solide fortellingen.

Romanen handler som nevnt om 2. verdenskrig, og 18 år gamle Helena fra Polen befinner seg i Iran. Hun og hennes yngre søster Luzyna er sammen med andre foreldreløse barn internert i en flyktningleir utenfor Teheran. Nå skal noen av dem få en ny fremtid i New Zealand, og Helene øyner håp om å kunne begynne et nytt liv langt fra krigens redsler. Men bare én av søstrene får muligheten til å reise.

Samtidig forlater James McKenzie New Zealand for å bli flyger i det krigsherjete Europa. Mot foreldrenes vilje verver han seg for å kjempe for frihetens idealer. Skjebnen fører James' og Helenas veier sammen

Sarah Lark viser igjen hennes talent som forfatter. Dette er en dramatisk, sterk, sjokkerende, dyster og dyp fortelling. En bok som til tider gir deg følelsen av tilstedeværelse. Forfatteren gir dype, rørende og gripende beskrivelser og skildringer.

Dette er en roman, jeg har valgt å gi terningkast 5! Igjen har Sarah Lark skrevet en imponerende roman.

Bakside informasjon om boken:

"Det er 2. verdenskrig, og 18 år gamle Helena fra Polen befinner seg i Iran. Hun og hennes yngre søster Luzyna er sammen med andre foreldreløse barn internert i en flyktningleir utenfor Teheran. Nå skal noen av dem få en ny fremtid i New Zealand, og Helene øyner håp om å kunne begynne et nytt liv langt fra krigens redsler. Men bare én av søstrene får muligheten til å reise.

Samtidig forlater James McKenzie New Zealand for å bli flyger i det krigsherjete Europa. Mot foreldrenes vilje verver han seg for å kjempe for frihetens idealer. Skjebnen fører James' og Helenas veier sammen"

Med bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Bazar forlag. (2016). Et håp ved verdens ende

For en sterk avslutning på New Zealand trilogien!

Forlag: Bazar forlag

Sjanger: Roman

Forfatter: Sarah Lark

Kilde: Pocket

"Kivien kaller", er avslutningen på New Zealand serien. Romanen byr på en historie full av kjærlighet, tap, utholdenhet, skam og frelse. Dette er en gripende, sterk og nydelig slutt på roman serie som setter dype spor hos leserne.

Boken tar oss med til Canterbury Plains, i år 1907. Gwyneira McKenzies oldebarn, Gloria Martyn, har en lykkelig barndom på idylliske Kiward Station inntil den dagen hennes foreldre sender henne til England på kostskole. Gloria mistrives dypt og legger på egen hånd ut på en farlig reise for å komme hjem til sitt elskede New Zealand. Det skal vise seg å bli en reise som vil endre henne for alltid.

New Zealand trilogien, er en rørende, sterk, dyster, dyp, fengende og gripende serie. Dette er romaner som virkelig byr på sterke følelser. Den kan enten få deg til å grine eller provosere deg som leser. Det er vanskelig å ikke bli grepet av forfatterens måte å beskrive og formulere plottet på. Vi blir med gjennom to århundre. Forfatteren er dreven i sin måte å skrive familiesaga på.

Sarah Lark overbeviser serien med denne nærmere 700 sider lange godbiten. Her er det samlet en overbevisende, dramatisk, sterk, troverdig og storslått historie mellom to permer.

Jeg har valgt å gi denne nydelige avslutningen, terningkast 6! Sarah Lark kan skrive romaner som får oss til å tenke og berører oss som lesere. Dette er en vakker roman. Jeg anbefaler den på det sterkeste!

Bakside informasjon om boken:

"Canterbury Plains, 1907. Gwyneira McKenzies oldebarn, Gloria Martyn, har en lykkelig barndom på idylliske Kiward Station inntil den dagen hennes foreldre sender henne til England på kostskole. Gloria mistrives dypt og legger på egen hånd ut på en farlig reise for å komme hjem til sitt elskede New Zealand. Det skal vise seg å bli en reise som vil endre henne for alltid."

Med bokhilsen

Kilder:

Bazarforlag.no. (2016). Kivien Kaller. Lokalisert 18.11.2016 på Internett http://www.bazarforlag.no/tittel/kivien-kaller/6971

En vakker fortsettelse på Sarah Larks roman serie!

Forlag: Bazar forlag

Sjanger: Roman

Forfatter: Sarah Lark

Kilde: Pocket

Sarah Lark, sitt andre bind i New Zealand trilogien er bedre enn det første. Romanen som går under tittelen "Maorienes sang", er en dyp, gripende, enestående og sterk fortsettelse på en historisk og spennende serie. Forfatteren forteller en solid historie, med dype og dystre beskrivelser. Handlingen er tankevekkende og rørende. En serie som forteller om jakten på lykke.

Romanen er oppfølgeren til familiesagaen som er både prisbelønnet. Dette er et mesterverk av en serie.

"Maorienes sang", tar oss med til år 1893, New Zealand er en magnet for alle som søker lykken. Blant dem er den unge og kjekke William Martyn, som er av irsk landadel og skiller seg ut blant gulljegerne. Elaine, Helen Davenports og Gwyneira Silkhams temperamentsfulle barnebarn, forelsker seg i ham, og Will virker ikke avvisende. Men så kommer Kura-Maro-Tini på besøk. Hun er Elaines kusine og halvt maori, og hennes eksotiske skjønnhet og sjarme vipper Will av pinnen.

Boken handler om rivaliseringen mellom kusinene, som setter i gang en kjede av begivenheter som skal sette dem begge på prøve. Etter hvert oppdager begge to sin indre styrke – og til slutt finner de lykken på nye, uventede steder.

Sarah Lark imponerer igjen med fortsettelsen på den sterke, rørende og gripende roman serien. Dette er en vakker og storartet oppfølger som du virkelig bør få med deg. "Maorienes sang", er bedre enn bind en. Forfatteren tar oss med på en litterær reise som både er realistisk, sterk, spennende, sjokkerende, dyp, gripende og dyster.

"Maorienes sang", har jeg valgt å gi terningkast 6! For en vakker, sterk og rørende fortsettelse. Jeg er meget imponert og anbefaler denne på det sterkeste! En litterær reise du sjelden vil gå glipp av!

Bakside informasjon om boken:

"1893: New Zealand er en magnet for alle som søker lykken. Blant dem er den unge og kjekke William Martyn, som er av irsk landadel og skiller seg ut blant gulljegerne. Elaine, Helen Davenports og Gwyneira Silkhams temperamentsfulle barnebarn, forelsker seg i ham, og Will virker ikke avvisende. Men så kommer Kura-Maro-Tini på besøk. Hun er Elaines kusine og halvt maori, og hennes eksotiske skjønnhet og sjarme vipper Will av pinnen.

Rivaliseringen mellom kusinene setter i gang en kjede av begivenheter som skal sette dem begge på prøve. Etter hvert oppdager begge to sin indre styrke – og til slutt finner de lykken på nye, uventede steder."

Med varm bokhilsen

Kilder:

Bazarforlag.no. (2015). Maorienes sang. Lokalisert 18.11.2016 på Internett http://www.bazarforlag.no/tittel/maorienes-sang/6833