Forlag: Samlaget

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Rune Timberlid

 

Dato: 20.11.2016

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Rune Timberlid har igjen skrevet en brutal, nådeløs, realistisk, kunnskapsrik og spennende kriminalroman. “Satans mor”, handler om at det under en heftig debatt om cruisetrafikken blir en ny cruisekai i Sognefjorden blåst til himmels av en bombe. Kriminalromanen er eksplosiv, spennende, reel og sterk. For en roman, for en solid spenning og for en dyktig forfatter.

“Satans mor”, er skrevet på nynorsk og handler videre om to ordførere i distriktet som mistet livet i eksplosjonen. Det kan være et terroranslag mot den norske turistnæringen, men politibetjent Rolf Randen finn snart ut at mange av innbyggere i distriktet også har motiv for å stå bak ugjerningen

Bomba er en av flere dramatiske saker som lokalavisjournalist Karianne Grinde kan grave i. Ikke bare er temperaturen høy i cruisedebatten, det dukker også opp et lik under Nigardsbreen. Under rivinga av det gamle sanatoriet Harastølen kommer det dessuten for en dag en dagbok som avslører grufulle overgrep ved sanatoriet i tidligere tider. Men egentlig starter historien i 1821 – da selveste Gjest Baardsen dukker opp på en skjenkjestove i Solvorn.

Politimannen og journalisten nøster fra hver sin side. Det viser seg at de gamle og nye historiene er samanvovne – og det skal få fatale konsekvenser.

Rune Timberlid har skrevet en politisk kriminalroman som byr på intens spenning fra første til siste side. Romanen er fullstappet med brutale og sterke beskrivelser. Timberlid skildrer historien på en eksplosiv måte, slik nakkehårene reiser seg ned over ryggen. Det er vanskelig å ikke grøsse av de intense beskrivelsene gjennom flere hundre sider.

“Satans mor”, er en kriminalroman jeg har valgt å gi terningkast 5! Igjen imponerer Rune Timberlid med sine refleksjoner av samfunnet. Solid spenning fra første til siste side.

 

Bakside informasjon om boken:

“Midt under ein heftig debatt om cruisetrafikken blir ei ny cruisekai i Sognefjorden blåst til himmels av ei bombe. To ordførarar i distriktet mistar livet i eksplosjonen. Det kan vere eit terroranslag mot den norske turistnæringa, men politibetjent Rolf Randen finn snart ut at mange av innbyggjarane i distriktet også har motiv for å stå bak ugjerninga.

Bomba er ei av fleire dramatiske saker som lokalavisjournalist Karianne Grinde kan grave i. Ikkje berre er temperaturen høg i cruisedebatten, det dukkar òg opp eit lik under Nigardsbreen. Under rivinga av det gamle sanatoriet Harastølen kjem det dessutan for ein dag ei dagbok som avslører grufulle overgrep ved sanatoriet i tidlegare tider. Men eigentleg startar historia i 1821 – då sjølvaste Gjest Baardsen dukkar opp på ei skjenkjestove i Solvorn.

Politimannen og journalisten nøstar frå kvar si side. Det viser seg at dei gamle og nye historiene er samanvovne – og det skal få fatale konsekvensar. Med dei indre delane av Sognefjorden som geografisk utgangspunkt har Timberlid lagt eit imponerande puslespel av ei historie.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Samlaget.no. (2015). Satans mor. Lokalisert 20.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “Brutal og nådeløs kriminalroman!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top