Forlag: PAX

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Martha Batalha

 

Dato: 25.02.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Usynlighetens historie” er et omfattende og vakkert portrett av Rio de Janeiro i dens storhetstid. Martha Batalha har skrevet en humoristisk og elegant debut. En prakt roman om Rio de Janeiro og utviklingen som oppstod. Forfatteren har skrevet om byen som vokste seg stor og moderne. Dette er en roman som virkelig kan anbefales.

Martha Batalha bok handler om de to søstrene Eurídice og Guida. De vokser opp i et vanlig middelklassestrøk i 1940- og 50-årenes Rio de Janeiro. Eurídice er full av ambisjoner og ideer, og beundrer den livskloke storesøsteren.

Men så en dag rømmer Guida med den rike kjæresten sin, til et liv som viser seg å bli noe ganske annet enn hun drømte om. Selv blir Eurídice gift og får to barn. Hun kjeder seg snart i rollen som husmor, og prøver å starte opp egne prosjekter, vil skrive kokebok og syr kjoler for nabolagets kvinner. Men hver gang setter mannen hennes en stopper for planene.

“Usynlighetens historie” er historisk, spennende, sjokkerende og humoristisk på en og samme tid. Den har fokus på Rio de Janeiro’s utvikling. En utvikling fra mot en moderne storby. Leserne blir kjent med to søstre som kjemper for å bli sett og for å få leve sine egne liv i en mannsdominert verden. Dette er en gripende, realistisk, historisk og humoristisk roman. Martha Batalha er realistisk i sine beskrivelser og skildringer. Leserne blir med på et vakkert eventyr som handler om Rio de Janeiro på 1940- og 50-tallet. Dette er en varm, vakker, unik, sterk og viktig historie samlet mellom to permer.

Jeg hat valgt å gi denne vakre godbiten av en roman, terningkast 5! Denne romanen kan virkelig anbefales. Språket er lekent og handlingen er vakker. Dette er et tankevekkende og fargerik portrett av en storbyen.

 

Bakside informasjon om boken:

“De to søstrene Eurídice og Guida vokser opp i et vanlig middelklassestrøk i 1940- og 50-årenes Rio de Janeiro. Eurídice er full av ambisjoner og ideer, og beundrer den livskloke storesøsteren. Men så en dag rømmer Guida med den rike kjæresten sin, til et liv som viser seg å bli noe ganske annet enn hun drømte om. Selv blir Eurídice gift og får to barn. Hun kjeder seg snart i rollen som husmor, og prøver å starte opp egne prosjekter, vil skrive kokebok og syr kjoler for nabolagets kvinner. Men hver gang setter mannen hennes en stopper for planene. Mens Rio de Janeiro utvikler seg til en levende og moderne storby, kjemper de to søstrene for å bli sett og få leve sine egne liv i en mannsdominert verden.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

PAX.no. (2017). Usynlighetens historie. Lokalisert 25.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top