Dramatikk i hver beskrivelse og spenning i hver skildring!

Forlag:

Adorsen.no

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Jean-Louis Adorsen

Dato:

30.06.2018

Kilde:

Pocket

Selve anmeldelsen:

«Dramatikk i hver beskrivelse og spenning i hver skildring!»

— Simen Ingemundsen

Jean-Louis Adorsen debuterte med kriminalromanen «Høstmørke» i 2017. En brutal, dramatisk og særdeles spennende bok. Leserne stifter i «Høstmørke» bekjentskap med Thomas Vestmark som er ansatt som journalist i avisen – Søkelyset og bokens helt. At forfatteren har erfaring fra avisbransjen, vises han tydelig i denne detaljerte og godt komponerte kriminalromanen. Aldri har jeg som leser kommet så tett inn på journalisters hverdag. Med «Høstmørke» har forfatteren vist sitt talent som forfatter og levert en virkelighetsnær leseopplevelse.

Handlingen er lagt til kveldstid fredag 13. september 2013. Da blir en kjent politiker og mangemillionær brutalt myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist fra Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er Thomas Vestmark, en annen journalist i samme avis, på vei hjem fra en reportasjetur til Trøndelag. Midt på Dovre ser han ungjenta Sara stå i veikanten og haike, og gir henne skyss. Hun er meget hemmelighetsfull, og Thomas har mistanke om at hun har rømt hjemmefra. Men han liker jenta og tilbyr henne å bo gratis på gjesterommet sitt. Noen uker senere er drapet på mangemillionæren fortsatt uløst, og politiet får flere drapssaker å jobbe med. For nå begynner noen å drepe journalister i Søkelyset.

«Høstmørke» er en blodig og heftig leseopplevelse. Jean-Louis Adorsen har laget en velskreven og nervepirrende kriminalroman. Starten på «Høstmørke» er lagt til høst tid 2013. Da en morder dreper en kjent politiker og mangemillionær. Etterhvert som saken forblir uløst, mister flere journalister livet. Handlingen i «Høstmørke» er en hårreisende og underholdende kriminalroman. Jeg ser virkelig fram til flere kommende utgivelser fra Jean-Louis Adorsen. For denne mannen kan skrive. Jeg kan virkelig gå god for denne. Så denne kan virkelig anbefales!

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Om kvelden fredag 13. september 2013 blir en kjent politiker og mangemillionær brutalt myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist fra Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er Thomas Vestmark, en annen journalist i samme avis, på vei hjem fra en reportasjetur til Trøndelag. Midt på Dovre ser han ungjenta Sara stå i veikanten og haike, og gir henne skyss. Hun er meget hemmelighetsfull, og Thomas har mistanke om at hun har rømt hjemmefra. Men han liker jenta og tilbyr henne å bo gratis på gjesterommet sitt. Noen uker senere er drapet på mangemillionæren fortsatt uløst, og politiet får flere drapssaker å jobbe med. For nå begynner noen å drepe journalister i Søkelyset.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Jean-Louis Adorsen. (2017). Høstmørke. Oslo: Adorsen.no

En rørende og tankevekkende generasjonsroman om familierelasjoner!

Forlag:

Liv forlag

Sjanger:

Roman

Forfatter:

Kjetil Karlsen

Dato:

26.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Jeg satt igjen med både gåsehud og tårer etter å ha lest denne varme romanen!»

— Simen Ingemundsen

Kjetil Karlsen har med «Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden», skrevet en alvorlig og drivende god roman. Forfatteren har levert en dyp, mørk, rørende og gripende leseopplevelse om sterke familiebånd og hemmeligheter. Karlsens knytter elementer som drømmer og idealisme sammen og skaper en usedvanlig god roman. Men først og fremt spiller uslitelige båndene mellom foreldre og barn en viktig rolle i handlingen. Jeg satt igjen med både gåsehud og tårer etter å ha lest denne varme romanen. Dette er en litterær tankevekker som virkelig bør leses.

Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død? Thomas er svært flink til å synge, og flykter inn i drømmer om å bli vokalist i Iron Maiden.

Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.

«Karlsens debut roman varmer leserne, samtidig som den berører. En tankevekkende leseopplevelse som virkelig kan anbefales»

— Simen Ingemundsen

«Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden» er en generasjonsroman skrevet av Kjetil Karlsen. Forfatteren fokuserer blant annet i sin debut roman på hvilke fatale følgene uheldige hendelser kan få. Karlsen bruker blant annet terror handlingen på Utøya 22. Juli som en viktig element i romanen. Dette er en alvorlig og gripende roman, med et særdeles voksent språk. Noe som Kjetil Karlsen er flink på er å skildre familierelasjoner. Jeg slapp ikke taket på denne romanen før siste setning var lest. Selv om jeg tørket tårer gjennom store deler av romanen, er det litteratur som er verd å lese. Kjetil Karlsen er en forfatter jeg ser fram til å lese mer av. Med «Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden» har han vist sitt talent som forfatter.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død?

Thomas er svært flink til å synge, og flykter inn i drømmer om å bli vokalist i Iron Maiden.

Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.

Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden er en medrivende generasjonsroman om drømmer, idealisme og de uslitelige båndene som binder foreldre og barn sammen.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden. Lokalisert 26.06.2018 på Internett Her!

Rolig, velskreven og god krim!

Forlag:

Juritzen forlag

Sjanger:

Krim

Forfatter:

Lene Lauritsen Kjølner

Dato:

26.06.2018

Kilde:

Forhåndseksemplar

Selve anmeldelsen:

Lene Lauritsen Kjølner som debuterte som forfatter i 2013, er aktuell med sin femte kriminalroman. I boken «I de beste sirkler», følger leserne igjen privatdetektiv Olivia Henriksen på et nytt mystisk oppdrag. Dette er ingen heftig og hårreisende leseopplevelse, men en rolig, mystisk og velskreven krim. Forfatteren byr ikke på blodige beskrivelser, men lar leserne heller kose seg med forfriskende skildringer av et vakkert landskap og alminnelige karakterer. «I de beste sirkler» er en litterært godbit, en kriminalroman som virkelig kan anbefales.

I boken «I de beste sirkler», følger leserne privatdetektiv Olivia Henriksen på oppdrag der et helt spesielt mysterium skal løses. For hvem er det som har laget kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen. På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirkelen, men hun klarer selvsagt ikke å holde seg unna drapssaken. Mannen som ble drept, hadde mange fiender, så Olivia må spane blant lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFOmenigheten i sin jakt på morderen.

«I de beste sirkler» er en av Lene Lauritsen Kjølner beste utgivelse til nå. Når jeg først hadde startet å lese denne romanen, var den vanskelig å legge fra seg. Dette er en spennende bok for de som ønsker lettlest, velskreven og rolig krim. Noe jeg liker med Kjølners forfatterskap er måte hun skildrer miljøet og karakterene på. Hun byr på realistiske beskrivelser gjennom store deler av handlingen. I denne boken inkluderer forfatteren elementer som drap, miljøvern og UFO. «I de beste sirkler» er en mystisk og munter leseopplevelse. Jeg gleder meg til flere kommende bøker fra Lene Lauritsen Kjølner. Jeg har til nå blitt utrolig godt kjent med Olivia Henriksen og gleder meg til å følge henne videre.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Privatdetektiv Olivia Henriksen har fått i oppdrag å løse et helt spesielt mysterium: Hvem lager kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen? På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirkelen, men hun klarer selvsagt ikke å holde seg unna drapssaken. Mannen som ble drept, hadde mange fiender, så Olivia må spane blant lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFOmenigheten i sin jakt på morderen. En spennende krim der bloddrypp er erstattet med boblende Prosecco.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Juritzen.no. (2018). I de beste sirkler. Lokalisert 26.06.2018 på Internett Her!

Like spennende som kunnskapsrik!

Forlag:

Vega forlag

Sjanger:

Krigslitteratur/Historisk litteratur

Forfatter:

Alf R. Jacobsen

Sider:

507

Dato:

26.06.2018

Kilde:

E-Bok

Selve anmeldelsen:

«Aldri før har jeg kommet så tett inn på krigen, som med denne boken.»

— Simen Ingemundsen

«Skjebnehøst» av Alf R. Jacobsen bygger på mer enn 20 år med kildestudier. I år 2000 begynte Jacobsen å modernisere og fornye historien om krigen i Nord-Norge. Omfattende arbeid og undersøkelser i arkiver rundt i store deler av verden, har resultert i Jacobsens dokumentariske hovedverk om de dramatiske begivenhetene som fant sted i nord. Gjennom intervjuer og dokumenter har forfatteren kastet et nytt lys over sluttfasen i Nord-Norge sommeren og høsten 1944. Med «Skjebnehøst» viser Alf R. Jacobsen enda en gang at han mestrer sakprosa sjangeren. Denne boken er til tider såpass spennende at den får nakkehårene til å reise seg.

Forfatteren fremstiller krigens dramatiske sluttfase i Nord på en kunnskapsrik, urovekkende og spennende måte. «Skjebnehøst» er en krigs dokumentar som både skremmer, sjokkerer og engasjerer leserne. Alf R. Jacobsen skaper gjennom sine beskrivelser et levende bilde av krigens sluttfase i Nord. Gjennom omfattede arkivstudier og vitnesbyrd fra frontlinjen får leserne et omfattende og oversiktlig innblikk i de flere brutale og hensynsløse hendelsene som utspilte seg i Nord Norge i 1944.

Nord-Norge får en stadig mer sentral plass i vår nasjonale forståelse av krigsårene. At Hitler regnet Nordfronten som sitt skjebneområde, sier også sitt om hvor høyt dette krigsteateret ble prioritert. Da tyskerne mot slutten av krigen ble tvunget til retrett, økte dramatikken, usikkerheten og lidelsene. Ikke minst ble Hitlers ordre om tvangsevakuering et mørkt kapittel for den nordnorske befolkningen.

Helt siden debuten i 1982, har Alf R. Jacobsen utgitt flere historiske bøker. Forfatteren er kjent for å beskrive og skildre på en såpass billedlige måte, at leserne til tider føler tilstedeværelse. I «Skjebnehøst» trekkes leserne tett inn på hendelsene som både berørte og endret verden. En kan nærmeste føle varmen fra flammene og hatet fra de tvangsevakuerte. Det at Alf R. Jacobsen har brukt mer enn 20 år på dette verket, viser tydelig! For en mer kompakt, oversiktlig, kunnskapsrik og illustrert bok om krigen har jeg aldri sett og lest maken til. Dette er en troverdig og realistisk leseopplevelse, som virkelig kan anbefales.

«Dette er en historisk dokumentar de fleste med interesse for krigen bør har i hyllen!»

— Simen Ingemundsen

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Alf R. Jacobsens endelige fremstilling av krigens dramatiske sluttfase i nord. Krigsdokumentar på sitt sterkeste, levende formidlet og basert på omfattede arkivstudier og vitnesbyrd fra frontlinjen.

Nord-Norge får en stadig mer sentral plass i vår nasjonale forståelse av krigsårene. At Hitler regnet Nordfronten som sitt skjebneområde, sier også sitt om hvor høyt dette krigsteateret ble prioritert. Da tyskerne mot slutten av krigen ble tvunget til retrett, økte dramatikken, usikkerheten og lidelsene. Ikke minst ble Hitlers ordre om tvangsevakuering et mørkt kapittel for den nordnorske befolkningen.

Alf R. Jacobsen begynte i år 2000 den moderne og dokumentariske fornyelsen av historien om krigen i Nord-Norge, basert på detaljerte kildestudier og intervjuer med overlevende. I de senere årene har forfatteren fortsatt arbeidet og gjort nye undersøkelser i arkiver i USA, Tyskland, Russland, England, Finland, Sverige og Norge, og funnet en hel serie nye dokumenter som kaster lys over sluttfasen slik den utspilte seg i Nord-Norge sommeren og høsten 1944. Skjebnehøst bygger på kunnskaper Jacobsen har samlet gjennom mer enn 20 års kildestudier. Boken vil bli et hovedverk i hans forfatterskap og gi et unikt innblikk i de dramatiske begivenhetene som fant sted i nord.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Alf R. Jacobsen. (2017). Skjebnehøst. Oslo: Vega forlag. 507 sider

En av de flotteste praktbøkene jeg har sett!

Forlag:

NTB og Vega forlag

Sjanger:

Historie/Fakta/Dokumentar

Forfatter:

Alf R. Jacobsen

Sider:

456

Dato:

25.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Dette er personlig min favoritt blant Alf R. Jacobsens utgivelser!»

— Simen Ingemundsen

Alf R. Jacobsen debuterte i 1982 med kriminalromanen «Stalins gull», og har i årenes løp utgitt flere historiske bøker. Flere av forfatterens utgivelsene omhandler krigen. Et eksempel på dette er «Kongens nei», som i 2016 var kinoaktuell. Med praktboken «Første med det siste», har Jacobsen levert en kunnskapsrik og omfattende bok om Norsk Telegrambyrå historie. Boken ble skrevet i forbindelse med NTBs 150 års jubileum i 2017. Gjennom 456 gjennomillustrerte sider får leserne et oversiktlig, omfattende og kronologisk innblikk i verdens historien.

Norsk Telegrambyrå oppfattes blant folket som de offisielle norske nyhetene og har en unik plass i nyhetsbildet. I september 2017 fylte NTB 150 år, noe som ble markert grundig i media. NTBs historie er mer enn en bedriftshistorie. Det er historien om Norge og nasjonens plass i verden. Dette er historien om visjonære gründere, driftige forretningsmenn- og kvinner og mektige motkrefter.

NTBs historie løper parallelt med industrialiseringen, flere storkriger og en nærmest total sosial omveltning. Teknologisk har NTB gått fra telegrafer og bud, via fjernskriver, telefoto og satellitt til dagens datakommunikasjon via internett. Den første skrivemaskinen var på plass i 1913. I 1987 gikk redaksjonen over til å jobbe på skjerm.

«Kronologisk og oversiktlig, det er to elementer som spiller inn for å skape denne kunnskapsrike leseopplevelsen!»

— Simen Ingemundsen

«Først med det siste» er uten tvil min personlige favoritt i Alf R. Jacobsens forfatterskap. Dette er en praktbok som bidrar til at leserne får et oversiktlig innblikk i verdens historien. Her følger leserne industrialiseringen, de flere storkriger og den sosial omveltning som oppstod. I «Først med det siste» er det hentet bidrag både fra NTBs arkiver og kilder fra inn-og utland. Alf R. Jacobsen har bygget boken kronologisk og gir tidslinjer slik leserne lett kan orientere seg i boken. Liker du «Hvem, Hva, Hvor», ja da passer dette historiske verket perfekt for deg!

«Såpass fornøyelig, at jeg koste meg fra første til siste side»

— Simen Ingemundsen

Mitt terningkast av boken:

—6

Bakside informasjon om boken:

«Norsk Telegrambyrå oppfattes av folk flest som de offisielle norske nyhetene og har en unik plass i nyhetsbildet. I september fyller NTB 150 år, noe som skal markeres grundig i media. NTBs historie er mer enn en bedriftshistorie. Det er historien om Norge og nasjonens plass i verden. Dette er historien om visjonære gründere, driftige forretningsmenn- og kvinner og mektige motkrefter.

NTBs historie løper parallelt med industrialiseringen, flere storkriger og en nærmest total sosial omveltning. Teknologisk har NTB gått fra telegrafer og bud, via fjernskriver, telefoto og satellitt til dagens datakommunikasjon via internett. Den første skrivemaskinen var på plass i 1913. I 1987 gikk redaksjonen over til å jobbe på skjerm»

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Alf R. Jacobsen. (2017). Først med det siste. Oslo: Vega forlag og NTB. 456 sider

Tredje roman om Ravna og Nore fra Andenes i 1921!

Forlag:

Juritzen forlag

Sjanger:

Roman

Forfatter:

Mariela Årsandøy

Dato:

25.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Det er vanskelig å ikke bli begeistret for Marielas karakterer skildringer og miljø beskrivelser. Jeg er helt sikker på at Årsandøy vil bli stor i litteratur Norge og at hennes utgivelser etterhvert vil bli norske klassikere»

— Simen Ingemundsen

Mariela Årsandøy har tidligere utgitt to bøker i den engasjerende, gripende og rørende romanserien «Slekten fra havet». Med hennes tredje utgivelse «Vågemot», har hun igjen vist sitt solide talent som forfatter. Igjen kan leserne oppleve et sterkt møte med Ravna og Nore fra Andenes. Årsandøy berører meg som leserne med en realistisk handling. Hun tar leserne med på en litterær reise tilbake til Norge i 1921. Jeg er meget begeistret for måten forfatteren skriver på og ser virkelig fram til flere kommende bøker i serien.

Handlingen er lagt til Andenes, på Rammeberg. En befinner seg i 1921. Der arbeider Ravna som tjenestejente. Nå skrus spenningen seg til. Det blir satt en dato for bryllupet mellom Ravnas bestevenninne Nore og Kristian, som er eldste sønn på Rammeberg. Mens Ravna fortsetter å lese Elidas gamle dagbøker, nøstes en grufull historie opp. Et nytt drapsforsøk skjer. Og Ravna får en innsikt som forandrer alt.

«Vågemot» er en spennende, rørende, sterk og gripende leseopplevelse. Mariela Årsandøy tar leserne nærmere 100 år tilbake i tid. At handlingen er lagt 97 år tilbake i tid, er noe som kommer tydelig fram. Gjennom forfatterens skildringer og beskrivelser viser Mariela at hun har stor mengde kunnskap om tidsepoken. Forfatterens måte å skrive på gjør dette til en lettlest bok, som virkelig kan anbefales. En kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen.

«Ikke bare klarer forfatteren å engasjere meg, hun klarer også å holde interessen min oppe til siste side»

— Simen Ingemundsen

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«PÅ RAMMEBERG, der Ravna er tjenestejente, skrur spenningen seg til. Det blir satt en dato for bryllupet mellom Ravnas bestevenninne Nore og Kristian, som er eldste sønn på Rammeberg. Mens Ravna fortsetter å lese Elidas gamle dagbøker, nøstes en grufull historie opp. Et nytt drapsforsøk skjer. Og Ravna får en innsikt som forandrer alt. Dette er den tredje boken i Slekten fra havet om Ravna og Nore fra Andenes i 1921.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Juritzen.no. (2017). Vågemot. Lokalisert 25.06.2018 på Internett Her!

Mattehjelperen en hver ungdom bør bruke!

Forlag:

J.M. Stenersens forlag

Sjanger:

Fakta bok

Forfatter:

Hanan M. Abdelrahman

Dato:

21.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Hadde jeg hatt denne når jeg selv hadde matte på ungdomsskolen, ja da hadde dagene blitt mye enklere»Simen Ingemundsen

Det er utgitt flere bøker til hjelp i matte de siste to årene, men Hanan M. Abdelrahman sin bok er min personlige favoritt. Dette er leksehjelpen de fleste ungdommer bør bruke. «Mattehjelperen – Leksehjelp for foreldre og elever på ungdomsskolen», er skrevet på en såpass god måte at den er lett å anvende både for foreldre og ungdommer.

«Jeg er nokså sikker på at de som bruker Abdelrahman bok, vil klare seg bedre på skolen.» —Simen Ingemundsen

Forlaget omtaler boken som «Førstehjelp i matematikk», og det sitatet vil jeg si meg enig i. Hanan som er en erfaren mattelærer, hjelper og guider leserne gjennom hele mattepensum for ungdomstrinnet. Dette er en omfattende, lett og brukervennlig bok så jeg er helt sikker på kan gi resultater. Den kan brukes av foreldre som ønsker å hjelpe barna sine, eller av barn som trenger å få forklart matten på en annen måte enn det læreren gjør.

Boken er på en oversiktlig måte, delt inn i nivåer etter hvilken karakter man ønsker. Slik du kan få en bedre karakter enn du selv trodde du kunne får. Her kan du blant annet lære å bruke digitale verktøy som GeoGebra og Excel. Leserne får trinn for trinn-forklaringer som en lett kan følge med. Forfatteren gir eksempler og forklaringer på vanskelige ord, slik at en lett kan lære seg matten.

«Jeg har selv anbefalt denne til flere ungdommer som sier de sliter med matte, å de har takket meg.» — Simen Ingemundsen

Enklere framstilling av matematikk har jeg lett lenge etter, og endelig har jeg funnet den. For matte kan være vanskelig, men med denne oppskrift boken kan en lettere føle mestringsfølelse i matte på skolen.

«Jeg mener dette bør bli en bok som er godkjent ved eksamen» Simen Ingemundsen

Dette er en bok som virkelig bør leses. Den er rikt illustrert og en oppskrift bok de fleste med problemer med matte bør sette seg inn i.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Førstehjelp i matematikk!

I denne boka hjelper en erfaren mattelærer deg gjennom hele mattepensum for ungdomstrinnet, på en lettfattelig måte. Den kan brukes av foreldre som ønsker å hjelpe barna sine, eller av barn som trenger å få forklart matten på en annen måte enn det læreren gjør.

Inndelt etter nivå etter hvilken karakter man ønsker

Lær å bruke digitale verktøy – GeoGebra og Excel

Trinn for trinn-forklaringer

Eksempler og forklaringer på vanskelige ord»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Jms.no. (2015). Mattehjelperen. Lokalisert den 21.06.2018 på Internett Her!

Et kunststykke av en barnebok!

Forlag:

Dreyer Bok

Sjanger:

Barnebok

Forfatter:

Nina Bay og Jonas A. Larsen

Sider:

47

Dato:

14.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Kvinnen bak de humoristiske, sterke og vakre barnebøkene om heksen Eksplodera er bokaktuell igjen. Nina Bay har med «Raslefrosken som ikke skjønte et kvekk», skrevet et kunstverk av en bok. En underholdende, alvorlig og engasjerende fortelling om en annerledes frosk som ønsker å stifte vennskap. Ikke bare får barna servert en rørende historie, men boken inneholder flere vakre illustrasjoner av Jonas A. Larsen. Gjennom bildene får barna aktivt delta i lesingen.

Gjennom nærmere 50 sider blir leserne kjent med Raslefrosken. Hans høyeste ønske er å finne en venn. En dag hopper han ut for å lete, men vil han lykkes? For hvordan skaffer man seg venner når man ikke kvekker som de andre?

Nina Bay er kjent for å skrive lettleste barnebøker som både engasjerer og underholder barn. Jeg koser meg utrolig mye med bøkene Nina Bay skriver. Hun leverer alltid bøker som får deg munter og på samme måte får deg til å tenke. «Raslefrosken som ikke skjønte et kvekk» er som nevnt en leseopplevelse som er lett å lese. Det er både en alvorlig, tankevekkende, rørende og spennende fortelling for barn som kan lese selv. Den passer også bra for familier som ønsker å lese høyt. Forfatteren sier at boka er den første i serien om Raslefrosken, noe som jeg virkelig ble glad for å lese. Ser fram til flere gode fortellinger og vakre illustrasjoner fra Bay og Larsen.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Raslefroskens høyeste ønske er å finne en venn. En dag hopper han ut på leting, men vil han lykkes? For hvordan skaffer man seg venner når man ikke kvekker som de andre? Dette er en spennende og morsom fortelling for barn som kan lese selv og de som blir lest for. Boka er den første i serien om Raslefrosken.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Dreyerbok.no. (2018). Raslefrosken som ikke skjønte et kvekk. Lokalisert 14.06.2018 på Internett Her!

Nostalgiske øyeblikk med Donald Duck & Co!

Nr 1 i serien – 50 tallet!

Nr 2 i serien – 60 tallet!

Forlag:

Egmont Kids Media

Sjanger:

Tegneserie

Barn

Ungdom

Familie

Underholdning

Forfatter:

Walt Disney Company

Dato:

14.06.2018

Sider:

50 tallet: 226

60 tallet: 226

Kilde:

Pocket

Emne:

70 år jubileum

Selve anmeldelsen:

Da jeg var barn leste jeg Donald Duck & Co hver eneste uke. Det var alltid like kjekt å ta morgen turen til nærmeste butikk hver mandag og plukke det nyeste bladet fra hyllen. Donald Duck skulle jeg ha! Hvert nummer var for et barn fullstappet med reinspikket lykke. Med Donald Duck fikk jeg flere timer med lettbeint underholdning og langbeint humor på kjøpet.

I år er det hele 70 år siden Donald Duck & Co for første gang så trykkeriet i Norge. Året var 1948, da Norges befolkning først fikk hilse på Donald Duck og venner hans. I anledning 70 års jubileet for Donald Duck & Co i Norge gis det ut en serie på 6 utgivelser. Hver bok tar for seg et tiår og inneholder 6 nummer fra tidsepoken.

Hver bok inneholder flere nostalgiske historier som virkelig bør leses. Alle bladene i hver bok er komplett med tegneserie, reklame, oppgaver, vitser, gåter og annen form for aktiviteter.

Jeg har til nå lest de to første utgivelsene i serien, som tar for seg 50- og 60- tallet. Jeg ser virkelig fram til de neste fire bøkene som kommer i serien.

Dette er en underholdende, kunstnerisk, fargerik og fengende reise gjennom Donald Duck & Co’s mangeårige historie. Med reklame får leserne også innblikk i hva nordmenn kunne kjøpe på den tiden og hva ting kostet. Hver utgivelse i jubileet er fullstappet med flere humoristiske øyeblikk som virkelig bør oppleves. Jeg kan virkelig anbefale disse utgivelsene til de som liker og har likt Donald Duck.

Selv etter 70 år er Donald Duck like populært for barn og unge. Familier har benket seg foran Donald og hans venner i flere tiår! Det gjør de fortsatt. Prisen per bok er 129kr. Men det er det sannelig verd! De er verd hver eneste krone!

Mitt terningkast av bøkene:

50 tallet i serien: Terningkast 5

60 tallet i serien: Terningkast 6

Bakside informasjon om boken:

«I år er det 70 år siden det første Donald-bladet ducket opp i Norge. I den andledning har vi laget en jubileumsbokserie med Donaldblader fra de forskjellige tiårene. Bli med på den fantastiske reisen til Norges morsomste og viktigste ukeblad!»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Serie.no og Egmont Kids Media. (2018). Donald Duck & Co: 50- og 60- tallet. Lokalisert 14.06.2018 på Internett Her!

Bli bedre kjent med Norge og den store nordiske krigen fra 1700 – 1721!

Forlag:

Ares forlag

Sjanger:

Historie

Forfatter:

Frode Lindgjerdet

Sider:

214

Dato:

11.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Det er sjelden jeg sitter så klistret til historisk litteratur, som jeg gjorde med Frode Lindgjerdet’s bok «Norge og Den store nordiske krigen 1700 – 1721». Det har vært en fryd å lese måte Lindgjerdet legger fram kunnskapen på. Utfyllende og kompakt! Forfatteren har laget en praktbok, der han gjennom 214 sider markerer slutten på hundre år med krig i Norge. Lindgjerdet tar leserne med på en fengende reise gjennom 21 år med norsk historie. Det er få bøker jeg har lest som tar opp dette temaet og gir en så kunnskapsrik innblikk i perioden som har hatt stor betydning for norsk historie.

Som nevnt tar Frode Lindgjerdet leserne med tilbake til 1700 tallet. Da Norge ble herjet av krig. Det gikk nesten ikke en generasjon mellom hver krig. Sverige hadde vokst fram som en stormakt etter 30-årskrigen, fra 1618–1648. Basert på et moderne byråkrati som gjorde enklere enn noen gang tidligere å mobilisere en større del av samfunnets ressurser til militære formål. Som nærmeste nabo ble Norge under dansk styre, tvunget til å følge med på utviklingen.

Den norske hæren hadde blitt opprettet med Krigsordinansen av 1628. Den sørget for at bondesamfunnet måtte bære de tyngste byrdene, både i form av skatter og ikke minst ved å stille rekruttmaterialet i det som var det mest militariserte samfunnet i Europa, ja i verden. Vanlige norske bondegutter måtte ikke bare forsvare hjemtraktene, de ble også sendt ut for å kjempe på kontinentet, samtidig som den dansk-norske fellesflåten hovedsakelig var bemannet av nordmenn.

Det er ingen tvil om at Frode Lindgjerdet har gjort omfattende research når han har skrevet denne boken. Dette er en særdeles god bok. Her får du spenning og kunnskap samlet mellom to permer. Med «Norge og Den store nordiske krigen 1700 – 1721», har forfatteren levert en velskreven leseopplevelse på 214 sider. Gjennom rikt bildemateriale, illustrasjoner og informasjon får leserne et kompakt innblikk i perioden som på 21 år endret Norge. Dette er virkelig en bok som virkelig kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Den store nordiske krigen (1700–1721) markerte slutten på en mer enn hundre år lang periode der det knapt gikk en generasjon mellom hver gang Norge ble herjet av krig. Sverige hadde vokst fram som en stormakt etter 30-årskrigen (1618–1648), basert på et moderne byråkrati som gjorde enklere enn noen gang tidligere å mobilisere en større del av samfunnets ressurser til militære formål. Som nærmeste nabo ble Norge under dansk styre, tvunget til å følge med på utviklingen. Den norske hæren hadde blitt opprettet med Krigsordinansen av 1628. Den sørget for at bondesamfunnet måtte bære de tyngste byrdene, både i form av skatter og ikke minst ved å stille rekruttmaterialet i det som var det mest militariserte samfunnet i Europa, ja i verden. Vanlige norske bondegutter måtte ikke bare forsvare hjemtraktene, de ble også sendt ut for å kjempe på kontinentet, samtidig som den dansk-norske fellesflåten hovedsakelig var bemannet av nordmenn.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Mvh.no. (2016). Norge og Den store nordiske krigen 1700 – 1721. Lokalisert 10.06.2018 på Internett Her!