Tredje roman om Ravna og Nore fra Andenes i 1921!

Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Mariela Årsandøy

 

Dato: 25.06.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Det er vanskelig å ikke bli begeistret for Marielas karakterer skildringer og miljø beskrivelser. Jeg er helt sikker på at Årsandøy vil bli stor i litteratur Norge og at hennes utgivelser etterhvert vil bli norske klassikere»

— Simen Ingemundsen

Mariela Årsandøy har tidligere utgitt to bøker i den engasjerende, gripende og rørende romanserien «Slekten fra havet». Med hennes tredje utgivelse «Vågemot», har hun igjen vist sitt solide talent som forfatter. Igjen kan leserne oppleve et sterkt møte med Ravna og Nore fra Andenes. Årsandøy berører meg som leserne med en realistisk handling. Hun tar leserne med på en litterær reise tilbake til Norge i 1921. Jeg er meget begeistret for måten forfatteren skriver på og ser virkelig fram til flere kommende bøker i serien.

Handlingen er lagt til Andenes, på Rammeberg. En befinner seg i 1921. Der arbeider Ravna som tjenestejente. Nå skrus spenningen seg til. Det blir satt en dato for bryllupet mellom Ravnas bestevenninne Nore og Kristian, som er eldste sønn på Rammeberg. Mens Ravna fortsetter å lese Elidas gamle dagbøker, nøstes en grufull historie opp. Et nytt drapsforsøk skjer. Og Ravna får en innsikt som forandrer alt.

«Vågemot» er en spennende, rørende, sterk og gripende leseopplevelse. Mariela Årsandøy tar leserne nærmere 100 år tilbake i tid. At handlingen er lagt 97 år tilbake i tid, er noe som kommer tydelig fram. Gjennom forfatterens skildringer og beskrivelser viser Mariela at hun har stor mengde kunnskap om tidsepoken. Forfatterens måte å skrive på gjør dette til en lettlest bok, som virkelig kan anbefales. En kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen.

«Ikke bare klarer forfatteren å engasjere meg, hun klarer også å holde interessen min oppe til siste side»

— Simen Ingemundsen

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«PÅ RAMMEBERG, der Ravna er tjenestejente, skrur spenningen seg til. Det blir satt en dato for bryllupet mellom Ravnas bestevenninne Nore og Kristian, som er eldste sønn på Rammeberg. Mens Ravna fortsetter å lese Elidas gamle dagbøker, nøstes en grufull historie opp. Et nytt drapsforsøk skjer. Og Ravna får en innsikt som forandrer alt. Dette er den tredje boken i Slekten fra havet om Ravna og Nore fra Andenes i 1921.»

 

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Juritzen.no. (2017). Vågemot. Lokalisert 25.06.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top