"Stjernene på himmelen" av Eva Marie GallandSTJERNENE PÅ HIMMELEN:

Forlag: Gauken forlag

 

Sjanger: Roman/Barnebok/Ungdomsbok/Familielitteratur

 

Forfatter: Eva Marie Galland

 

Illustratør: Urszula Czyz

 

Sider: 50

 

Terningkast: 4

 

Dato: 18.03.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Eva Marie Galland er ett nytt stjerneskudd av en forfatter. “Stjernene på himmelen” er en vakker, humørfylt, sjarmerende, rørende og tankevekkende roman. Den er velskreven, livlig og full av lyspunkter. Dette er 50 fornøyelige sider, som passer folk i alle aldre. Jeg storkoste meg med denne positive og meningsfylte boken.

Det er en fryd å se Urszula Czyz flotte illustrasjoner, og de harmonerer så godt med teksten. Hennes tegninger og forfatterens fortellerglede, gjorde det enda kjekkere å lese boken. Dette er virkelig en bok jeg gleder meg til å lese om igjen, om en liten stund. Jeg vil virkelig anbefale samtlige å lese denne boken. Den vil garantert får deg i et bedre humør.

Grunnen til at jeg har valgt å gi “Stjernene på himmelen” terningkast 4, er for at den burde vært noen sider lengre. Hadde den vært litt lengre, hadde den fått terningkast 5, for jeg synes den er for kort. Når jeg først hadde startet, så var den slukt før jeg visste ord av det. Den er lettlest, noe som er forbausende bra, for når du først har startet å lese, har du så lyst til å lese mer og det er umulig å legge den fra seg.

Det at forfatteren velger å gi ut på eget forlag er meget modig i disse dager, det skal hun ha en applaus for. “Stjernene på himmelen” er en eventyrlig historie, som også viser leserne hvordan det var å vokse opp på 70 tallet. Den gang det ikke fantes datamaskiner og mobiltelefoner. Den er alvorlig, samtidig som den er dramatisk. Den får deg til å tenke litt mens du leser. Karakterbeskrivelsene til Ella Sofie er gjort på en såpass god måte, at en nærmest kan se henne for seg. Så om du er ute etter en bok som gir deg lyspunkter, ja da er Eva Marie Gallands bok “Stjernene på himmelen” en bok å anbefales. Du har virkelig noe å glede deg til.

 

Bakside informasjon om boken:

“Ella Sofie bor sammen med familien sin på øya Tenerife utenfor Afrika. Faren hennes jobber på et stort skip. Ella Sofie savner han veldig når han er borte. Sammen med moren og de fire søsknene får hun tiden til å gå med morsomme påfunn og opplevelser. Bli med inn i Ella Sofies verden. Møt stjernene, latterboksen, gjøkuret og hjemløse Felipe. Les om hvordan det var å vokse opp på 70 tallet, den gang det ikke fantes datamaskiner og mobiltelefoner.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Gauken forlag. (2019). Stjernene på himmelen. Lokalisert 18.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top