Roslund & Hellström tilbake i toppform!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Roslund & Hellström

Sider:

448

Dato:

29.07.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Journalist Anders Roslund og kriminalomsorgsdebatamten Börge Hellström står bak flere spennende, skremmende, hårreisende, nervepirrende og dramatiske leseopplevelser.

Nå er Roslund & Hellström igjen aktuell med kriminalromanen «Tre timer». En særdeles spenstig, heftig og spennende kriminalroman. «Tre timer» er en sjokkerende, storslått, mørk og sterk oppfølger til «Tre Sekunder» og «Tre Minutter». Som begge var underholdende kriminalromaner jeg virkelig storkoste meg med når jeg leste.

Forfatterne har igjen levert en leseverdig kriminalroman, som ikke inneholder et eneste dødpunkt. Den er såpass fengende, at den er vanskelig å legge fra seg. Det er ingen tvil om at Roslund & Hellström har brukt godt tid på research for å tegne dette troverdig bilde av det svenske samfunnet.

«Uhyggelig spenning»

— Simen Ingemundsen

En stille morgen i Stockholm blir førstebetjent Ewert Grens sendt til et likhus der det ligger en død mann for mye, etterlatt blant andre kropper i et låst rom.

Samtidig befinner Piet Hoffman seg på et helt annet kontinent. Et siste, farlig oppdrag fører ham gjennom en brennhet ørken og over et frådende hav, i en verden der menneskeliv ikke har noen verdi. Hjemme venter Zofia og guttene. Når Piet kommer hjem, skal familien endelig få fred. Men det er en bedragersk trygghet, for det viser seg at to små gutter vil måtte slåss for å overleve.

«Kanon bra kriminalroman!»

— Simen Ingemundsen

Roslund & Hellström viser igjen med «Tre Timer», at de har talent som krimforfattere. Ikke bare klarer de å levere en ekstremt spennende kriminalroman, de klarer også å tegne et realistisk bilde av miljø og karakterer. Gjennom denne 448 sider velskrevne boken, gir forfatterne en leseopplevelse som virkelig kan anbefales. Jeg gleder meg allerede til Roslund & Hellström neste kriminalroman.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«En stille morgen i Stockholm blir førstebetjent Ewert Grens sendt til et likhus der det ligger en død mann for mye, etterlatt blant andre kropper i et låst rom.

Samtidig befinner Piet Hoffman seg på et helt annet kontinent. Et siste, farlig oppdrag fører ham gjennom en brennhet ørken og over et frådende hav, i en verden der menneskeliv ikke har noen verdi. Hjemme venter Zofia og guttene. Når Piet kommer hjem, skal familien endelig få fred. Men det er en bedragersk trygghet, for det viser seg at to små gutter vil måtte slåss for å overleve.»

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Tre timer. Lokalisert 29.07.2018 på Internett Her!

Nervepirrende, men langdryg!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Thriller

Forfattere:

– Greer Hendricks

Og

– Sarah Pekkanen

Sider:

384

Dato:

29.07.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Kvinnen i midten» skrevet av Greer Hendricks og Sarah Pekkanen er en spennende, hårreisende, nervepirrende og noe langdryg thriller om sjalusi, skilsmisse og ekteskap. Vell vell, jeg sier ikke dette er en elendig bok, men ble litt skuffet over hvor langtrukken den til tider kunne være. Forfatterne skriver bra, og byr gjennom 384 sider på hårreisende underholdning, realistisk dramatikk og troverdig skildringer. «Kvinnen i midten» er et sjalusi drama mellom to kvinner og en mann. Men som sagt, det som trekker denne boken ned i min vurdering er at den til tider er langdryg.

Leserne blir kjent med Vanessa, som er nylig forlatt av ektemannen Richard, til fordel for en yngre kvinne. Richard er nå forlovet med Nellie, og Vanessa er sjalu og besatt av den nye kvinnen. Og av tanken på for enhver pris å forhindre ekteskap mellom dem. I hvert fall virker det sånn. Når du begynner å lese denne boken – den sjalu ekskonas historie om mannen og hans nye kvinne – så kommer du til å tro at du skjønner opplegget. Men så er det ting kanskje annerledes … veldig annerledes.

Positivt med denne boken er at mye av handlingen skjer uventet. Slike momenter i en bok, liker jeg innmari godt. Noe som Greer Hendricks og Sarah Pekkanen viser de kan, er å tegne et detaljerte bilde av ekteskapsproblemer og skilsmisse. Forfatterne er også dyktige til å skrive om sjalusi som ofte oppstår når den ene parten finner seg en ny. Selv om jeg er kritisk til denne boken, så er den vell verd å lese. For selv om den til tider er langdryg, så byr forfatterne på dramatikk og spenning av ypperste klasse. Jeg håper forfatterne kommer med ny bok snart, for potensiale for skriving har de, men kanskje de bør korte inn handlingen litt.

Mitt terningkast av boken:

—3

Bakside informasjon om boken:

«Vanessa er nylig forlatt av ektemannen Richard, til fordel for en yngre kvinne. Richard er nå forlovet med Nellie, og Vanessa er sjalu og besatt av den nye kvinnen. Og av tanken på for enhver pris å forhindre ekteskap mellom dem. I hvert fall virker det sånn. Når du begynner å lese denne boken – den sjalu ekskonas historie om mannen og hans nye kvinne – så kommer du til å tro at du skjønner opplegget. Men så er det ting kanskje annerledes … veldig annerledes.»

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Kvinnen i midten. Lokalisert 29.07.2018 på Internett Her!

Engasjerende, overbevisende og spennende spionthriller!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Thriller

Forfatter:

Gard Sveen

Sider:

336

Dato:

26.07.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Forfatteren bak den prisbelønte kriminalromanen «Den siste pilegrimen» er endelig tilbake. Med «Bjørnen» viser Gard Sveen igjen sitt talent som forfatter innen krim og thriller sjangeren. For fjerde gang tas leserne med på eventyr med politietterforsker Tommy Bergmann i hovedrollen. Dette er en lettlest thriller som både engasjerer, sjokkerer og skremmer leserne. Sveen byr på hårreisende og nervepirrende spenning fra først til siste side. Med «Bjørnen» har forfatteren levert en innmari god thriller, der spionasje spiller en særdeles viktig rolle for handlingen. Jeg er mektig imponert over Gard Sveen måte å skrive på og håper det blir flere!

«Vekk med John Le Carré, å fram med Gard Sveen. Han er den nye spionthriller konge.»

— Simen Ingemundsen

Leserne blir med til høsten 2016, der den spiondømte Arvid Storholt blir drept hjemme i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion og ble arrestert i 1987. Storholt ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk spion som ble kalt Bjørnen.

Politietterforsker Tommy Bergmann blir sendt på en labyrintisk jakt i sporene etter den kalde krigen – en som vil lede ham til den største spionen Norge har hatt, mannen som kom seg unna: Bjørnen.

«Gard Sveen er uten tvil EN av mine favoritter blant norske krim og thriller forfattere!»

— Simen Ingemundsen

Jeg har lest samtlige av Gard Sveens utgivelser til nå, og mener personlig at dette er min favoritt. På en engasjerende måte har han klart å skape høy dramatikk og rå spenning. Det er ingen tvil om at hovedelementene i «Bjørnen» er spionasje og den norske sikkerhetstjenesten. Gard Sveen viser også at han mester å beskrive miljøet, og skildrer karakterene i boken på en realistisk måte. Det er nærmest som en kan føle tilstedeværelse i handlingen. Det finnes få norske thrillere som omhandler spionasje, og jeg håper det kommer flere. Når jeg først hadde startet å lese denne thrilleren, var det vanskelig å legge den fra meg. Jeg storkoste meg når jeg leste denne thrilleren og klarte ikke å legge den fra meg. Jeg håper det blir flere bøker fra Gard Sveen i framtiden, for å skrive, ja det kan han!

«Jeg håper det blir flere bøker fra Gard Sveen i framtiden, for å skrive, ja det kan han!»

— Simen Ingemundsen

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Høsten 2016: Den spiondømte Arvid Storholt blir drept hjemme i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion og ble arrestert i 1987. Storholt ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk spion som ble kalt Bjørnen.

Politietterforsker Tommy Bergmann blir sendt på en labyrintisk jakt i sporene etter den kalde krigen – en som vil lede ham til den største spionen Norge har hatt, mannen som kom seg unna: Bjørnen.»

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Bjørnen. Lokalisert 26.07.2018 på Internett Her!

Tidenes råeste krimduo!

Forlag:

Capitana

Sjanger:

Kriminalroman

Forfattere:

Jørn Lier Horst

og

Thomas Enger

Sider:

430

Dato:

23.07.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Tidenes råeste krimduo!»

— Simen Ingemundsen

Helt siden jeg fikk vite at Jørn Lier Horst og Thomas Enger hadde slått seg sammen for å skrive krim, har jeg gledet meg til resultatet. Denne måneden fikk jeg endelig, på lik linje med andre norske lesere, gleden av å lese første kriminalroman med kjendisblogger Emma Ramm og politiførstebetjent Alexander Blix i hovedrollen.

«Nullpunkt» er starten på tidenes råeste samarbeid, ført med penn av to av Norges dyktigste forfattere. Å jeg har bare en ting å si: «WOW, for en lesefest». Dette er en spektakulær, dramatisk, leken og spennende reise gjennom nåtidens Oslo og kriminaliteten som skjer i Norges hovedstad.

For med Jørn Lier Horst kompetanse og erfaring innen politi – etterforsking, samt Thomas Enger dramatiske beskrivelser og innmari gode fantasi, utfyller de hverandre på en særdeles god måte. Dette er et samarbeid jeg virkelig gleder meg til å lese mer av i framtiden.

«Nullpunkt» åpner med et nervepirrende skytedrama. Så videre fører forfatterne leserne inn i en underholdende, dramatisk og spennende handling. Horst og Enger har skrevet en fengende kriminalroman som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese.

«Et fyrverkeri av en kriminalroman!»

— Simen Ingemundsen

Handlingen er lagt til Oslo i år 2018. Den tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm dukker aldri opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi EVIG ENER. Og da kjendisbloggeren Emma Ramm (24) oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter basketak. Et startnummer, et 1-tall, er festet til Nordstrøms fjernsyn. Politiførstebetjent Alexander Blix (45) sliter fortsatt med ettervirkninger av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til en fem år gammel jente. Han får jobben med å lede etterforskningen av forsvinningsmysteriet. Spor etter Nordstrøm dukker opp på ulike steder og til tidspunkt som virker å være del av en nøye uttenkt plan.

Omstendighetene tvinger Emma og Blix til å begynne å samarbeide. På hver sine måter forsøker de å avsløre og stoppe en metodisk og nådeløs drapsmann med en åpenbar appetitt på dramatikk. Han ønsker oppmerksomhet. Og han har bare så vidt satt i gang spillet.

«Det er sjelden jeg sier det, men denne kriminalromanen skal jeg lese flere ganger!»

— Simen Ingemundsen

«Nullpunkt» er et spektakulært og intelligent møte med Thomas Enger og Jørn Lier Horst. Tidligere er Horst kjent for etterforskningsleder William Wisting og Enger kjent for journalist Henning Juul. Jeg er meget begeistret for deres samarbeid. De har levert en drivende god kriminalromanen, som både engasjerende og får nakkehårene til å reise seg. Deres måte å skrive på er troverdig og en kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen. Dette er en 430 siders spinnvill leseopplevelse, som jeg håper det blir flere av.

«Nullpunkt, er en av bøkene du virkelig bør lese i høst»

— Simen Ingemundsen

Mitt terningkast av boken:

—6

Bakside informasjon om boken:

«Oslo 2018. Den tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm dukker aldri opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi EVIG ENER. Og da kjendisbloggeren Emma Ramm (24) oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter basketak. Et startnummer, et 1-tall, er festet til Nordstrøms fjernsyn. Politiførstebetjent Alexander Blix (45) sliter fortsatt med ettervirkninger av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til en fem år gammel jente. Han får jobben med å lede etterforskningen av forsvinningsmysteriet. Spor etter Nordstrøm dukker opp på ulike steder og til tidspunkt som virker å være del av en nøye uttenkt plan.

Omstendighetene tvinger Emma og Blix til å begynne å samarbeide. På hver sine måter forsøker de å avsløre og stoppe en metodisk og nådeløs drapsmann med en åpenbar appetitt på dramatikk. Han ønsker oppmerksomhet. Og han har bare så vidt satt i gang spillet»

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Jørn Lier Horst og Thomas Enger. (2018). «Nullpunkt». Capitana forlag: Oslo.