Spennende biografi om Leonhard Seppala!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Biografi/Historie

Forfatter:

Nina Kristin Nilsen

Sider:

256

Dato:

01.11.2017

Kilde:

E-bok

Selve anmeldelsen:

"Sepp" er en spennende, gripende og kunnskapsrik biografi om Leonhard Seppala. En person som utvandret fra Nord-Troms til USA i begynnelse av 1900 tallet. Nina Kristin Nilsen skriver på en fengende måte og gir omfattende innblikk i hvordan verden var på starten av det 20 århundret.

Dette er historien om en av de viktigste skjebner i norsk utvandringshistorie. Leonhard Seppala var en av mange personer som utvandret på 1900 tallet. Hans utvandring skjedde fra Nord-Troms til USA. Det var under blant annet gullrushet i Alaska, Seppala gjorde sin omfattende utvandring.

Nina Kristin Nilsen har laget en velskreven biografi. Forfatteren forteller blant annet om tiden, om gullgraverne, om immigrantene og om polarlivet. "Sepp" er en eksplosiv historie om en mann som utvandret til andre siden av kontinentet. Dette er en kunnskapsrik biografi. Seppala opplevde enorme berømmelse og ble i sin tid en av Amerikas mest kjente personer. Berømmelse kom ikke fra gullgraving, men fra hundekjøring.

Det er lenge siden jeg har lest en så spennende og gripende biografi. Gjennom 256 sider får leserne innblikk i Leonhard Seppala heftige og varierende liv. Dette er en litterær godbit av de sjeldne. En biografi som handler om Norge og utvandringen som oppstod på 1900 tallet.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Historien om en av de mest spennende skjebner i norsk utvandringshistorie. Leonhard Seppala utvandret fra Nord-Troms til USA i 1900 under gullrushet i Alaska. Boken forteller om denne tiden, om gullgravere, immigranter og polarliv på en måte som tar pusten fra leseren. Men Seppalas enorme berømmelse (i sin tid en av Amerikas best kjente personer) kom ikke fra gullgraving, men fra hundekjøring."

Med høst hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Sepp. Lokalisert 01.11.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/sepp-nina-kristin-nilsen-9788202453855

Bli bedre kjent med sjakkspiller Magnus Carlsen!

Forlag:

Kagge

Sjanger:

Biografi/Sport/Fakta

Forfatter:

Aage Georg Sivertsen

Dato:

22.09.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Aage Georg Sivertsen har skrevet en varm, engasjerende, kunnskapsrik og fengende biografi om Magnus Carlsen som også kalles "sjakkens Mozart". Ikke bare blir vi kjent med Carlsen som sjakkspiller, men også hvordan sjakk fungerer.

Forfatteren tegner et omfattende bilde av sjakkens psykologi, om lek versus trening og om allsidighet versus fokusering.

I "Magnus" kommer leserne tett inn på Magnus Carlsen og om hans talent som sjakkspiller. Leserne bli kjent med det ekstremt krevende miljøet som utgjør sjakkens verdenselite.

Aage Georg Sivertsen gir oss et dypt innblikk i ulike turneringer og partier Magnus og Team Carlsen har gjort. Gjennom en rikt illustrert biografi, kommer leserne tettere inn på forberedelser, gjennomføring og taktikk som er viktig når en spiller sjakk.

Sivertsen har skrevet en varierte og underholdende beretningen om sjakk. Forfatteren gjør leserne kjent med Garri Kasparov til Vishy Anand. I "Magnus" henvisninger forfatteren stadig til den amerikanske sjakklegenden Bobby Fischer og hans eksentriske meritter og liv. «Alle feil i sjakk skyldes mangel på karakter,» ifølge Kasparov. Det er en påstand mange sjakkmestere vil underskrive. Og er det noe som kjennetegner Magnus Carlsen, er det nettopp karakter og vinnerinstinkt.

Aage Georg Sivertsen har skrevet en kunnskapsrik og omfattende biografi om Magnus Carlsen som sjakk fenomen. Dette er en biografi som ikke bare tar for seg Magnus Carlsen, men også hvor viktig sjakk er. Dette er en varm, troverdig, ærlig og åpen biografi om Carlsen. Denne boken passer for alle, men spesielt er den viktig for sjakkentusiaster. "Magnus" er en biografi som virkelig kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"En portrettbok om Magnus Carlsen, også kjent som «sjakkens Mozart». Om sjakkspillets psykologi, om lek versus trening, om allsidighet versus fokusering.

Magnus Carlsen er regjerende verdensmester og verdens beste sjakkspiller. Hva er hemmeligheten bak hans suksess? Hvilken rolle spiller familie og omgivelser, måten å spille og trene på, måten å forberede seg før partier eller den bevisste bruken av mentorer, trenere og sekundanter?

I Aage Sivertsens bok kommer vi tettere inn på Magnus Carlsen og det ekstremt krevende miljøet som utgjør sjakkens verdenselite. I ulike turneringer og partier møter vi Magnus og teamet hans og får innblikk i Team Carlsens forberedelser, gjennomføring og taktikk. Sivertsen har også fått mange av motstanderne i tale i denne rike, varierte og underholdende beretningen – fra Garri Kasparov til Vishy Anand og med stadige henvisninger til den amerikanske sjakklegenden Bobby Fischer og hans eksentriske meritter og liv. «Alle feil i sjakk skyldes mangel på karakter,» ifølge Kasparov. Det er en påstand mange sjakkmestere vil underskrive. Og er det noe som kjennetegner Magnus Carlsen, er det nettopp – karakter og vinnerinstinkt."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Kagge.no. (2015). Magnus. Lokalisert 22.09.2017 på Internett http://www.kagge.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_kid=1044809&b_id=1587522

Hårreisende og oppsiktsvekkende biografi om en av verdenshistoriens største narkobaroner!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Biografi

Forfatter: Juan Pablo Escobar

Sider: 464

Dato: 10.05.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

Juan Pablo Escobar har med "Min far – Pablo Escobar" skrevet en hårreisende, spennende og sjokkerende biografi om en av tidenes største narkobaroner.

Forfatteren tegner et oversiktlig bilde av forholdet mellom far og sønn. Juan forteller åpent og ærlig om sin far, som var en av historiens mest brutale narko forbrytere.

Leserne blir gjennom denne biografien kjent med Pablo Escobar, som var verdens største narkobaron og en av verdens mest kjente kriminelle.

I denne boken forteller hans sønn Juan Pablo Escobar den sanne historie om sin far. Mannen som kunne ty til den mest brutale vold, samtidig som han var en kjærlig og varm familiemann.

Mer enn tjue år etter at sjefen for Medellín-kartellet ble drept, foretar sønnen en reise tilbake til fortiden for å gi oss et uredigert bilde av faren.

Han forteller om hvordan det var å vokse opp med Pablo Escobar, om en barndom fylt av ekstravaganse og tjenere, livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender.

Kontrastene er store for en gutt som spiller dataspill det ene øyeblikket, og må flykte fra attentater og bomber det neste.

Min konklusjon av boken:

"Min far – Pablo Escobar" er en ærlig, brutal, dyster og dramatisk biografi om en av verdenshistoriens største forbrytere. Dette er et oppsiktsvekkende portrettet av mannen som inspirerte TV-serien – Narcos. Forfatteren tegner et oversiktlig og omfattende bilde av sin kriminelle far.

Juan Pablo Escobar har laget en velskreven biografi om mannen som kunne ty til brutale vold. Et liv som var preget av luksus og redsel. Samtidig kunne han være en kjærlig og varm familiemann for sin sønn.

Forfatteren forteller om sin oppvekst med Pablo Escobar, som sin far. Et forhold som var preget av alvorlig kriminalitet. Dette er en realistisk og troverdig bok om en barndom fylt av livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender.

Gjennom dramatiske skildringer og hårreisende beskrivelser får leserne et oversiktlig innblikk i et liv som var preget av dataspill i det ene øyeblikket, og flykt fra attentater og bomber i det neste øyeblikket.

Dette er virkelig en biografi som kan anbefales. "Min far – Pablo Escobar", er 464 sider fullspekket med dramatikk og action. Juan Pablo Escobar inneholder helstøpt spenning fra første til siste side. Dette er en kunnskapsrik biografi og leserne får et solid innblikk i et kriminelt miljø som virkelig får nakkehårene til å reise seg. Dette er en tankevekkende bok om et liv på flukt. En sjokkerende, spennende og skremmende biografi om et liv i kriminalitet. Den handler også om hvordan det er å ha en kriminell far.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Pablo Escobar var verdens største narkobaron og en av verdens mest kjente kriminelle. I denne biografien forteller hans sønn Juan Pablo Escobar den sanne historien om faren, mannen som kunne ty til den mest brutale vold, samtidig som han var en kjærlig og varm familiemann.

Mer enn tjue år etter at sjefen for Medellín-kartellet ble drept, foretar sønnen en reise tilbake til fortiden for å gi oss et uredigert bilde av faren. Han forteller om hvordan det var å vokse opp med Pablo Escobar, om en barndom fylt av ekstravaganse og tjenere, livvakter og luksus, men også frykt, vold, krig og flukt fra farens mange fiender. Kontrastene er store for en gutt som spiller dataspill det ene øyeblikket, og må flykte fra attentater og bomber det neste."

—————————————–

Mitt møte med Juan Pablo Escobar:

(Jeg møtte Juan Pablo Escobar på krimfestivalen i Oslo i 2017)

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Min far – Pablo Escobar. Lokalisert 10.05.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/min-far-–-pablo-escobar-juan-pablo-escobar-9788202528348

Eksklusivt innblikk i Jürgen Klopp’s liv og karriere!

Forlag: Tigerforlaget

Sjanger: Biografi/Sport

Forfatter: Elmar Neveling

Sider: 304

Dato: 30.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Han er Jürgen Klopp" er en omfattende og oversiktlig biografi om den karismatiske tyske manageren som snudde tysk fotball på hodet da han tok Borussia Dortmund fra ingensteds hen og til Bundesliga-titler og Champions League-finale. Elmar Neveling har laget en velskreven biografi om et fotball ikon som er blitt beundret av en hel fotballverden. Klopp ble

til slutt beilet av Liverpool i den tro at han kan bringe tilbake storhetstiden til Anfield Road. Den oppgaven er han godt i gang med.

Dette er en rikt illustrert biografi om mannen som viste sine mesterlig taktiker med sitt nyskapende og spennende spille.

"Vinn ballen høyt og raskt og angrip!" er et av hans ordtak.

Han er elsket av sine spillere for lidenskapen og de åpenhjertige lederegenskapene. Han beundres av media og supportere for sitt avvæpnende vidd og sjarm og sin underholdende fotball på banen. Han er mannen med det største gliset og de mest rasende utbruddene.

Min konklusjon av boken:

Ute etter en fengende biografi og er du fotball interessert, ja da er denne boken akkurat for deg. Leserne blir her kjent med Jürgen's liv og karriere fra a til å. Dette er en rikt illustrert og solid oppdatert godbit av en biografi. Boken følger hans liv både gjennom bilder og tekst.

"Han er Jürgen Klopp" er en gripende og kunnskapsrik biografi om den karismatiske tyske manageren som snudde tysk fotball på hodet da han tok Borussia Dortmund fra ingensteds hen og til Bundesliga-titler og Champions League-finale.

Elmar Neveling har skrevet en biografi for sport interesserte. Dette er en fengende og underholdende bok. Den er til tider langtrukken, men kan virkelig anbefales.

Dette er en bok om et av verdens største fotball ikon. En mann som er blitt beundret av en hel fotballverden. Klopp ble til slutt beilet av Liverpool i den tro at han kan bringe tilbake storhetstiden til Anfield Road.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"Jürgen Klopp er den karismatiske tyske manageren som egenhendig snudde tysk fotball på hodet da han tok Borussia Dortmund fra ingensteds hen og til Bundesliga-titler og Champions League-finale. Han hadde lenge vært beundret av en hel fotballverden, og ble

til slutt beilet av Liverpool i den tro at han kan bringe tilbake storhetstiden til Anfield Road. Den oppgaven er han godt i gang med.

Klopp er anses som en mesterlig taktiker med sine nyskapende og spennende spillefilosofier. Vinn ballen høyt og raskt og angrip! er et av hans mantraer. Han er elsket av sine spillere for lidenskapen og de åpenhjertige lederegenskapene. Han beundres av media og supportere for sitt avvæpnende vidd og sjarm og sin underholdende fotball på banen. Han er mannen med det største gliset og de mest rasende utbruddene."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Tigerforlaget. (2017). Han er Jürgen Klopp. 304 sider

Et solid innblikk i fotballtrener José Mourinhos utrolige suksess!

Forlag: Tigerforlaget

Sjanger: Biografi

Forfatter: Patrick Barclay

Dato: 30.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Mesteren Mourinho" er en solid biografi om fotballtreneren José Mourinhos. Leserne får her et oversiktlig og fascinerende innblikk trenerens hemmelighet fram mot utrolige suksess. Patrick Barclay gir leserne en omfattende innsikt i José Mourinho liv.

Fotballtreneren skjønte som tenåring at han aldri skulle få leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Ingen har steget raskere i gradene.

Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer.

José Mourinho er blitt omtalt, utskjelt og forgudet i mange år. Han har kranglet med Roman Abramovich, skapt overskrifter over alt, og ingen forholder seg nøytrale til ham. Spillerne han har hatt sier han har noe helt eget ved seg, som får alle i garderoben til å ofre alt for mesteren.

Min konklusjon av boken:

"Mesteren Mourinho" er biografen om fotballtreneren som omtalt, utskjelt og forgudet. Patrick Barclay tegner et omfattende bilde av fotballtreneren José Mourinhos. Et ikon på verdensbasis innen sport. Dette er et oversiktlig og fascinerende innblikk trenerens hemmelighet fram mot utrolige suksess.

Forfatteren har laget en velskreven biografi om en profilet og høyt forgudet fotballtrener. Patrick Barclay gir leserne et fengende og sterkt innblikk i José Mourinho liv.

Dette er en troverdig biografi om Mourinho, som helt fra tenårene forstod at han aldri kunne leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer.

Dette er en troverdig og velskreven biografi om en av verden største fotball ikoner. Denne kan virkelig anbefales. "Mesteren Mourinho" er en kunnskapsrik, underholdende og rikt illustrert biografi. Sterk, viktig og fengende historie.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"José Mourinho skjønte som tenåring at han aldri skulle få leve ut drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Da bestemte han seg for at han skulle bli verdens beste trener. Ingen har steget raskere i gradene. Fra å være oversetterassistent til Sir Bobby Robson i Barcelona kom han til å vinne Champions League med outsiderlaget Porto. Så gjorde han Chelsea til en av Europas mest suksessrike klubber, for deretter å vinne Champions League med italienske Inter Milan, og deretter lede renommerte Real Madrid til nye triumfer.

José Mourinho er omtalt, utskjelt og forgudet. Han har kranglet med Roman Abramovich, skapt overskrifter over alt hvor han har ferdes, og ingen forholder seg nøytrale til ham. Spillerne han har hatt sier han har noe helt eget ved seg, som får alle i garderoben til å ofre alt for mesteren."

Med litterær hilsen

Kilder:

Tigerforlaget. (2016). Mesteren Mourinho.

Den gripende og sterke biografien om Mummitrollets mor!

Forlag: Heinesen Forlag

Sjanger: Biografi

Forfatter: Tuula Karjalainen

Sider: 304

Dato: 18.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Du store min som tiden flyr, nå er det tid for eventyr" synges det i introen til TV serien om Mummitrollet. "Tove Jansson – Arbeide og elske" er den gripende og vakre biografien om Mummitrollets mor. Dette er en 300 siders lang feelgood biografi. En bok om en av Finlands beste kunstner.

Tuula Karjalainen har skapt unik og gripende underholdning for både unge og voksne i flere tiår. Dette er en troverdig biografi om en av Finlands viktigste kunstnere i moderne tid.

Karjalainen beskriver og skildrer hvor nært forbundet kunsten og livet var for Tove Jansson. Den tar også for seg hvordan hun påvirket samfunnets verdier. "Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg."

Min konklusjon av boken:

"Tove Jansson – Arbeide og elske" er en rikt illustrert og kunnskapsrik biografi. Dette er en rørende, gripende og kunstnerisk bok om Mummitrollets mor. En stor kunstner innen finsk underholdningsbransjen. Tove Jansson har betydd mye for det finske folket, både for unge og voksne.

Tuula Karjalainen har skrevet en feelgood biografi, men den kan også være langtrukken til tider. Dette er velskreven biografi, rikt illustrert med bilder og tegninger fra Tove's kunstneriske liv. En bok som tar for seg Jansson som privat og offentlig personlighet.

Forfatteren beskriver og skildrer Tove's liv på en troverdig, realistisk og tankevekkende biografi. Karjalainen belyser hvor nært forholdet mellom kunsten og livet var for Tove Jansson. Den tar også for seg hvordan hun påvirket samfunnets verdier. "Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg."

Dette er virkelig en bok, som anbefales for deg som ønsker en rørende og vakker biografi.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"Tove Janson er Mummitrollets mor og en av Finlands best kjente kunstnere. Denne rikt illustrerte biografien belyser hvor nært forbundet kunsten og livet var for Tove Jansson, og hvordan hun påvirket samfunnets verdier. Ikke først og fremst som en revolusjonær fanebærer, men gjennom egen levemåte og livsvalg."

Med litterær hilsen

Kilder:

Heinesen forlag. (2015). Arbeide og elske. 304 sider

En sterk historie samlet mellom to permer!

Forlag: Heinesen forlag

Sjanger: Biografi/Brev/Historie

Forfattere: Astrid Lindgren og Sara Schwardt

Sider: 205

Dato: 18.04.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelse:

"Brevene dine legger jeg under madrassen" er en gripende, vakker og sterk historie om brevvekslingen mellom Astrid Lindgren og Sara Schwardt. Boken tar for seg tiden mellom 1971 til 2002. Et åpent og ærlig forhold mellom brevvennene. Et tankevekkende og nydelig vennskap mellom en forfatter og en jente.

Brevvekslingen startet den 15. april 1971. Da skrev den 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Dette ble starten på en vakkert vennskap.

Boken tar for seg "brevene fra hjertets smertekammer, helt uten filter og det rammer sin mottaker som ingen andre av de tusenvis av brev hun mottar gjennom årene fra hele verden. Mellom to beslektede sjeler utvikler det seg en gripende brevveksling, som strekker seg over mer enn tretti år."

Min konklusjon av boken:

Dette er biografien om Astrid Lindgren og Sara Schwardt. Et brevvekslings forhold som strekte seg over mer en tretti år. Dette er en gripende historie mellom to personer og deres sterke forhold.

"Brevene dine legger jeg under madrassen" er en beretning om en forfatters åpenhet ovenfor en 12 år gammel jente. Boken er rikt illustrert og en kunnskapsrik bok.

Denne boken tar for seg brev vekslingen, som startet den 15. april 1971. Da skrev den 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Dette ble starten på en vakkert, viktig, åpent og sterkt vennskap.

Brev vekslingen viser leserne ikke bare brevene, men også situasjonen var i verden. Dette er en litterær godbit. En vakker og gripende historie. Et litterært mesterverk som virkelig anbefales.

Dette er en feelgood bok, som tar deg med gjennom over 30 år med historie.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Den 15. april 1971 skriver 12-årige Sara til 63-årige Astrid Lindgren. Det er et brev fra hjertets smertekammer, helt uten filter, og det rammer sin mottaker som ingen andre av de tusenvis av brev hun mottar gjennom årene fra hele verden. Mellom to beslektede sjeler utvikler det seg en gripende brevveksling, som strekker seg over mer enn tretti år."

Med litterær hilsen

Kilder:

Heinesen forlag. (2016). Brevene dine legger jeg under madrassen. 205 sider

Bli bedre kjent med Bob Dylan!

Forlag: LIV forlag

Sjanger: Biografi

Forfatter: Carl Johan Berg

Kilde: E- Bok

Carl Johan Berg har med boken "Nobelprisvinneren Bob Dylan", skrevet en omfattende og gripende biografi om en artist som har hatt stor betydning for verdensbefolkningen.

Dette er et åpent og nakent møte med artisten som i 2016 ble tildelt Nobels Litteraturpris. Den ultimate anerkjennelsen som forfatter/artist. Prisen fikk han for sitt arbeid som poet og for sine tekster basert på tanker, følelser og drømmer.

Carl Johan Berg har laget en velskreven og kunnskapsrik bok om et av verdens største ikoner. En omfattende reise gjennom en artist liv og karriere.

Boken tar for seg Dylan som protestsanger. En artist som vekket stor interesse på tidlig 60-tallet. Bob Dylan bidro den gang sterkt til å bevisstgjøre en hel ungdomsgenerasjon i kampen mot krig og urettferdighet. En kjent sang fra den tiden er "Blowin’ in the Wind".

Forfatteren av denne boken, gir leserne en forklaringen på hvorfor så mange har et så nært og sterkt forhold til Bob Dylan. Dette er mye på grunn av hans kunst som ligger på et dypt og personlig plan. Artisten har fått flere millioner av tilhengere over hele verden, bygget på en felles opplevelse av Dylan. Hans tanker og følelser kommer klart inn i tekstene hans.

Carl Johan har skrevet et nakent, åpent, ærlig og viktig portrett av artisten. Dette er et kunnskapsrik, gripende, sjokkerende, sterkt og troverdig møte med artisten. Forfatteren beskriver og skildrer artistens liv og karriere på en unik, tankevekkende og rørende måte. Dette er virkelig en biografi jeg kan anbefale.

Jeg har valgt å gi boken "Nobelprisvinneren Bob Dylan", terningkast 5! For er det en biografi du skal lese i år, så er det denne!

Bakside informasjon om boken:

"Ingen annen nålevende artist har betydd så mye så lenge for så mange som Bob Dylan. At han ble tildelt Nobels Litteraturpris for 2016 er den ultimate anerkjennelsen av at han også er en av vår tids største poeter.

Som såkalt protestsanger tidlig på 60-tallet bidro han sterkt til å bevisstgjøre en hel ungdomsgenerasjon i kampen mot krig og urettferdighet med sanger som Blowin’ in the Wind og The Times They Are A-Changin’. Men, sier forfatteren, forklaringen på at så mange har et så nært og sterkt forhold til Bob Dylan og hans kunst ligger på et dypere og mer personlig plan. På en forunderlig måte har millioner av tilhengere over hele verden en felles opplevelse av at Dylan er akkurat vår poet som hen-vender seg til hver enkelt av oss og har satt ord på våre innerste tanker, følelser og drømmer."

Med litterær hilsen

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Nobelprisvinneren Bob Dylan. Lokalisert 25.02.2017 på Internett http://forlagshusetivestfold.no/nobelprisvinneren-bob-dylan-carl-johan-berg

Bli bedre kjent med Margaret Thatcher!

Forlag: Manifest

Sjanger: Biografi/Samfunn/Politikk

Forfatter: Simon Reid- Henry

Kilde: Pocket

"Arven etter Thatcher" er et politisk mesterverk. Simon Reid- Henry har laget en velskreven biografi om Margaret Thatcher. En politiker som forandret Storbritannia og kanskje hele verden. Historien om en jernkvinne som går i dybden av hva hun gjorde.

Boken handler om de 30 årene etter at hun gikk av som statsminister i Storbritannia. Selv om det er lenge siden Thatcher var regjerende statsminister er hun fremdeles omstridt. Dette et en kunnskapsrike og omfattende biografi om politikeren som person og som regjerende britisk statsminister.

Mange høyrepolitikere har henne som forbilde. Thatcher regnes som et solid symbol på fagforeningsknusing og velferdskutt. Dette er en gripende og spennende avhandling om britisk historie og politikk.

Simon Reid-Henry er britisk samfunnsforsker og tar for seg konsekvensene av Thatchers politikk. En politikk som skapte store ringvirkninger i verdens politikken og historien. Dette er sjokkerende og troverdig litteratur.

"Arven etter Thatcher" tar for seg de økonomiske forskjellene som har vokst fra i historien. Den tar utgangspunkt i britisk politikk. Leserne får et solid, sterk og unikt innblikk i hva samfunnet har tjent på hennes politiske tanker. Simon Reid-Henry forteller om motstanderne som ble hans arvtakere. Dette er en omfattende avhandling om den britiske historie og politikken. Forfatteren tar for seg hvor viktig den har vært for verden opp igjennom tidene. "Arven etter Thatcher" byr på sjokkerende, skremmende og realistiske beskrivelser og skildringer. Dette er et litterært mesterverk som virkelig kan anbefales.

Jeg har valgt å gi Simon Reid-Henry bok "Arven etter Thatcher", terningkast 4! Politisk litteratur i verdensklasse.

Bakside informasjon om boken:

"Margaret Thatcher forandret Storbritannia – kanskje verden. Men hva gjorde hun egentlig?

Mer enn 30 år etter at hun gikk av som statsminister i Storbritannia er Thatcher fremdeles omstridt.

Mange på høyresiden har henne som forbilde. For andre er Thatcher selve symbolet på fagforeningsknusing og velferdskutt.

I denne pamfletten tar den britiske samfunnsforskeren Simon Reid-Henry for seg konsekvensene av Thatchers politikk:

Hvor mye de økonomiske forskjellene vokste. Hvem som tjente godt på politikkens hennes. Og ikke minst hvordan noen av hennes hardeste motstandere kom til å bli hennes arvtakere."

Med litterær hilsen

Kilder:

Manifest.no. (Ukjent årstall). Arven etter Thatcher. Lokalisert 24.02.2017 på Internett http://www.manifest.no/reid_henry_arven_etter_thatcher

Sterkt møte mellom en dødsdømt og en forfatter!

Forlag: Manifest

Sjanger: Biografi/Kriminalitet/Samfunn

Forfatter: Marit Lund Bødtker

Sider: 192

Kilde: Innbundet

"Dødsdømt Nr. 989" er et dystert, brutalt, sjokkerende, skremmende og troverdig møte med en dødsdømt fange. Marit Lund Bødtker har laget en velskrevet og biografisk historie om amerikanske Ivan Ray Murphy jr. Han som i en alder av 28 år ble fengslet og dømt til døden for drapet på en gammel dame, et drap han nekter for å ha begått. Forfatteren har skrevet en realistisk bok om fangen, som selv mener han er uskyldig.

Marit Lund Bødtker har skrevet historien om det unike og sterke vennskapet mellom en dødsdømt fange og en norsk forfatter.

Boken handler om Ivan Ray Murphy jr, som sitter fengslet på en liten celle. I 21 av døgnets 24 timer er han innelåst og helt alene. Den dødsdømte mener selv han er uskyldig, men det er vanskelig å bevise. For hver eneste dag, ønsker han den perfekte veien ut av fengselet. Alt for å unnslippe den dødelig dosen med gift.

"Dødsdømt nr. 989" er et tragisk og tårevåt møte med den amerikanske Ivan Ray Murphy jr som ble dømt for drap i en alder av 28 år. Selv mener han at han er uskyldig.

Boken handler om den dødsdømte og Marit's kontakt. Boken er troverdig og realistisk. Forfatteren bygger på kontakten via postkortene de utvekslet. Postkortet ble starten på flere år med brevveksling og betroelser, starten på et uvanlig vennskap.

"Dødsdømt nr. 989" er et vakker, rørende og sterkt møte mellom Marit Lund Bødtker og Ivan Ray Murphy jr. De knyttet et sterkt venns bånd. Forfatteren gir et brutal og kunnskapsrikt innblikk i amerikansk politikk, rettsvesen, domstol og fengsel. Leserne får her et sjokkerende innblikk i en helt ukjent verden. Marit kom seg til USA. Hun ble vist til det beryktede fengselet Ellis Unit 1 i Huntsville, Texas. Det var her Ivan kjemper sin utrettelige kamp for å slippe fri. Dette er en spennende, men også brutalt møte med amerikansk fengsel og rettsvesen.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 4!

Bakside informasjon om boken:

"Historien om det uvanlige vennskapet mellom en dødsdømt fange og en norsk forfatter.

Tenk deg at du sitter fengslet på en liten celle. I 21 av døgnets 24 timer er du innelåst og helt alene. Greier du ikke å bevise at du er uskyldig, går eneste vei ut av fengselet via en dose dødelig gift.

Hva gjør det med deg?

Dødsdømt nr. 989 er historien om amerikanske Ivan Ray Murphy jr., som 28 år gammel blir fengslet og dømt til døden for drapet på en gammel dame – et drap han nekter for å ha begått.

Etter å ha søkt om brevvenner, mottar han en dag et postkort fra norske Marit Lund Bødtker. Postkortet blir starten på flere år med brevveksling og betroelser, starten på et uvanlig vennskap.

For Marit gir vennskapet et innblikk i en ukjent verden. Snart fører det henne også til USA, til det beryktede fengselet Ellis Unit 1 i Huntsville, Texas, hvor Ivan kjemper sin utrettelige kamp for å slippe fri."

Med litterær hilsen

Kilder:

Manifest.no. (2014). Dødsdømt Nr 989. Lokalisert 23.02.2017 på Internett http://www.manifest.no/marit_bodtker_dodsdomt_nr_989