Bli bedre kjent med FrP!

Forlag: Res Publica

Sjanger: Politikk/Historie

Forfatter: Håvard Friis Nilsen og Christian Anton Smedshaug

Dato: 24.08.2017

Kilde: Pocket

Selve anmeldelsen:

"Folkepartiet?" er en særdeles viktig og aktuell bok nå som Stortingsvalget 2017 foregår. Dette er den omfattende historien om partiet FrP. Gjennom politikken har FrP gått fra å være et lite, til å bli et av Norge største partier. Håvard Friis Nilsen, Christian Anton Smedshaug og flere bidragsytere forteller den ærlige sannheten om FrP, et parti i nedtur og opptur. Samt i vekst og nedgang. Et parti som tidligere var et protestparti som var sponset av apartheidregimet i Sør-Afrika.

FrP har gjennom historien hatt flere partiledere og dags dato står Siv Jensen som leder. I "Folkepartiet?" får en svar på hva som kjennetegner partiets historie. FrP har både opplevd oppturer og nedturer gjennom flere år med politisk historie.

Hva skyldes partiets store vekst? FrP representerer en politisk utfordring som krever forståelse. Det synes den brede folkelig støtten. Samtidig som det lanserer nyliberale løsninger som innebærer kutt i velferdsgoder. Men det har vist seg vanskelig å angripe partiet som et rent høyreparti, for store velgergrupper hverken tror eller opplever at FrP truer deres velferd.

"Folkepartiet?" er en omfattende og kunnskapsrik framstilling av FrP som politisk parti. Dette et virkelig en bok som kan anbefales. Nå som det nærmer seg politisk valg er det viktig å få et solid innblikk i FrPs historikk. Forfatterne presenter ulike blikk på FrP. Blant annet flere trekk ved det politiske landskapet som har gjort FrPs vekst mulig.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"FrP har gått fra å være et lite, marginalt protestparti sponset av apartheidregimet i Sør-Afrika, til å bli et av Norges største partier. Hvordan er det skjedd? Hva kjennetegner deres historie, deres oppturer og nedturer? Hva er forklaringen på partiets tidvise store appell? FrP representerer en politisk utfordring som krever en egen forståelse: Det synes å ha bred folkelig støtte, samtidig som det lanserer nyliberale løsninger som innebærer kutt i velferdsgoder. Men det har vist seg vanskelig å angripe partiet som et rent høyreparti, for store velgergrupper hverken tror eller opplever at FrP truer deres velferd. Denne boken presenter ulike blikk på FrP, men også trekk ved det politiske landskapet som har gjort FrPs vekst mulig."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Respublica.no. (2007). Folkepartiet. Lokalisert 24.08.2017 på Internett http://respublica.no/boker/folkepartiet/

En velskreven oversikt over kriminalitet i Bergens området!

Forlag: Kakapo

Sjanger: Historie/Kriminalitet

Forfatter: Monika N. Yndestad

Dato: 24.08.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Drapsmysterier fra Bergensområdet" er en velskreven oversikt over Bergens kriminalsaker og rettshistorie i tidsrommet mellom 1839 til 1994. Monika N. Yndestad viser sitt solide talent som sakprosa forfatter gjennom denne kunnskapsrike boken. Gjennom hele 25 dramatiske saker, gjør Monika leserne kjent med hele Bergens rettshistorie. Dette er en rikt illustrert bok, der forfatteren går i dybden av hver enkel sak. Gjennom sterke beskrivelser og intense skildringer får leserne et dystert innblikk i Bergens kriminalitet.

Forfatteren starter boken med en oversiktlig innføring i Trodals-Mads som på 1800-tallet blei dømt til å halshugges. Både Armer og bein skulle kappes fra kroppen og skulle legges til offentligheten. Boken ender med Minde-drapet midt på 1990-tallet. Ali Pourin ble dømt og senere frifunnet. Yndestad tar leserne videre til Hetlesaka og Siren-saka.

"Drapsmysterier fra Bergensområde" er et litterært mesterverk av Monika N. Yndestad. Dette er en kunnskapsrik innføring i flere kriminalsaker. Forfatteren har skrevet en brutal og mystisk bok. Leserne får et omfattende innblikk i flere titalls år med rettshistorie i Bergens området. Felles for alle sakene som omtales i denne boken er at de ble behandlet som drapssaker i samtid og utgjorde ulike milepæler i bergensk rettshistorie. Dette er virkelig en bok som kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Boka handler om 25 drapssaker fra Bergen og omegn i tidsrommet 1839 til 1994. Den starter med Trodals-Mads som på 1800-tallet blei dømt til å halshugges, og går via bl.a. Hetlesaka og Siren-saka til Minde-drapet på 1990-tallet. Felles for alle sakene er at de blei bahandla som drapssaker av si samtid og utgjorde ulike milepæler i bergensk rettshistorie."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Kakapoforlag. (2017). Drapsmysterier fra Bergensområdet. Lokalisert 24.08.2017

Romantisk spenning!

Forlag:

Bazar

Sjanger:

Kjærlighetskrim

Forfatter:

Anna Ekberg (Pseudonym for forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich)

Sider:

400

Dato:

06.08.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Den hemmelige kvinnen" er en såkalt kjærlighetskrim. Den er skrevet av Anna Ekberg som er pseudonym for forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. "Den hemmelige kvinnen" er en intens, brutal, harmonisk og romantisk roman.

Romanen handler om Louise. Hun lever et liv i harmoni med sin store kjærlighet, Joachim. Så dukker det opp en fremmed mann som påstår at han er Louises ektemann og far til hennes barn.

Det viser seg at Louise slett ikke heter det, men Helene. Hun er mor til to og arving til et forretningsimperium. Men hun lider av hukommelsestap. Nå må hun forsøke å avdekke sannheten om natten for tre år siden, da hun forsvant og alt forandret seg.

Innen kriminallitteraturen er kjærlighetskrim en helt ny sjanger. I "Den hemmelige kvinnen" byr forfatterne på gripende spenning fra første til siste side. Den inneholder realistiske skildringer og dystre beskrivelser. Louise har hukommelsestap og lever plutselig med to identiteter når sannheten kommer fram for en dag. Dette er en mystisk, skremmende og sjokkerende kriminalroman. En litterær godbit som virkelig kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Louise lever et harmonisk liv med sin store kjærlighet, Joachim. Så dukker det opp en fremmed mann som påstår at han er Louises ektemann og far til hennes barn … Det viser seg at Louise slett ikke heter det, men Helene. Hun er mor til to og arving til et forretningsimperium. Men hun lider av hukommelsestap. Nå må hun forsøke å avdekke sannheten om natten for tre år siden, da hun forsvant og alt forandret seg."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Bazarforlag. (2017). Den hemmelige kvinnen. Lokalisert 06.08.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_den-hemmelige-kvinnen-anna-ekberg-9788202531072

Dramatisk spenning!

Forlag:

Bazar

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Paula Hawkins

Sider:

352

Dato:

06.08.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Paula Hawkins er i år aktuell med kriminalromanen "Ut i vannet". Den intense og spennende oppfølgeren til bestselgeren "Piken på toget". Hawkins har igjen skrevet en dramatisk og velskreven roman.

"Ut i vannet" handler om skjebnen til en rekke kvinner i nord- engelske Beckford. En gruppe på hele 11 kvinner. Dette i stede for en hovedperson. Opp igjennom tidene har flere tatt sitt eget liv i en kulp under en klippe. Leserne tas til for-, nå- og framtiden.

I vår tid drukner tenåringen Katie. Bestevenninnens mor Nel, skriver bok om dette fryktede stedet. Gjennom denne romanen får innsikt i fortiden og nåtidens mysterium.

Romanen starter med at Nel Abbott ringte sin søster, dagene før hun døde. Jules tok ikke telefonen, og ignorerte søsterens bønn om hjelp. Nå er Nel død. De sier at hun hoppet.

Jules har kommet tilbake til det ene stedet hun hadde sverget på at hun aldri skulle komme tilbake til. Hun er redd, veldig redd. Hun er redd for sine fortrengte minner, for det gamle Møllehuset, fordi hun vet at Nel aldri ville ha hoppet. Men mest av alt frykter hun vannet og stedet de kaller Døvika.

Paula Hawkins har med "Ut i vannet", skrevet en fascinerende, mystisk og dyster kriminalroman. Hawkins viser igjen sitt talent som forfatter i denne brutale og dramatiske romanen. Handlingen er lagt til England og kan til tider virke forvirrende og skremmende. Samtidig er skildringene elegante og beskrivelsene realistiske. Den kan gi leserne frysninger og er skrevet på en tankevekkende måte. Romanen er forvirrende på grunn av at vi som lesere må forholde oss til flere personer. Måten Hawkins har skrevet handlingen på, gjør romanen unik i sitt slag. Jeg har ikke lest noe liknende på lenge. Når en først har begynt å lese, er den vanskelig å legge fra seg. Dette er virkelig en roman som kan anbefale!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"I dagene før hun døde ringte Nel Abbott søsteren. Jules tok ikke telefonen, og ignorerte søsterens bønn om hjelp. Nå er Nel død. De sier at hun hoppet. Og Jules har kommet tilbake til det ene stedet hun hadde sverget på at hun aldri skulle komme tilbake til. Hun er redd, veldig redd. Hun er redd for sine fortrengte minner, for det gamle Møllehuset, fordi hun vet at Nel aldri ville ha hoppet. Men mest av alt frykter hun vannet og stedet de kaller Døvika"

Med spennende hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Bazarforlag. (2017). Ut i vannet. Lokalisert 06.08.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/ut-i-vannet-paula-hawkins-9788280876102

Underholdende spenning!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Viveca Sten

Sider:

480

Dato:

03.08.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Viveca Sten er forfatteren bak den populære krimserien som utspiller seg i Sandhamn, Stockholms skjærgård. I bøkene blir leserne kjent med etterforsker Thomas Andersson og hans barndomsvenn og bankjurist, Nora Linde. Viveca's kriminalromaner er litterære godbiter som alle er brutal, underholdende og dramatisk på en og samme tid.

Handlingen i hennes nye kriminalroman "I sannhetens navn", er lagt til økonomisk kriminalitet, kidnapping og vold. Forfatteren gir et skremmende og sjokkerende innblikk i menneskets psykologi.

"I sannhetens navn", starter brått med at et lite barn forsvinner fra seilerleiren på Lökholmen. Thomas Andreasson og hans kolleger i Nackapolitiet kobles inn. Kan det ha skjedd en ulykke, handler det om kidnapping eller er det mobbing som har gått over styr.

Mens Thomas setter i gang en desperat leteaksjon står Nora Linde overfor sin største utfordring hittil som advokat, en rettssak mot en direktør mistenkt for underslag. Han er fast bestemt på ikke å ende opp i fengsel, koste hva det vil.

I det idylliske Sandhamn, er det sol og sommer. Havet glitrer, og ute på Løkholmen er årets seilerleir i gang. Men det som skal være en uke med seiling og kameratskap, blir i stedet et mareritt for elleve år gamle Benjamin. Han er hakkekyllingen ingen bryr seg om, og mobbes av de eldre barna. Leirlederne har det altfor travelt. De får ikke med seg det som skjer.

Samtidig lurer noen i skyggene, noen som overvåker hvert skritt barna tar. En dag kommer ikke Benjamin til frokost. Han er sporløst borte.

Viveca Sten har igjen laget en velskreven kriminalroman. Den er mystisk, sjokkerende, dyster, intens og brutal. "I sannhetens navn" er en langtrukken roman, men byr på flere fengende momenter gjennom bokens handling. Det er ikke den beste romanen jeg har lest av Viveca. Forfatteren byr på skremmende beskrivelser og dramatiske skildringer. Dette er en roman jeg virkelig kan anbefale.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"Det er sol og sommer i Sandhamn. Havet glitrer, og ute på Løkholmen er årets seilerleir i gang. Men det som skal være en uke med seiling og kameratskap, blir i stedet et mareritt for elleve år gamle Benjamin. Han er hakkekyllingen ingen bryr seg om, og mobbes av de eldre barna. Leirlederne har det altfor travelt. De får ikke med seg det som skjer.

Samtidig lurer noen i skyggene, noen som overvåker hvert skritt barna tar. En dag kommer ikke Benjamin til frokost. Han er sporløst borte.

Et barn forsvinner fra seilerleiren på Lökholmen. Thomas Andreasson og hans kolleger i Nackapolitiet kobles inn. Har det skjedd en ulykke? En kidnapping? Eller er det mobbing som har gått over styr? Mens Thomas setter i gang en desperat leteaksjon står Nora Linde overfor sin største utfordring hittil som advokat, en rettssak mot en direktør mistenkt for underslag. Han er fast bestemt på ikke å ende opp i fengsel, koste hva det vil."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

CappelenDamm. (2017). I sannhetens navn. Lokalisert 03.08.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/i-sannhetens-navn-viveca-sten-9788202502867

Velskreven spenning!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Val McDermid

Sider:

448

Dato:

03.08.2017

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

Val McDermid står bak flere spennende bestselgere. Med et solid forfatterskap har hun vist sitt talent som forfatter flere ganger. "Under overflaten" er etter min mening hennes beste roman til nå. Her viser hun igjen sitt talent som forfatter. Dette er en gripende, brutal og intens bok med Karen Pirie i hovedrollen.

Romanen starter med at en tenåring kolliderer i bilen han har stjålet og havner i koma. En rutinemessig DNA prøve, avslører en forbindelse til en gammel uløst drapssak.

Å finne svaret på denne gåten burde nå være en smal sak, men etterforsker Karen Pirie må snart innse at de nye sporene ikke er så nyttige som hun hadde håpet.

"Under overflaten" er en velskreven kriminalroman. Val McDermid har skrevet en realistisk og fengende roman. Forfatteren byr på oppsiktsvekkende beskrivelser og spennende skildringer. Dette er en fascinerende og nervepirrende roman som virkelig kan anbefales. Når en først har begynt å lese, er den vanskelig å legge fra seg før siste setning er lest.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Da en tenåring kolliderer i bilen han har stjålet og havner i koma, avslører en rutinemessig DNA-prøve en forbindelse til en gammel uløst drapssak. Å finne svaret på denne gåten burde nå være en smal sak, men etterforsker Karen Pirie må snart innse at de nye sporene ikke er så nyttige som hun hadde håpet."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

CappelenDamm. (2017). Under overflaten. Lokalisert 03.08.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/krim/under-overflaten-val-mcdermid-9788202544201

Realistisk roman serie om norsk slavehandel!

Bok 1: Paradisets elendige (2016)

Bok 2: I slaktemåneden (2017)

Forlag:

Aschehoug

Sjanger:

Roman/Spenning

Forfatter:

Fartein Horgar

Sider:

– Bok 1: 448

– Bok 2: 464

Dato:

03.08.2017

Kilde:

– Bok 1: Pocket

– Bok 2: E- bok

Selve anmeldelsen av bok 1:

"Paradisets elendige", er en brutale, dramatisk og mørket start på Fartein Horgar nye serie om norsk slavehandel. Dette er en av de beste historiske romanene jeg har lest på lenge.

Romanens tematikk er rasisme, identitet og kristendommen i kolonialismens tjeneste. Handlingen er lagt til koloniene i Dansk Vestindia. Selve hovedhandlingen derimot foregår i annen halvdel av 1600-tallet på øya St. Thomas.

Leserne befinner seg 400 år tilbake i tid. Danmark er i ferd med å bli en oversjøisk kolonimakt. Norge er fortsatt i union. På vei til Vest-India havarerer fregatten Færø, og skipet søker nødhavn i Bergen. Her mønstrer Johannes Hauge på. Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse, og en reise ut i det uvisse fremstår som den perfekte fluktrute.

Fartein Horgar har laget en velskreven historisk roman. Dette er en lovende start på en serie jeg virkelig ser fram til å følge videre.

"Paradisets elendige" er en mørk, kunnskapsrik, realistisk og dramatisk roman. Horgar's beskrivelser er intense og skildringen alvorlige.

Norsk slavehandel er et ukjent tema for mange. Forfatteren har med denne romanen gjort et meget god research. Fartein Horgar tegne et omfattende og oversiktlig bilde av hvordan slavehandelen foregikk. Dette er en underholdende, brutal, tankevekkende og dyster roman som virkelig kan anbefales. Når en først har begynt å lese, er den vanskelig å legge fra seg.

Mitt terningkast av boken:

–5

Selve anmeldelsen av bok 2:

"I slaktemåneden" er del to av Fartein Horgar's roman serie. Handlingen er lagt til St. Jan på 1730-tallet. Romanen startet med en at en ung slavejente og hennes mor er på flukt. Leserne følger deres kamp for å overleve i en blodig oppstand mot plantasjeeierne.

Romanen handling er lagt til år 1733. Den gang ble de vestindiske øyene herjet av orkan og tørke. Det oppsto hungersnød blant plantasjeslavene i de dansk-norske koloniene. Nyankomne slaver organiserte opprør, drepte de hvite, plyndret plantasjene og styrte den lille øya St. Jan i fire måneder før de ble nådeløst nedkjempet og straffet på det mest grusomme av myndighetene.

Vasia og datteren Tahiry er på flukt fra sin plantasje for å slutte seg til grupper av andre rømte slaver.

Moren blir drept under flukten og Tahiry, som nå er helt alene i verden, søker styrke og hjelp i tradisjonskunnskapen som moren har gitt henne, og som hun fikk fra formødrene på Madagaskar. Hun overlever på insekter, bær og røtter i en magisk virkelighet som er befolket og besjelet av ånder, skrømt, guder, hjelpere og budbringere. Den avdøde moren er med henne som ånd og hjelper når den fysiske virkeligheten og de hvites undertrykkelse blir uhåndterlig. Likevel opplever Tahiry også glimt av nærhet, fortrolighet og vennskap med hvite og hun erfarer kjærligheten fra Christian, en annen slave. Tahiry føder hans barn, til tross for løftet hun ga sin døde mor om ikke å føre slekten videre under slaveriets grufulle åk.

Fartein Horgar viser sitt talent som forfatter i andre del av romanserie om norsk slavehandel. "I slaktemåneden" er en sjokkerende, spennende og skremmende fortsettelse. Handlingen er dyster, brutal og dramatisk. Forfatteren byr på realistiske beskrivelser og intense skildringer. Romanen er vanskelig å legge fra seg før siste setning er lest. Den kan virkelig anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–6

Jeg ser fram til fortsettelsen av denne romanserien! Neste bok kommer i 2018.

Bakside informasjon om bok 1:

"Vi befinner oss 400 år tilbake i tid. Danmark er i ferd med å bli en oversjøisk kolonimakt, og Norge er fortsatt i union. På vei til Vest-India havarerer fregatten Færø, og skipet søker nødhavn i Bergen. Her mønstrer Johannes Hauge på. Hauge er på rømmen etter en grusom forbrytelse, og en reise ut i det uvisse fremstår som den perfekte fluktrute."

Bakside informasjon om bok 2:

"I 1733 ble de vestindiske øyene herjet av orkan og tørke. Det oppsto hungersnød blant plantasjeslavene i de dansk-norske koloniene. Nyankomne slaver organiserte opprør, drepte de hvite, plyndret plantasjene og styrte den lille øya St. Jan i fire måneder før de ble nådeløst nedkjempet og straffet på det mest grusomme av myndighetene.

Vasia og datteren Tahiry er på flukt fra sin plantasje for å slutte seg til grupper av andre rømte slaver maroons.

Moren blir drept under flukten og Tahiry, som nå er helt alene i verden, søker styrke og hjelp i tradisjonskunnskapen som moren har gitt henne, og som hun fikk fra formødrene på Madagaskar. Hun overlever på insekter, bær og røtter i en magisk virkelighet som er befolket og besjelet av ånder, skrømt, guder, hjelpere og budbringere. Den avdøde moren er med henne som ånd og hjelper når den fysiske virkeligheten og de hvites undertrykkelse blir uhåndterlig. Likevel opplever Tahiry også glimt av nærhet, fortrolighet og vennskap med hvite og hun erfarer kjærligheten fra Christian, en annen slave. Tahiry føder hans barn, til tross for løftet hun ga sin døde mor om ikke å føre slekten videre under slaveriets grufulle åk."

Kilder:

– Aschehoug. (2016). Paradisets elendige. Lokalisert 03.08.2017 på Internett https://www.aschehoug.no/nettbutikk/paradisets-elendige-aco.html

– Aschehoug. (2017). I slaktemåneden. Lokalisert 03.08.2017 på Internett https://www.aschehoug.no/nettbutikk/i-slaktemaneden-aco.html

En engasjerende roman om livet og kjærlighet!

Forlag: Bastion

Sjanger: Roman

Forfatter: Erica James

Dato: 02.08.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Erica James er i år aktuell med den nye romanen, "Lyden av en lerke". James har tidligere utgitt "Alt i et øyeblikk", som både var vakker, rørende og romantisk. Forfatteren kommer fra England og har vist sitt talent som forfatter gjennom et sterkt og unikt forfatterskap.

Romanen handler om Lizzie. Hun lever det glade liv i London. Så en dag snur tilværelsen brått. Med kjærlighetssorg og uten jobb må hun flytte hjem til moren på de engelske landsbygda.

På landsbygda tar hun motvillig en jobb på det lokale pleiehjemmet hvor hun dagdrømmer om livet som kunne vært. Helt til hun plutselig og bokstavelig talt snubler inn i livet til en fremmed. Det blir et uvanlig møte som gir ringvirkninger ingen av dem kunne ane.

Erica James har med "Lyden av en lerke" skrevet enda en bestselger. Dette er en hjertevarm, engasjerende, dramatisk, vakker og rørende roman. Erica James har laget en velskreven roman om kjærlighet, livet og alle dets små mirakler.

"Lyden av en lerke" er en alvorlig og tankevekkende roman. Forfatteren byr på en romantisk og tårevåt leseopplevelse som både til tider virker idyllisk og sterk. Erica James har igjen skrevet et litterært mesterverk som kan anbefales på det varmeste.

Mitt terningkast av boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Lizzie lever det glade liv i London. Men en dag snur tilværelsen brått, og med kjærlighetssorg og uten jobb må hun fl ytte hjem til moren på de engelske landsbygda.

Der tar hun motvillig en jobb på det lokale pleiehjemmet hvor hun dagdrømmer om livet som kunne vært. Helt til hun plutselig og bokstavelig talt snubler inn i livet til en fremmed. Det blir et uvanlig møte som gir ringvirkninger ingen av dem kunne ane …

I sin bestselgende og rørende roman skriver Erica James hjertevarmt og engasjerende om kjærlighet, livet og alle dets små mirakler."

Med litterær hilsen

Kilder:

Bastionforlag. (2017). Lyden av en lerke. Lokalisert 02.08.2017 på Internett http://bastion.no/bok/lyden-av-en-lerke

Gripende roman!

Forlag: Bastion

Sjanger: Roman

Forfatter: Santa Montefiore

Dato: 02.08.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Santa Montefiore er en talentfull forfatter med en rekke bestselgere bak seg. Nå har hun startet på en ny gripende serie. "Toner av kjærlighet og krig" er første bok i "Slottskrønikene" – trilogien. Den tar leserne tilbake til år 1910, der en følger tre kvinner med hver sin skjebne. Montefiore's nye roman inneholder en blanding av kjærlighet, begjær og krig.

Romanen tar som sagt leserne tilbake til 1910. Leserne møter familien Deverill, som bor på et slott. Gjennom generasjoner, kjærlighet, begjær og krig blir vi kjent med familien.

Forfatteren gjør leserne kjent med tre svært ulike jenter. De deler en idyllisk oppvekst på slottet Deverill. Men livene deres og godset de elsker står i fare når de irske uavhengighetskampene bryter ut.

Krigen og kjærligheten tvinger kvinnene fra hverandre og fører dem til forskjellige kanter av verden. Men likevel er det én ting som alltid vil forene dem, den dype lengselen etter Deverillslottet og alle dets hemmeligheter.

"Toner av kjærlighet og krig" er en rørende, sjokkerende, realistisk, alvorlig og dramatisk roman. Santa Montefiore viser igjen sitt talent som forfatter i denne sterke starten på "Slottskrønikene". Leserne blir kjent med en familie i splittelse og de tre kvinnene med en lengsel tilbake til oppveksten og Deverillslottet. Denne gripende romanens handling er lagt til år 1910. Gjennom sterke beskrivelser og vakre skildringer tegner forfatteren et realistisk bilde av Deverillslottet. Dette er etter min mening Santa Montefiore's beste roman til nå. Den kan virkelig anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Året er 1910. Tre svært ulike jenter deler en idyllisk oppvekst på slottet Deverill. Men livene deres og godset de elsker står i fare når de irske uavhengighetskampene bryter ut.

Krigen og kjærligheten tvinger kvinnene fra hverandre og fører dem til forskjellige kanter av verden. Men likevel er det én ting som alltid vil forene dem: den dype lengselen etter Deverillslottet og alle dets hemmeligheter"

Med litterær hilsen

Kilder:

Bastionforlag. (2017). Toner av kjærlighet og krig. Lokalisert 02.08.2017 på Internett http://bastion.no/bok/toner-av-kjaerlighet-krig

Ekstrem spenning fra Island!

Forlag: Bazar

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Árni Thórarinsson

Sider: 336

Dato: 01.08.2017

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Den sjuende sønnen" er en ekstremt spennende og skremmende realistisk roman. Árni Thórarinsson som tidligere har skrevet "Heksens tid", viser igjen sitt talent som forfatter i denne intense og brutale kriminalromanen.

Romanens handlingen er lagt til Ísafjördur. Kveldene er lange, nordvest på Island. Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien.

Det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø. Et verneverdig hus brenner ned. Det rettes mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister.

Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem. Når bobilen blir funnet utenfor byen, utbrent og med to mennesker som er omkommet i brannen, begynner Einar å undersøke sakene, han får folk til å snakke og aner sammenhenger. Men snart får han anonyme trusler, og de er ikke tomme.

Árni Thórarinsson har med "Den sjuende sønnen", laget en velskreven roman. Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. Gjennom en brutal, intens og rå handling, tegner forfatteren et dyster bilde av Island. Dette er uten tvil den mest spennende kriminalromanen jeg har lest fra Island. Det er vanskelig å legge den fra seg, før siste setning er lest. Forfatterens beskrivelser er realistiske og skildringer er troverdige. Du kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen. Forfatteren beskriver Island som et idyllisk sted.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø. Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem. Når bobilen blir funnet utenfor byen, utbrent og med to mennesker som er omkommet i brannen, begynner Einar å undersøke sakene, han får folk til å snakke og aner sammenhenger. Men snart får han anonyme trusler, og de er ikke tomme."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Bazarforlah.no. (2017). Den sjuende sønnen. Lokalisert 01.08.2017 på Internett https://www.bazarforlag.no/_skjonnlitteratur/krim-og-spenning/den-sjuende-sønnen-árni-thórarinsson-9788280874894