Ekstrem spenning fra Island!

Forlag: Bazar

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Árni Thórarinsson

 

Sider: 336

 

Dato: 01.08.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Den sjuende sønnen” er en ekstremt spennende og skremmende realistisk roman. Árni Thórarinsson som tidligere har skrevet “Heksens tid”, viser igjen sitt talent som forfatter i denne intense og brutale kriminalromanen.

Romanens handlingen er lagt til Ísafjördur. Kveldene er lange, nordvest på Island. Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien.

Det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø. Et verneverdig hus brenner ned. Det rettes mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister.

Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem. Når bobilen blir funnet utenfor byen, utbrent og med to mennesker som er omkommet i brannen, begynner Einar å undersøke sakene, han får folk til å snakke og aner sammenhenger. Men snart får han anonyme trusler, og de er ikke tomme.

Árni Thórarinsson har med “Den sjuende sønnen”, laget en velskreven roman. Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. Gjennom en brutal, intens og rå handling, tegner forfatteren et dyster bilde av Island. Dette er uten tvil den mest spennende kriminalromanen jeg har lest fra Island. Det er vanskelig å legge den fra seg, før siste setning er lest. Forfatterens beskrivelser er realistiske og skildringer er troverdige. Du kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen. Forfatteren beskriver Island som et idyllisk sted.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø. Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem. Når bobilen blir funnet utenfor byen, utbrent og med to mennesker som er omkommet i brannen, begynner Einar å undersøke sakene, han får folk til å snakke og aner sammenhenger. Men snart får han anonyme trusler, og de er ikke tomme.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Bazarforlah.no. (2017). Den sjuende sønnen. Lokalisert 01.08.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top