Tana French har igjen levert hardbarka psykologisk krim!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Psykologisk/Kriminalroman

 

Forfatter: Tana French

 

Sider: 544

 

Dato: 11.01.2018

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelse:

Tana French er kjent for å skrive oppsiktsvekkende, røff og drivende god krim. Med “Inntrengeren”, holder forfatteren spenningen oppe gjennom så sei hele boken. Tana French har høstet god omtale med romanen “Inntrengeren”. Hun viser igjen at hun kan skrive intelligens krim med kraftig og solid handling.

Leserne settes rett inn i handlingen der det ser det ut til å foregå en kjærlighetskrangel. En krangel som ender fryktelig galt. Aislinn Murray er blond og pen. Murray blir funnet død i sin perfekt designede leilighet.

Det er egentlig ikke noe uvanlig med synet som møter etterforskerne Antoinette og Steve. Bortsett fra at Antoinette har sett kvinnen et sted før. De blir presset av sin overordnede til å arrestere den avdødes kjæreste. Men da han røper at han visste at Aislinn var i fare, sprekker det opplagte bildet. Og alle spor herfra får dem til å så tvil om at kvinnens liv var så glamorøst som det først kunne se ut som.

Jeg har lest flere litterære utgivelser fra Tana French, og vi personlig si at “Inntrengeren” er hennes beste roman til nå. Dette er en velskreven kriminalroman som byr på en brutal og intens handling. French er tilbake i storform og kan med “Inntrengeren” gi deg som leser frysninger. Dette er en dramatisk og skremmende psykologisk krim som virkelig kan øke pulsen på deg som leser. Det er ingen tvil om at French har hentet sin inspirasjon fra psykologien. Spenningen begynner allerede fra første side og holder seg helt fram til siste setning. Det er vanskelig å legge fra seg denne romanen, når en først har startet å lese.

Liker du Lisa Gardner, ja da vil du elske Tana French. Begge skriver psykologisk krim, men Frenchs romaner er skrevet på en lettlest måte. Forfatteren skriver på en fengende måte, som gjør dette til lesefest som virkelig bør leses.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Ved første øyekast ser det ut som en kjærlighetskrangel som har endt fryktelig galt. Aislinn Murray er blond, pen ­– og død – da hun blir funnet i sin perfekt designede leilighet.

Det er egentlig ikke noe uvanlig med synet som møter etterforskerne Antoinette og Steve. Bortsett fra at Antoinette har sett kvinnen et sted før. De blir presset av sin overordnede til å arrestere den avdødes kjæreste. Men da han røper at han visste at Aislinn var i fare, sprekker det opplagte bildet. Og alle spor herfra får dem til å så tvil om at kvinnens liv var så glamorøst som det først kunne se ut som.”

 

Med januar hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Inntrengeren. Lokalisert den 11.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top