Fengende spenning og en drivende god handling!

Forlag:

Goliat forlag

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Peter May

Dato:

28.02.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Lewismannen" er andre del av Peter Mays drivende gode og ekstremt spennende Lewis-trilogi. Handlingen er lagt til Edinburgh og leserne følger igjen etterforsker Fin Macleod. Han har sluttet i politiet og ekteskapet har raknet. Dette resulterer i at han har flytte tilbake til Isle of Lewis, som er den øya hvor han vokste opp. Der skjer det et bestialsk mord som endrer alt. Allerede fra starten, dras leserne inn i en høy dramatisk og hårreisende handling. "Svarthuset" som er første del i trilogien, er en leseverdig og puls sprengende start på Mays trilogi. "Lewismannen" som er bok nummer to i serien, er etter min mening mye bedre. Dette er en drivende god kriminalroman, som holder spenningen oppe fra første til siste side. For har du enda ikke fått øyene opp for Peter May, ja da har du mye god lesestoff i vente.

Leserne møter igjen etterforsker Fin Macleod. Han har nå sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona har raknet og han har returnerer til Isle of Lewis. Dette er den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh.

Fins planer blir satt på vent da noen torvkuttere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke – hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle?

Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær.

Peter May har med "Lewismannen", igjen vist sitt solide talent som forfatter. Forfatterens måte å skildre miljøet og karakterene på kan få enhver leserne til å føle tilstedeværelse. Handlingen i "Lewismannen" er bygget opp på en såpass god måte, at når en først har startet å lese er den vanskelig å legge fra seg. Peter May leverer med "Lewismannen", en nervepirrende og eksplosiv roman som kan få nakkehårene til å reise seg hos enhver leser. Så om du enda ikke har kastet deg på Lewis-trilogien, ja da har du virkelig mye spennende lesestoff i vente. Dette er et litterært fyrverkeri av en bok og jeg gleder meg til neste bok i serien. "Lewismannen", er en kriminalroman som virkelig kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh.

Fins planer blir satt på vent da noen torvkuttere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke – hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle?

Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Goliatforlag.no. (2017). Lewismannen. Lokalisert 28.02.2018 på Internett Her!

Drivende bra psykologisk thriller!

Forlag:

Goliat forlag

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Jonas Moström

Dato:

28.02.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Midnattspiker" er tredje utgivelse med Nathalie Svensson og Johan Axberg i hovedrollen. Jonas Moström har tidligere i samme serie, skrevet bøkene "Dominodøden" (Bok 1) og "Den du ikke ser" (Bok 2). Forfatteren har med "Midnattspiker", levert leserne en hårreisende, psykologisk, nervepirrende og intens thriller, der voldtekt utgjør en sentral del av handlingen. Jonas Moström har skrevet en ekstremt spennende kriminalroman som virkelig kan anbefales.

For tredje gang blir leserne med til Stockholm, nærmer bestemt Uppsala. Romanen handling stater med den årlige valborg, en festdag for studenter. Under festen forsvinner to kvinnelige studenter, de blir voldtatt med få dagers mellomrom. Kort tid senere finner noen enda et offer. Denne gang en kvinne som er kvalt til døde og nøye plassert i det anatomiske teateret i Gustavianum, en av universitetets eldre bygninger.

Dette fører til at uro sprer seg og politiet frykter flere brutale overfall. Nordens fremste ekspert på psykopater Nathalie Svensson, og politioverbetjent Johan Axberg fra Sundvallspolitiet kalles inn til å løse saken. De har nettopp avsluttet en sak sammen, og til tross for omstendighetene ser de fram til å møte hverandre igjen.

Det er mye som tyder på at det dreier seg om én gjerningsmann. Alle de drepte er studenter, på samme alder. Mistanken rettes mot en mann som tidligere har blitt dømt for flere voldtekter og som nettopp har sluppet ut av fengsel. Han mangler alibi, men Nathalie mistenker at løsningen ikke er fullt så enkel.

Jonas Moström har med "Midnattspiker", laget en velskreven kriminalroman. Handlingen i Moström's roman er lagt til studentsamfunnet i Stockholm. Der flere kvinner blir drept på en brutal måte. Allerede fra første side, byr forfatteren på en eksplosiv, bloddryppende, brutal, hårreisende og dramatisk handling. En kan til tider føle tilstedeværelse i forfatterens beskrivelser og skildringer. Moström har skrevet en psykologisk thriller, der voldtekt spiller en viktig rolle i handlingen. Selv om dette er en ekstremt spennende roman, så har Jonas Moström skrevet bedre tidligere. Uansett så er dette leseverdig krim, du til tider kan få frysninger av når du leser. Jeg ser virkelig fram til flere spektakulære utgivelser fra Jonas Moström.

Mitt terningkast av boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"Det feires valborg i Uppsala – studentenes store festdag. Men den livlige atmosfæren forsvinner når to kvinnelige studenter blir voldtatt med få dagers mellomrom. Kort tid senere finner man enda et offer. Denne gangen er kvinnen kvalt til døde og nøye plassert i det anatomiske teateret i Gustavianum, en av universitetets eldre bygninger.

Uroen sprer seg og politiet frykter flere brutale overfall. Nathalie Svensson, Nordens fremste ekspert på psykopater, og politioverbetjent Johan Axberg fra Sundvallspolitiet kalles inn

for å bistå i etterforskningen. De har nettopp avsluttet en sak sammen, og til tross for omstendighetene ser de fram til å møte hverandre igjen.

Mye tyder på at det dreier seg om én gjerningsmann; alle ofrene er studenter, på samme alder og svært like av utseende. Mistanken rettes mot en mann som tidligere har blitt dømt for flere voldtekter og som nettopp har sluppet ut av fengsel. Han mangler alibi, men Nathalie mistenker at løsningen ikke er fullt så enkelt."

Med litterært hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Goliatforlag.no. (2017). Midnattspiker. Lokalisert 28.02.2018 på Internett Her!

Spektakulær og historisk kriminalroman!

Forlag:

Kolofon forlag

Sjanger:

Historisk/Kriminalroman

Forfatter:

Trond Vernegg

Sider:

241

Dato:

23.02.2018

Kilde:

Forhåndseksemplar

Selve anmeldelsen:

Trond Vernegg som tidligere har skrevet kriminalromanene "Forbindelsene" (2016) og "Granatsjokk" (2017), er endelig tilbake med enda en litterær godbit.

Med "Dødelig finale" har forfatteren igjen skrevet spektakulær og hårreisende krim, der han underveis byr leserne på historisk og politisk kunnskap. Når en først har startet å lese, er den vanskelig å legge fra seg. Forfatterens beskrivelser og skildringer av historiske hendelser er overbevisende og troverdige.

Forfatteren har skrevet en gripende, spennende og kunnskapsrik fortsettelse på "Forbindelsene-trilogien". En trilogi som virkelig kan anbefales for deg som liker politisk-, historisk- og kriminal- litteratur.

For tredje gang tar Trond Vernegg leserne med på en historisk reise til tiden før, under og etter andre verdenskrig. Forfatteren skriver både fiktivt og fakta. En historisk hendelse som står sentralt i "Dødelig finale", utspiller seg i år 1938, når Hitler inntar podiet foran en million trollbundne tilhengere på Parteitag Grossdeutschland i Nürnberg. Dette er en av de mange hendelsene som bygger opp handlingen i "Dødelig finale".

Trond Vernegg har laget en velskreven kriminalroman, der leserne settes inn i en intens, puls sprengende, hårreisende og skremmende handling. Det er ingen tvil om at Vernegg har gjort omfattende, grundig og systematisk research for å skape en så troverdig og realistisk leseopplevelse.

På likhet med de to tidligere utgivelsene i "Forbindelsene-trilogien", følger leserne Joachim Berentzen. Året er 1998 og Berentzen prøver å knekke ondskapen. For nazismen har begynt å blomstre igjen. Noe som ikke er positivt for verdenspolitikken og verdenshistorien.

Trond Vernegg har med "Dødelig finale" skrevet en fartsfylt kriminalroman. Forfatteren viser igjen sitt solide talent gjennom de flere miljøskildringer og karakterbeskrivelser som er blitt gjort i denne romanen. Trond Vernegg's måte å skrive på gjør dette til en leseopplevelse du sjelden vil glemme.

"Dødelig finale" er en kriminalroman som både kan vekke sinne og frustrert, samtidig som den kan få deg til å tørke tårer. Dette er en leseopplevelse som virkelig kan anbefales.

Med "Dødelig finale" har Trond Vernegg igjen vist at han har talent som forfatter. Jeg har tidligere anmeldt hans forrige romaner og du kan lese anmeldelsen av "Granatsjokk" her!

Jeg gleder meg til å lese flere kommende utgivelser fra Trond Vernegg! Dette er en forfatter som virkelig har talent for å skrive dramatisk, spennende og historisk.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Når Hitler i september 1938 inntar podiet foran en million trollbundne tilhengere på Parteitag Grossdeutschland i Nürnberg, har nazismen snaue syv år igjen –offisielt. Blant tilskuerne er to storøyde unge nordmenn på sykkelferie. Duoen blir essensiell for ideologiens utspekulerte dvale etter Berlins fall i ’45.

Hardt prøvede Joachim Berentzen returnerer i Dødelig finale for å knekke ondskapen. Året er 1998, og nazidvalen er definitivt over. Mens attentatene hagler rundt ham, rulles stadig nye lag av verdenshistoriens største konspirasjon opp i en fartsfylt thriller om lyssky toppolitikk, enda dunklere understrømninger, og kjærlighet mellom menn i en av tidenes minst inkluderende organisasjoner.

Boken lefler med spekulativ og kontrafaktisk etterkrigshistorie, men ender like vel opp i akkurat det samme Tyskland vi ser idag. I september 2017 fikk det nye, høyrepopulistiske partiet Alternativ für Deutschland (AfD) 23 % av stemmene i Weimar. Samme by sørget for valgskred for Hitlers parti NSDAP i juli 1932"

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Kolofonshop.no. (2018). Dødelig finale. Lokalisert 23.02.2018 på Internett Her!

Iskald og heftig spenning!

Forlag:

Cappelen Damm

Sjanger:

Kriminalroman

Forfattere:

Dan Buthler

Og

Dag Öhrlund

Sider:

672

Dato:

07.02.2018

Kilde:

E- Bok

Selve anmeldelsen:

Dan Buthler og Dag Öhrlund er en ny dansk krimduo.

"En nesten vanlig mann" er første litterære utgivelse i den iskalde, hårreisende og nervepirrende serien med Christopher Silfverbielke i hovedrollen. Dette er en ekstremt spennende roman, der leserne får et troverdig innblikk i meglerbransjen. "En nesten vanlig mann" er en kriminalroman der elementer som penger, sex og kokain spiller en særdeles viktig rolle. Dette er en roman som virkelig kan anbefales!

Leserne møter for første gang Christopher Silfverbielke. Han er en stjernemegler i Stockholms finansverden. Beundret og misunt av mange, men fullstendig iskald og hensynsløs under den sjarmerende overflaten. Han er vant til å få det han vil, og hvem han vil. Men millioner på konto og suksesser er ikke nok for Sifverbielke. Han vil ha mer, mye mer. For når millioner på kontoer, sex og kokain ikke lenger er nok.

"En nesten vanlig mann" er nærmere 700 sider med intens og brutal spenning. Leserne blir kjent med den dyktige megleren Christopher Silfverbielke. Forfatterens miljø- og karakter- beskrivelser er forbilledlige, noe som gjør dette til en realistisk leseopplevelse. Det er nesten som en kan føle tilstedeværelse i romanens handling. "En nesten vanlig mann" inneholder heftige, dystre, sjokkerende, skremmende og dramatiske skildringer. Det er ingen tvil om at forfatterne har kjennskap til finansmiljøet. Når en først har startet å lese "En nesten vanlig mann", er den vanskelig å legge fra seg. Jeg ser virkelig fram til å lese flere utgivelser fra Buthler & Öhrlund.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Christopher Silfverbielke er stjernemegler i Stockholms finansverden. Beundret og misunt av mange, men fullstendig iskald og hensynsløs under den sjarmerende overflaten. Han er vant til å få det han vil, og hvem han vil. Men millioner på konto og suksesser er ikke nok for Sifverbielke. Han vil ha mer, mye mer."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Cappelendamm.no (2017). En nesten vanlig mann. Lokalisert 07.02.2018 på Internett Her!

En troverdig og puls sprengende kriminalroman!

Forlag:

Aschehoug

Sjanger:

Kriminalroman

Forfatter:

Christian René Wold

Sider:

432

Dato:

04.02.2018

Kilde:

E-Bok

Selve anmeldelsen:

Christian René Wold har tidligere vært modell og skuespiller, men høsten 2017 kom hans debut som forfatter. I "Klovnejakten" blir leserne med på en hårreisende, puls sprengende og ekstremt spennende reise gjennom Oslos kriminelle underverden. Leserne blir med tilbake til 2000 – tallet og handlingen bærer preg av elementer som smugling, sex, dop og penger.

Forfatteren som selv har kjennskap til det kriminelle miljøet, tegner et troverdig, solid og omfattende bilde av kriminaliteten som preget Oslo på 2000 – tallet. Hans beskrivelser er brutale og hans skildringer er intense, en kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen. (Du kan lese mer om forfatteren her VG – 25.02.2017)

"Klovnejakten" handler om tre småskurker som er prisgitt av hverandre. Alle vil klare seg, men kan de stole på hverandre. Kiran vil egentlig ut av det kriminelle miljøet, men han trenger penger. Så blir han kontaktet av Gianni. De går sammen om å selge et stort parti stoff, men Gianni betyr problemer. Og det blir ikke bedre når kameraten Roger alias «Tåka» skal hjelpe til. Russisk mafia og andre gjenger puster dem i nakken, Klovnejakten er i gang.

Liker du bøker som inneholder en blanding av fiksjon og fakta, ja da er "Klovnejakten" perfekt for deg. Christian René Wold har med hans debut, skrevet en tankevekkende, banal, brutal, realistisk og hårreisende kriminalroman. Forfatteren byr på forbilledlig skildringer og beskrivelser av tid og miljø. Når en først har startet å lese boken, er den vanskelig å legge fra seg før siste setning er lest. Dette er en litterær godbit på 432 sider, som både er lettlest og kunnskapsrik. "Klovnejakten" er en bok som kan framkalle latter, tårer og sinne. En bok som virkelig griper fatt i leserne og setter dem inn i litteraturen, og der blir du til boken er ferdiglest. Dette er en kriminalroman som virkelig kan anbefales.

"Klovnejakten" var Christian René Wold første kriminalroman, i april kommer neste bok "Spenn", les om den Her!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Klovnejakten handler om de kriminelles Oslo på begynnelsen av 2000-tallet: sex, dop og den evige jakten på mer penger.

Tre småskurker er prisgitt hverandre. Alle vil klare seg. Kan de stole på hverandre?

Kiran vil egentlig ut av det kriminelle miljøet, men han trenger penger. Så blir han kontaktet av Gianni. De går sammen om å selge et stort parti stoff, men Gianni betyr problemer. Og det blir ikke bedre når kameraten Roger alias «Tåka» skal hjelpe til. Russisk mafia og andre gjenger puster dem i nakken, Klovnejakten er i gang."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Aschehoug.no. (2017). Klovnejakten. Lokalisert 04.02.2018 på Internett Her!

Aschehoug.no. (2018). Spenn. Lokalisert 04.02.2018 på Internett her Her!

VG.no. (2017). Mitt liv som skurk. Lokalisert 04.02.2018 på Internett Her!