Fengende spenning og en drivende god handling!

Forlag: Goliat forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Peter May

 

Dato: 28.02.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Lewismannen” er andre del av Peter Mays drivende gode og ekstremt spennende Lewis-trilogi. Handlingen er lagt til Edinburgh og leserne følger igjen etterforsker Fin Macleod. Han har sluttet i politiet og ekteskapet har raknet. Dette resulterer i at han har flytte tilbake til Isle of Lewis, som er den øya hvor han vokste opp. Der skjer det et bestialsk mord som endrer alt. Allerede fra starten, dras leserne inn i en høy dramatisk og hårreisende handling. “Svarthuset” som er første del i trilogien, er en leseverdig og puls sprengende start på Mays trilogi. “Lewismannen” som er bok nummer to i serien, er etter min mening mye bedre. Dette er en drivende god kriminalroman, som holder spenningen oppe fra første til siste side. For har du enda ikke fått øyene opp for Peter May, ja da har du mye god lesestoff i vente.

Leserne møter igjen etterforsker Fin Macleod. Han har nå sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona har raknet og han har returnerer til Isle of Lewis. Dette er den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh.

Fins planer blir satt på vent da noen torvkuttere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke – hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle?

Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær.

Peter May har med “Lewismannen”, igjen vist sitt solide talent som forfatter. Forfatterens måte å skildre miljøet og karakterene på kan få enhver leserne til å føle tilstedeværelse. Handlingen i “Lewismannen” er bygget opp på en såpass god måte, at når en først har startet å lese er den vanskelig å legge fra seg. Peter May leverer med “Lewismannen”, en nervepirrende og eksplosiv roman som kan få nakkehårene til å reise seg hos enhver leser. Så om du enda ikke har kastet deg på Lewis-trilogien, ja da har du virkelig mye spennende lesestoff i vente. Dette er et litterært fyrverkeri av en bok og jeg gleder meg til neste bok i serien. “Lewismannen”, er en kriminalroman som virkelig kan anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh.

Fins planer blir satt på vent da noen torvkuttere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke – hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle?

Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Goliatforlag.no. (2017). Lewismannen. Lokalisert 28.02.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top