Helstøpt krim med uhyggelig dramatikk!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Monika N. Yndestad

 

Sider: 400

 

Dato: 04.03.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelse:

Etter 4 års ventetid, er Monika N. Yndestad endelig tilbake med ny krim. Å jeg er virkelig begeistret. Dette er etter min mening hennes beste utgivelse til nå. En helstøpt kriminalroman som virkelig kan anbefales!

Tidligere har Yndestad skrevet “Jentene fra balletten” (2013) og “Gapestokk” (2014).

“Graven” er tredje kriminalroman med BA-journalisten Alice Bratt i hovedrollen. Forfatteren har på lik linje med hennes tidligere utgivelser lagt handlingen til Bergen.

Yndestad har med “Graven”, igjen vist sitt talent som forfatter. Hennes måte på å skildre karakteren og miljøet på er realistisk og spennende.

Jeg har lest Yndestad’s tidligere utgivelser og mener personlig at “Graven”, er hennes beste utgivelse til nå. Dette er helstøpt krim, preget av uhyggelige og spennende elementer.

“Graven” handler om en sak som går sytten år tilbake i tid. Da Pia Espeland, en femten år gamle jente forsvinner. Selv femten år etter, holder foreldrene håpet oppe om at hun fortsatt er i live. Før Pia forsvant, oppsøkte hun barnevernet. Hva som skjedde med Pia er fortsatt en ubesvart gåte.

BA-journalisten Alice Bratt, som akkurat har vært gjennom et vanskelig samlivsbrudd, kommer over levningen av en kvinne. Det ser ut som noen har tent gravlys utenfor funnstedet. Kan det være den savnede Pias grav? Og hvem har visst om henne i alle disse årene?

Monika N. Yndestad har med “Graven”, skrevet en brutal og intens kriminalroman. Allerede fra første side byr forfatteren på dramatikk og spenning. Til tider kan handlingen by på hårreisende elementer. Yndestad har laget en velskreven roman, der hun gjennom 400 sider har tegnet et troverdig bilde av Bergen. Forfatterens måte å kritisere samfunnet på er underholdende. Er du ute etter god krim, ja da bør du virkelig lese “Graven”. Dette er helstøpt krim, og en av de beste kriminalromanene jeg har lest på lenge. Jeg ser fram til å lese flere kommende utgivelser fra Monika.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“For sytten år siden forsvant femten år gamle Pia Espeland. Men foreldrene har ikke gitt opp håpet om at hun fortsatt er i live. Før hun forsvant, oppsøkte Pia barnevernet. Hva som skjedde med Pia er fortsatt en ubesvart gåte. BA-journalisten Alice Bratt, som akkurat har vært gjennom et vanskelig samlivsbrudd, kommer over levningen av en kvinne. Det ser ut som noen har tent gravlys utenfor funnstedet. Kan det være den savnede Pias grav? Og hvem har visst om henne i alle disse årene?”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2018). Graven. Lokalisert 04.03.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top