En mystisk og nervepirrende leseopplevelse!

Forlag: Publica

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Ragnvald Bing Lorentzen

 

Sider: 226

 

Dato: 22.03.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen av boken:

I 2016 debuterte Ragnvald Bing Lorentzen med den skjønnlitterære romanen “Skillebekkmysteriet”. Foruten hans debut er Lorentzen kjent for flere faglige kronikker og essays, samt spenningsnoveller. Nå to år etter debuten er Ragnvald igjen aktuell, denne gangen med kriminalromanen “Det skjeve smilet”. Handlingen er lagt til Finnmark og stater med forsvinningen av en norsk journalist. Dette er en lettlest, spektakulær og fengende kriminalroman som virkelig kan anbefales!

Handlingen i “Det skjeve smilet” er som nevnt lagt til Finnmark. Det er ingen tvil om at temaet i Ragnvalds nye kriminalromanen er forsvinning. Utgivelsen starter med at en norsk journalist forsvinner. Samtidig skjer det noe med hans nære venn. En polsk kunstner bosatt i Paris, har på mystisk vis blitt borte. Det spekuleres i om det kan være en sammenheng. I letingen deltar nære venner, en tysk fotograf og en dansk arkitekt. Det gjør også en lokal fisker og journalistens bror, som møter en fascinerende norsk-fransk kvinne. Rundt disse utspiller det seg et drama med forgreninger rundt om på kontinentet.

Jeg har ikke lest noe av Ragnvald Bing Lorentzen tidligere og opplevde at “Det skjeve smilet” til tiden inneholdt litterære øyeblikk der handlingen føltes langtrukken. For selv om romanen inneholdt noen langtrukne øyeblikk, er dette 226 lettleste og fengende sider. “Det skjeve smilet” er en mystisk, dramatisk og nervepirrende leseopplevelse som virkelig øker pulsen hos deg som leser. Lorentzen viser med “Det skjeve smilet”, at han kan skrive hårreisende og skremmende krim. Forfatterens beskrivelser og skildringer er troverdig og realistisk. Dette er en kriminalroman som virkelig kan anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“En norsk journalist forvinner sporløst i Finnmark. Samtidig er hans nære venn, en polsk kunstner bosatt i Paris, på mystisk vis blitt borte. Det spekuleres i om det kan være en sammenheng. I letingen deltar nære venner, en tysk fotograf og en dansk arkitekt. Det gjør også en lokal fisker og journalistens bror, som møter en fascinerende norsk-fransk kvinne. Rundt disse utspiller det seg et drama med forgreninger rundt om på kontinentet.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetpublica.no. (2018). Det skjeve smilet. Lokalisert 22.03.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top