Dramatikk og spenning på høyt nivå!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Malin Persson Giolito

 

Sider: 448

 

Dato: 24.05.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

“Størst av alt” er en velskreven og dramatisk kriminalroman. Den er skrevet av den svenske forfatteren Malin Persson Giolito.

Dette er etter min mening, en av de beste svenske kriminalroman jeg har lest på lenge. Den inneholder hjerteskjærende skildring av forholdet mellom foreldre og barn. Det handler også om det å være ung. Giolito tegner et troverdig bilde av Sverige. Leserne får et innblikk i den svensk politikk og det svenske samfunnet. “Størst av alt” er et psykologisk rettssals drama.

Dette er en ekstremt spennende roman, som gir leserne frysninger langt ned over ryggen. Den er gripende, dramatisk og alvorlig. “Størst av alt” handler om umoden kjærlighet og et trekantdrama som fører til grusom massakre. Størst rolle spiller forholdet mellom Maja og Sebastian. Et forholdt som fører til en av de mest blodigste skolemassakre på svensk videregående skole.

Malin Persson Giolito har skrevet en fiktiv roman, men det er ingen tvil om at hun har fått inspirasjon fra dagens verdenssamfunn. “Størst av alt” er en tankevekkende og sjokkerende roman. Forfatteren skriver på en brutal og dramatisk måte. Det er til tider lettlest og inneholder humor.

Når det kommer til dramaturgien i denne hårreisende romanen, så er den lagt til Maja og Sebastians rettssak. Språket til forfatteren gjør romanen til en sann fornøyelse å lese. Dette er et litterært mesterverk som virkelig bør oppleves.

“Størst av alt” inneholder samtids og kulturell referanser. Malin’s skildringer viser hennes talent som forfatter. Dette er en skremmende realistisk roman, der leserne får servert en handling knytter foreldre, venner, psykologer, forsvarere, aktoratet og politifolk.

Maja som er hovedpersonen i denne romanen, er en klok og rik, 18 år gammel pike. Hun skildrer de grufulle hendelsene. Leserne får innblikk i det som skjer i retten ni måneder senere.

Romanens handler om forskjellen mellom de rikeste og de som ligger nederst på rangstigen. De trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni månder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle.

“Størst av alt” inneholder hårreisende spenning fra første til siste side. Forfatteren tegner et omfattende bilde av Sverige og hvor store konsekvenser massakre får. Leserne får et innblikk i et kjærlighetsforhold som er kaldt, brutalt, dramatisk og dystert. “Størst av alt” gir et skremmende, sjokkerende og spennende innblikk i et kjærlighetsforhold mellom to personer.

Malin Persson Giolito viser gjennom kriminalromanen “Størst av alt” sitt talent som forfatter. Dette er dramatisk og spenning på høyt nivå. Jeg er meget begeistret over hennes realistiske skildringer og troverdige beskrivelser. Dette er et litterært mesterverk som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“De rikeste rike og de aller nederst på rangstigen trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni månder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Størst av alt. Lokalisert 24.05.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top