Nervepirrende kriminalroman!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jane Harper

 

Sider: 384

 

Dato: 21.05.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

“Tørke” er en av de mest nervepirrende og intense debutromanen jeg har lest på lenge. Dette er en fengslende kriminalroman. Jane Harper viser sitt talent som forfatter i sin debut. Dette er den første romanen med politimann Aaron Falk i hovedrollen. “Tørke” er en dramatisk og mystisk roman, som allerede fra første side gir deg som leser frysninger.

Forfatteren tar leserne med til den lille byen Kiewarra i Australia. Hennes beskrivelser av Australia er både realistiske og troverdige. En kan til tider føle tilstedeværelse. I Kiewarra har det ikke regnet på to år og det er knusktørt.

Spenningen er i denne romanen spent på bristepunktet. Spenningen begynner der det dukker opp dødsfall. Det er tre medlemmer av Hadler-familien som er dø. Alle tror Luke Hadler, som begikk selvmord etter å drept sin kone og seks år gamle sønn, er skyldig. Dette er en hårreisende og ekstremt spennende kriminalroman, som virkelig byr på dystre skildringer og brutale beskrivelser.

I “Tørke” tar en for første gang bekjentskap med politimann Aaron Falk. Jane Harper tegner i denne kriminalromanen et omfattende og oversiktlig bilde av miljøet, en kan til tider føle tilstedeværelse i romanens handling.

Aaron Falk drar i denne romanen tilbake til byen, der er han oppvokst. Han må delta i begravelsen og blir ufrivillig trukket inn i etterforskningen. Dette er en sjokkerende, spennende og skremmende kriminalroman. Gjennom den nærmere 400 siders lange debuten, viser Harper sitt talent som forfatter. Dette er en medrivende og fengslende roman som virkelig kan anbefale.

Jeg gleder meg virkelig til hennes neste roman, Jane Harper er “Steingo” til å skrive. Hun holder spenningen oppe fra første til siste side. Den handler enkelt og greit om en liten by, som er rammet av ekstrem hete og dystre hemmeligheter.

“Tørke” er en knusktørr roman der en nesten kan kjenne varmen trekke ut av boksidene. Når en først har begynt å lese, er det vanskelig å legge den fra seg. Leserne kan også kjenne sandkorn blåse ut tekstlinjene. Dette er virkelig en varm, intens, brutal, dramatisk og sjokkerende kriminalroman.

Om du enda ikke har kastet deg over Jane Harper’s nye roman, ja da kan du bare glede deg!

 

Mitt terningkast for boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“I den lille byen Kiewarra, Australia, har det ikke regnet på to år. Spenningen er spent på bristepunktet, og den blir uutholdelig etter dødsfallene til tre medlemmer av Hadler-familien. Alle tror Luke Hadler, som begikk selvmord etter å drept sin kone og seks år gamle sønn, er skyldig. Politimann Aaron Falk drar tilbake til byen han er oppvokst i for å delta i begravelsen og blir ufrivillig trukket inn i etterforskningen.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Tørke. Lokalisert 21.05.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top