En samling av små og mellomstore tekster fra et stort utvalg norske og utenlandske forfattere!

Forlag: Flamme forlag

Sjanger: Tekster/Fortellinger/Noveller

Forfatter: Nils-Øivind Haagensen og redaksjonen

Sider: 256

Kilde: Pocket

Nils-Øivind Haagensen, har sammen med flere forfattere skrevet boken "Skrivehistorier". Dette er en velskrevet, underholdende, tankevekkende og humoristisk samling av flere tekster. Forfatteren gir oss gjennom 256 sider, flere sterke og fengende tekster innen alle sjangre.

Boken tar for seg spørsmål som, var det voldsomme ryggsmerter som gjorde at Lars Petter Sveen endelig klarte å bli forfatter, begynte virkelig Ruth Lillegravens Urd med at forfatteren kom over en eng av gule blomster og hvor mange ord tror du Jon Fosse fikk knota ned da han dro til Athen for å fullføre Stengd gitar?

Dette er bare noen av mange spørsmål som besvares i denne kunnskapsrike, tankevekkende, innholdsrike, underholdende og velskrevne boken. "Skrivehistorier", er en bok fullspekket med små og store tekster fra flere veletablerte forfattere. Dette er en litterær godbit som jeg har valgt å gi terningkast 5! En innholdsrik bok med flere sterke og fengende tekster. Et mesterverk av de sjeldne!

Bakside informasjon om boken:

"Var det voldsomme ryggsmerter som gjorde at Lars Petter Sveen endelig klarte å bli forfatter? Og begynte virkelig Ruth Lillegravens Urd med at forfatteren kom over en eng av gule blomster? Hvor mange ord tror du Jon Fosse fikk knota ned da han dro til Athen for å fullføre Stengd gitar? På hvilken måte er John Erik Rileys Heimdal, California venstrehåndsarbeid? Og hva var det som egentlig skjedde med Erlend Loe i studentavisa Under dusken som gjorde at han endelig fikk til en roman?"

Med bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Flammeforlag.no. (2015). Skrivehistorier. Lokalisert 02.01.2017 på Internett http://shop.flammeforlag.no/products/skrivehistorier

En bok full av varme fortellinger, anbefales!

Forlag: Kolon forlag

Sjanger: Fortellinger

Forfatter: Olav R. Øyehaug

Sider: 56

Kilde: Innbundet

Ta et dypdykk inn i Olav R. Øyehaugs fortellings univers. Dette er en bok full av fortellinger. Gjennom 56 sider får du servert rørende, sterke, varme og absurde fortellinger.

"Botnen", er skrevet på nynorsk. Boken er preget av sterke, mørke, dystre og varme fortellinger.

Dette er en analyse av verden. Den er både dyp og et kunstverk av en bok. Dette er en blanding av prosa og fortelling.

"Botnen", gir en forestilling av verden og analyserer den på en brutal, humoristisk og absurd måte.

Jeg har valgt å gi denne boken med fortellinger terningkast 5!

Meget imponert og fengende bok! "Botnen" gir en sterk og solid framstilling av verden og hvordan vi ser på den. Dette er fortellinger som setter dype spor i leserne. Den er virkelig å anbefale

Bakside informasjon om boken

"Tyskarane er tilbake, og nokon driv og kviskrar åtvaringar inn i ein megafon. Ei kvinne dikterer like godt rett ut i lufta, fordi ho er sikker på at ho vert avlytta. Eit glas eksploderer. Universet trenar ein hund opp til veskenapping. Ein sexarbeidar kontaktar ein dagolog, ein sjølvutnemnd ekspert på dagar. Per leikar kompliserte mellommenneskelege relasjonar med pinnar og konglar i skogen. Og på botnen får ein nybakt far ein ven han mistar.

Olav R Øyehaug skriv varm absurdisme, og skildrar felt i verda som ein ikkje trudde måtte skildrast. Botnen er hans tredje bok med fortelijngar."

Med varm bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Kolonforlag.no. (2016). Botnen. Lokalisert 27.10.2016 på Internett http://www.kolonforlag.no/books/details/299

Varme fortellinger fra en dyktig forfatter!


Forlag: Kolon forlag

Sjanger: Prosa/fortellinger

Forfatter: Ari Behn

Utgitt: 26.10.2015

Sider: 96

Kilde: Pocket

 

“Tiger i Hagen” er Ari`s 6 bokutgivelse og inneholder 11 sterke og tankefulle fortellinger om liv og død. Forfatterens har med denne boken, igjen skapt en sterk skildret prosaroman. “Tiger i Hagen” er en bok som passer for de fleste lesehester og kan varmt anbefales. Gjennom de 11 fortellingene klarer forfatteren, troverdig å skildre sider ved livet og skape et bilde av samfunnet. Boken tar først og fremst utgangspunkt i samfunnet som er preget av tragedier, vold og død. Ved disse fortellingene klarer Ari å vise sitt talent som kunstner og entertainer. Behn klarer ved denne 96 siders boken, å skapet et menneskeliv i stramme komponerte historier, som utspiller seg i Behns landskap. Bokens handling er vakker, troverdig, trist, vulgær, sterk og fengende. Forfatteren klarer å skape en følelse av tilværelse og viser igjen sin dyktighet.

 

Bakside informasjon om boken:

“Tiger i hagen inneholder 11 fortellinger som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et tv-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet.”

 

“Tiger i Hagen” er som nevnt tidligere sterk prosa. Gjennom bokens 11 fortellinger, skildres et samfunn og landskap som rører med de fleste følelser. Boken er filosofisk og gir oss en brutal, trist og svulstig bilde av et fallent samfunn. Aris skaper i sitt materiale en følelse av troverdighet. En kan i de fleste situasjoner av boken, se at forfatteren har utført et grundig Research arbeid. Behn tar i boken et dypdykk i tragedier som ryster verdenssamfunnet. I tillegg kan en se at prosaens tema er vold, livet og døden. Fortellingene tar oss med til Amerika og Japan og det dannes underveis som nevnt et bilde av et svulstig samfunn.

Boken er fengende og prosaen er sterk og sjokkerende. Selv boken er sterk og trist, er det en sterkt anbefalt kortprosa. Selv mener jeg at Ari Behn`s forfatterskap, helt siden “Trist som Faen” er blitt bedre med tiden, både tittel- og handlingsmessig.

Denne prosaboken er et prakt eksemplar på dyktig forfatterskap. Boken får av meg terningkast 5. Det på grunnlag av at forfatteren skaper et rått, tårevått og brutalt syn på et verdenssamfunn som er preget av vold og død. I tillegg klarer han å skape troverdige skildringer av livet og det ved å ta opp tema som berører alle. Boken er kort, men kunne etter min mening vart lengre. “Tiger i Hagen” er fengslende og en bok de fleste bør lese. Ari er dyktig og klarer å skape en filosofisk bok

 

Med lesehilsen fra Boktimmy:)

 

Kilder:

Kolon forlag (2015). Ari Behn – Tiger i hagen. Lokalisert 2015 på internett: http://www.kolonforlag.no/books/details/290