Varme fortellinger fra en dyktig forfatter!


Forlag: Kolon forlag

Sjanger: Prosa/fortellinger

Forfatter: Ari Behn

Utgitt: 26.10.2015

Sider: 96

Kilde: Pocket

 

“Tiger i Hagen” er Ari`s 6 bokutgivelse og inneholder 11 sterke og tankefulle fortellinger om liv og død. Forfatterens har med denne boken, igjen skapt en sterk skildret prosaroman. “Tiger i Hagen” er en bok som passer for de fleste lesehester og kan varmt anbefales. Gjennom de 11 fortellingene klarer forfatteren, troverdig å skildre sider ved livet og skape et bilde av samfunnet. Boken tar først og fremst utgangspunkt i samfunnet som er preget av tragedier, vold og død. Ved disse fortellingene klarer Ari å vise sitt talent som kunstner og entertainer. Behn klarer ved denne 96 siders boken, å skapet et menneskeliv i stramme komponerte historier, som utspiller seg i Behns landskap. Bokens handling er vakker, troverdig, trist, vulgær, sterk og fengende. Forfatteren klarer å skape en følelse av tilværelse og viser igjen sin dyktighet.

 

Bakside informasjon om boken:

“Tiger i hagen inneholder 11 fortellinger som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et tv-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet.”

 

“Tiger i Hagen” er som nevnt tidligere sterk prosa. Gjennom bokens 11 fortellinger, skildres et samfunn og landskap som rører med de fleste følelser. Boken er filosofisk og gir oss en brutal, trist og svulstig bilde av et fallent samfunn. Aris skaper i sitt materiale en følelse av troverdighet. En kan i de fleste situasjoner av boken, se at forfatteren har utført et grundig Research arbeid. Behn tar i boken et dypdykk i tragedier som ryster verdenssamfunnet. I tillegg kan en se at prosaens tema er vold, livet og døden. Fortellingene tar oss med til Amerika og Japan og det dannes underveis som nevnt et bilde av et svulstig samfunn.

Boken er fengende og prosaen er sterk og sjokkerende. Selv boken er sterk og trist, er det en sterkt anbefalt kortprosa. Selv mener jeg at Ari Behn`s forfatterskap, helt siden “Trist som Faen” er blitt bedre med tiden, både tittel- og handlingsmessig.

Denne prosaboken er et prakt eksemplar på dyktig forfatterskap. Boken får av meg terningkast 5. Det på grunnlag av at forfatteren skaper et rått, tårevått og brutalt syn på et verdenssamfunn som er preget av vold og død. I tillegg klarer han å skape troverdige skildringer av livet og det ved å ta opp tema som berører alle. Boken er kort, men kunne etter min mening vart lengre. “Tiger i Hagen” er fengslende og en bok de fleste bør lese. Ari er dyktig og klarer å skape en filosofisk bok

 

Med lesehilsen fra Boktimmy:)

 

Kilder:

Kolon forlag (2015). Ari Behn – Tiger i hagen. Lokalisert 2015 på internett: http://www.kolonforlag.no/books/details/290

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top