Sommer er lesetid, mine tips til sommerferien:

Hei, Boktimmy her!

Nå er sommeren her for fult, solen gløtter fram og folk har kanskje eller mest sannsynlig dratt på ferie.

Til sommeren trenger en lesestoff og her skal jeg legge ut mine bok tips. Jeg har lest til sammen 3350 bøker i løpe av 8 år.

Av alle de 3350 bøkene vil jeg anbefale 5 bøker for dere!

 

Her er mine tips:

1. Fortielsen eller/og Monster av Jørgen Jæger

2. 21 dager eller/og Nødhjelp av Sidsel Dalen

3. Dødens elv av Frits De Bourg

4.. Englefjær av Frode Eie Larsen

5. Tysteren av Jan Erik Fjell

Håper bøkene kan falle i smak.

Om du ønsker flere tips, følg med her for flere anmeldelser!

God sommer og lesehilsen fra Boktimmy!!

Vokst opp på 2000 tallet, da er dette en bok midt i blinken for deg!

Forlag: Vega forlag

Sjanger: Årskavalkade/Leksikon

Forfatter: H. K. Hartvedt

Sider: 145

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Husker du da Kjartan Salvesen vant idol, når folk chattet via MSN, når WOW genseren var på moten, når ordet LOL ble allmannseie, når den første Harry Potter boken ble utgitt, når Twilight preget de fleste kinoskjermer og/eller når gutterommet var fult av Lego og når jenterommet bestod av Bratz dukker. Om du husker disse historiske milepælene, har du mest sannsynlig vokst opp på 2000 – tallet. Mest sannsynlig er du født mellom 2000 og 2010, eller husker du nokk fra da dine barn var små. 

Selv om året var stappet med glede og underholdning, fikk en hel verden sjokk da USA ble rammet av terroren 11. september. En hel verden var berørt av brutale og sjokkerende bilder og statistikk. Mens en hel verden var preget av sorg, var dette et tiår full av Realty TV. Flere tusen flokket seg til TV skjermene og underholdningen blomstret. For bok og filminteresserte var det flere høydepunkter dette året, som blant annet Harry Potter. Kinosaler ble også fult opp av ivrige Twilight fans. Det er ingen tvil om at dette tiåret var underholdningens tiår.

“Barndom 2000 – tallet”, er med andre ord en årskavalkade, preget av sorg, underholdning, nyheter, optimisme, pessimisme, fantasier, trylling, Realty og til sist, men ikke minst glede og hygge. Med andre ord et voksende tiår, stappet med varme høydepunkter og flere samfunn i forandring. 

Med andre ord er dette en bok de fleste bokelskere bør anskaffe seg. En bok som går i dybden av et tiår, vakkert illustrert med bilder, intervjuer og troverdig informasjon. Folk kan bare glede seg til å lese den etterlengtede fortsettelsen av barndom serien. Serien som er bestående av nå til sammen 9, mimrende, informative, spennende, troverdige og gøyale bøker.

“Minner er til for og deles”, og gjennom 145 sider, drar forfatteren oss med gjennom nyheter, intervjuer, informasjon, underholdningen, oversikter, statistikk, tidslinjer og fotografier fra en svunnen tid. Vi kommer nokk alle til å savne WOW genseren, tryllestaven og Lego – en når vi blar i denne boken. Det er viktig å ta vare på minnene, noe som forfatteren klarer på en kreativ måte.

“Barndom 2000 – tallet” er en praktbok av en årskavalkade. Forfatteren har på en kreativ måte klart å dele opp i kategorier. For hver kategori har forfatteren klart og inkludere det mest viktigste av tiåret. Her blir du dratt inn i nyhetenes – og underholdnings – verden. Ved vakre illustrasjoner får du et dypdykk i de fleste arkiver. Dette er på mange måter et sterkt og informativt leksikon, fullspekket med nostalgiske øyeblikk. Boken er en fryd å lese og kan virkelig anbefales på det varmeste. Denne boken mener jeg er en bauta i norsk litteratur historie.

 

Bakside informasjon om boken:   

“Har du noen gang tømt et kontantkort på polyfoniske ringetoner? Eller fått såre tomler av å stemme fram ditt Idol? LOL-et du deg gjennom filmen Lovlig Blond og chattet om det på MSN? Drømte du om Buffalos eller WOW-genser? Hadde du Harry Potter-lego og elsket Bratz? Da er du ganske sikkert et barn av 2000-tallet.

Dette er boken for deg som vokste opp på 2000-tallet. Tiåret da livet flyttet seg over på digitale plattformer, og mobiltelefonen ble menneskets beste venn. Så finn frem de gamle saggebuksene, sett på noe indierock og ta deg en tur tilbake til barndommen. KOZ og KLEMZ!

Barndom 2000 er en av ni rikt illustrerte bøker i en serie om oppvekst fra 1900-tallet og frem til 2010. Barndomsserien har solgt opp mot 600 000!”

 

Bilde hentet fra boken

 

Det er ingen tvil om at årene mellom 2000 og 2010 var beriket med glede, sorg, tragedie, humor og spenning. Ikke bare ble nyhetsbilde snudd opp, men TV skjermen fikk flere underholdende programmer å følge. Boken tar grundig for seg et tiår i forandring. “Barndom 2000 – tallet”, er delt opp i nyheter, familieliv/privatliv og underholdning.

Boken kan virkelig anbefales. Både for barn, ungdommer og voksne, er dette en bok de fleste bør lese. Boken er troverdig skrevet og nydelig utstyrt med vakre familie og samfunns bilder. “Barndom 2000 – tallet” er virkelig og anbefale til de fleste nyhets og nostalgi interesserte. Boken er en praktbok av de sjeldne.

Etter å ha lest denne vakre og informative boken, har jeg valgt å gi den terningkast 5. Den klarte å fenge, er vakkert illustrert og inneholder troverdig informasjon. Boken inneholder rikelig med informasjon, både gjennom intervjuer og fakta fra året, men det er få fakta man klarer å skrive inn på 145 sider. Forfatteren har klart å plukke ut det viktigste, noe som viser vedkommende sin dyktighet som forfatter.

TERNINGKAST 5!

 

Med bokhilsen fra Boktimmy:)

 

Kilder:

Vega forlag (2016): Ny bok fra Vega forlag. Lokalisert 16.06.2016 på internett: http://news.cision.com/no/vega-forlag/r/ny-bok-fra-vega-forlag–barndom-2000-tallet,c2030455 

 

Feriere i Norge, her er boken for deg!


Forlag: Font forlag

Sjanger: Familiebok/aktivitetsbok

Forfatter: Kjersti Herland Johnsen

Sider: 128

Kilde: Forhåndseksemplar – Innbundet

 

Sommerboka av Kjersti Herland Johnsen, er en gøyal og inspirerende bok, full av råd og tips for den perfekte sommerferie. Om du skal feriere i Norge, er denne boken et glimrende kjøp. Kjersti gir deg flere grunner til å skyve vekk telefonen og nettbrettet. Den samler familie med quiz og gir tips til en meningsfull ferie. Med et innehold på rundt 128 sider, får du som leser, gode, morsomme, geniale og gøyale råd til både solskinnsdager og regnfulle dager. 

Denne boken er på mange måter en bruksanvisning for familier. Sommerboken mangler ikke på ideer. Ved å ta utgangspunkt i reiseliv, matlaging og friluftsliv blir den aldri brukt opp. Denne aktivitetsboken kan brukes år etter år.

Du som leser får blant annet servert matoppskrifter, forsøk innen fysikk og drøssevis av aktiviteter som du kan foreta deg både innen og uten dørs. I tillegg til råd og tips, blir du i denne boken guidet gjennom Norge. Både fra Nord til Sør og fra Øst til Vest får du en følelse av tilværelse. Forfatteren har ikke spart på beskrivelsene rundt diverse attraksjoner og er delt opp etter fylker og byer. Boken er proppet med informasjon om attraksjoner og om det frister, er det bare å hoppe i bilen, ta på seg sikkerhetsbelte og starte motoren.

Om dine unger også sliter med å sitte i ro i bilen, da kan Sommerboken hjelpe. Kjersti gir også ideer til aktiviteter i bilen. Det er ingen tvil om at forfatteren har prøvd å vinkle boken inn på barn. For etter å ha lest boken, kan en med hånden på hjerte si at boken er glimrende for barn i alle aldre.

Det er ingen tvil om at denne boken er et prakt eksemplar på hvordan en lett kan få en vellykket sommerferie. Den anbefales på det varmeste og du som leser vil kose deg i flere timer med denne vakre boken.

 

Bakside informasjon om boken:

“Hvert år gleder fem millioner nordmenn seg til sommerferien. Noen vil reise langt mens andre helst vil være hjemme, far liker kultur mens mor foretrekker natur, enkelte er fulle av planer og ideer, andre er tiltaksløse. Og så var det været, da.

Sommerboka er en gøyal og inspirerende bruksanvisning som favner alle familieferiens sider. Her er råd og tips innen reiseliv, matlaging og friluftsliv, og forslag til aktiviteter både inne og ute og på bilveien. Lag de beste sommerfestene, tidenes vannballongkrig, finn badelykken i sjøen, i vannsprederen eller i familiens hjemmelagde spa og få tips til gode sommerbøker og sommerfilmer. I boken finner dere også spennende fysikkeksperimenter, sommerlige oppskrifter og quiz for hele familien!

Vi gir dere hundrevis av måter å utkonkurrere telefonen og nettbrettet på!”

 

Som nevnt tidligere er dette en bok for de fleste familier. En bok som bør finnes i alle hjem og i de fleste bokhyller. I tillegg til å være godt informert og illustrert, er dette en guide til en perfekt ferie. Sommerboka vil guide dere gjennom Norge og det eneste som ikke medfølger, er bil og penn.

Se bort i fra guiden til de fleste fylker, er boken full av quiz, aktiviteter og god humor. Boken er også utstyrt med sider, der du selv kan notere.

Sommerboka er en bok på om lag 128 sider. Boken passer til alle familier og er stappet med underholdning og aktiviteter. Med vakre illustrasjoner er dette nærmest et ferieleksikon. Kjersti har med denne boken, skapt et leksikon og en bruksanvisning på den perfekte sommerferie. Det ender med at jeg gir denne boken, terningkast 6. Dette på grunnlag av at den er vakkert illustrert, humoristisk, informativ, fullstappet av informasjon og en grundig guide til de fleste attraksjoner rundt i det vide Norge.

JA DETTE ER EN BOK, ENHVER FAMILIE BØR SKAFFE SEG!!

God fornøyelse og god ferie!

 

TERNINGKAST 6!!!

 

Med sommerhilsen og lesehilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Font forlag (2016). SOMMERBOKA. Lokalisert 2016 på internett: http://fontforlag.no/utgivelser/fritid-og-underholdning/183/sommerboka-9788281693708.html

Varm og fengende erotikk av dyktig forfatter!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Erotikk

Forfatter: Audrey Carlan

Sider: 397

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Bli bedre kjent med verdens nye bokfenomen, boken alle snakker om. For om du likte “Fifty shades” serien, ja da vil du elske “Calendar Girl”. En ny erotisk bokserie på fire bind. Gjennom et helt år, måned for måned, bok for bok, blir du kjent med en kvinne ved navn Mia Saunders. Første bok ut er “Forført”, som tar for seg månedene Januar, Februar og Mars. Romanen tegner et seksuelt, men også brutalt og dystert bilde av verdenssamfunnet. 

“Calendar Girl” handler som nevnt om, en kvinne ved navn Mia. Hennes far trenger penger, for å nedbetale gjeld han skylder. Familiens situasjon fører til at datteren melder seg som eskorte pike. Lønnen skal brukes til nedbetaling av farens spillegjeld. Gjelden er på svimlende 1 million dollar og pengekreverne er den mørkeste og kriminelle delen av samfunnet, nemlig gangstere. Gjennom bokens 397 sider, tar forfatteren leserne med til et samfunn der sex spiller en betydelig stor rolle. Et fallent og dystert samfunn, der kjærlighet nærmest ikke finnes.

Romanen er fengende, sjokkerende, dyster og spennende. Forfatteren klarer å skape en idyllisk dans gjennom de flere hundre sidene med erotisk lesing. I tillegg tegne Audrey en brutal og spennende stemning. Du føler til tider en tilstedeværelse i boken. Selv om boken anbefales på det varmeste, er aldersgrensen satt til 18 år. Dette på grunn av de flere vulgære, triste, ironiske og seksuelle beskrivelsene.

 

Bakside informasjon om boken:

“Mia Saunders trenger penger. Mye penger. Hun har ett år på seg til å betale farens spillegjeld til gangsteren som har banket opp faren hennes og fremdeles truer ham på livet. For å være nøyaktig trenger hun én million dollar.

Oppdraget er enkelt. Hun skal jobbe som eksklusiv eskortepike i tolv måneder, og betale ned på gjelden underveis. Hver klient leier henne for en måned av gangen. Jobben går ut på å være selskapsdame ? sex skal kun skje frivillig og er ikke en del av kontrakten.”

 

Boken spiller mye på sex, og en ser fort at hovedtematikken er seksuell aktivitet. Romanen gir også et bilde av verdens mest globaliserte og glorifiserte prostitusjon. I tillegg gir det et sterkt og politisk bilde av kvinnelige prostituerte som bruker jobben for seksuell omgang og som bader i rike menn. Calender Girl spiller på mer sex, enn Fifty shades of Gray og gir oss et bilde av et brutalt samfunn. Til tider kan en få medfølelse for hovedpersonen. Jobben vedkommende har tatt på seg, alt for å redde sin far og tjene penger til nedbetalingen.

Romanene skildrer først og fremst en kvinnes sterkt avslappede forhold til kropp og seksualitet. En kamp for å redde farens skinn og fjerne innkreverne. Fra første kapittel dras leseren til et spennende og pornografisk miljø. Calender Girl er blitt i løpe en kort stund, årets bokfenomen.

Denne erotiske romanen anbefales på det sterkeste og bør oppleves. En kan tydelig se at boken, speiles av dagens verdenssamfunn. Romanen bygger seg opp mot slutten og en kan virkelig glede seg til fortsettelsen. Boken er først og fremst preget av som nevnt seksualitet, men språket er grovt og beskrivelsene vulgære. Forfatteren har ikke spart på de erotiske og pornografiske beskrivelsene. Audrey har med denne boken skapt en spennende bokserie, som kan utvikle seg til noe stort. Det som er mest spennende, er om Mia klarer å samle inn nokk penger som eskorte i løpe av de 12 månedene.

Romanen er bygget opp kronologisk etter måneder og for hver måned, skal Mia varte opp en ny mann. I løpe av sitt arbeid, velger hun selv om hun vil ha sex med kundene sine. Selv om Mia selv velger, blir betalingen enda bedre om hun tyr til seksuell kontakt og samleie. Situasjonen i boken blir til tider klein, men også spennende.

I løpe av de nesten 400 sidene, blir du kjent med en kvinne som har lite tro på den virkelige kjærligheten. Vi får medfølelse for Mia, og synes til tider synd på vedkommende. Du forstår fort at Mia har et avslappet forhold til kroppen og seksuell nærkontakt. Hovedpersonen er full av mot og ikke redd for egen helse. Du blir gjennom bokens handlingen, kjent med personalia og danner kjapt et bilde av hovedpersonen.

Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort betydelig research for å danne en troverdig roman. I tillegg har Audrey skapt en handling, der du blir dratt ned i et mørkt, maktsykt, seksuelt, rikt, dystert, ironisk, sarkastisk og brutalt samfunn, der kjærlighet har lite og si for vedrørende.

Boken er virkelig å anbefale til deg erotiske og spennende romaner. Boken er etter min mening like spennende, som den er erotisk. Jeg har valg og gi denne boken terningkast 4. Romanen er sterkt, men også god formulert skrevet. Du får som nevnt medfølelse og blir kjapt kjent med Mia og hennes identitet. Hovedpersonen er både naiv og givende. Vil først og fremst det beste for sin far. Gjennom bokens 400 sider, tas en med til en side av verdenssamfunnet, som er preget av prostitusjon og rikmanns halliker. Boken er troverdig beskrevet og forfatteren har skapt et samfunn som er reelt, for dagens samfunn. Du får over tid en følelse av tilstedeværelse.

 

SÅ JA TAKK. GI MEG MER!!

 

Med lesehilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Cappelen Damm (2016): Calendar Girl Forført. Lokalisert 2016 på internett: https://www.cappelendamm.no/_skj%C3%B8nnlitteratur/romaner/calendar-girl-forf%C3%B8rt-audrey-carlan-9788202524685

Varme fortellinger fra en dyktig forfatter!


Forlag: Kolon forlag

Sjanger: Prosa/fortellinger

Forfatter: Ari Behn

Utgitt: 26.10.2015

Sider: 96

Kilde: Pocket

 

“Tiger i Hagen” er Ari`s 6 bokutgivelse og inneholder 11 sterke og tankefulle fortellinger om liv og død. Forfatterens har med denne boken, igjen skapt en sterk skildret prosaroman. “Tiger i Hagen” er en bok som passer for de fleste lesehester og kan varmt anbefales. Gjennom de 11 fortellingene klarer forfatteren, troverdig å skildre sider ved livet og skape et bilde av samfunnet. Boken tar først og fremst utgangspunkt i samfunnet som er preget av tragedier, vold og død. Ved disse fortellingene klarer Ari å vise sitt talent som kunstner og entertainer. Behn klarer ved denne 96 siders boken, å skapet et menneskeliv i stramme komponerte historier, som utspiller seg i Behns landskap. Bokens handling er vakker, troverdig, trist, vulgær, sterk og fengende. Forfatteren klarer å skape en følelse av tilværelse og viser igjen sin dyktighet.

 

Bakside informasjon om boken:

“Tiger i hagen inneholder 11 fortellinger som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et tv-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet.”

 

“Tiger i Hagen” er som nevnt tidligere sterk prosa. Gjennom bokens 11 fortellinger, skildres et samfunn og landskap som rører med de fleste følelser. Boken er filosofisk og gir oss en brutal, trist og svulstig bilde av et fallent samfunn. Aris skaper i sitt materiale en følelse av troverdighet. En kan i de fleste situasjoner av boken, se at forfatteren har utført et grundig Research arbeid. Behn tar i boken et dypdykk i tragedier som ryster verdenssamfunnet. I tillegg kan en se at prosaens tema er vold, livet og døden. Fortellingene tar oss med til Amerika og Japan og det dannes underveis som nevnt et bilde av et svulstig samfunn.

Boken er fengende og prosaen er sterk og sjokkerende. Selv boken er sterk og trist, er det en sterkt anbefalt kortprosa. Selv mener jeg at Ari Behn`s forfatterskap, helt siden “Trist som Faen” er blitt bedre med tiden, både tittel- og handlingsmessig.

Denne prosaboken er et prakt eksemplar på dyktig forfatterskap. Boken får av meg terningkast 5. Det på grunnlag av at forfatteren skaper et rått, tårevått og brutalt syn på et verdenssamfunn som er preget av vold og død. I tillegg klarer han å skape troverdige skildringer av livet og det ved å ta opp tema som berører alle. Boken er kort, men kunne etter min mening vart lengre. “Tiger i Hagen” er fengslende og en bok de fleste bør lese. Ari er dyktig og klarer å skape en filosofisk bok

 

Med lesehilsen fra Boktimmy:)

 

Kilder:

Kolon forlag (2015). Ari Behn – Tiger i hagen. Lokalisert 2015 på internett: http://www.kolonforlag.no/books/details/290

Topp fem kriminalromaner 2015:

Hvert år gis det ut flere titalls bøker. Selv, prøver jeg og lese meg gjennom alt av bøker som kommer på markedet. Av alle bøkene som kom i fjor har jeg klart å lage en liste over topp fem kriminalromaner som jeg synes var best. Som oftest er det vanskelig og velge, for alle forfattere har hver sin skjerm og hver deres gode måte å formidle litteratur på.

Så her er min topp 10 liste.

1. MONSTER – Av Jørgen Jæger

2. HELVETE ÅPENT – Av Gard Sveen

3. HVORFOR SPURTE DE KKE EVENSEN – Av Lene Lauritsen Kjølner

4. MERE BLOD – Av Jo Nesbø

5. ENGLEFJÆR – Av Frode Eie Larsen

Håper dere får en god lesefornøyelse

Med bokhilsen fra Boktimmy!

Historisk og spennede bok!

Forlag: Ena Forlag

Sjanger: Ungdomsroman/historiskroman

Forfatter: Jon Ewo

Utgitt: 16.02.2016

Sider: 266

Kilde: Innbundet

 

Jeg har lest boken “Birkebeinerne” og er meget imponert. Boken er basert på filmen med sammen navn og er skrevet som en ungdomsroman. Selv om boken er skrevet for ungdommer, passer den folk i alle aldre. Forfatteren går grundig i dybden av Birkebeinernes arbeid og oppgaver. Ewo har gjennom boken klart å skape et plott om Birkebeinernes kamp for å redde kongssønnen. Fortellingen er ekte og formidler kampen om tronen. Plottet i boken er uansett så dramatisk at man får en fiktiv følelse. Forfatteren skildrere et stykke Norge som vi alle har hørt om, men som vi vet lite om. Et samfunn som står i ferd med å briste. Ewo har etter min mening skapt en spennende og troverdig litteraturopplevelse. Dette er en ungdomsroman, de fleste bør lese. Handlingen i romanen er både spennende, sjokkerende og brutalt, samtidig som det er vakkert illustrert. Boken om Birkebeinerne løfter historien et steg videre. Det er ingen tvil om at bokens handling er en viktig del av den norske historie.

 

Bakside informasjon om boken:

“Året er 1204. Norge herjes av borgerkrig. Kongen er døende, og hans uekte sønn voktes i dyp hemmelighet. En gutt som kirkens folk vil drepe, og to heltemodige birkebeinere vil beskytte til døden”

 

Birkebeinerne er en historie om en maktkamp mellom pavekirken og kongen. En brutal kamp om å redde Norge, konge og tronen. Et maktspill og en kamp om å sikre landet. Bokens plott er om et enormt mot, om en stor lojalitet og en livsfarlig fred over fjellet. Et slag om Norge, et ønske om et fritt land og en av Norges mest kjente skitur. Boken er illustrert med bilder av Kristoffer Caspar Damskau, som gjennom de to hundre sidene framstiller historien troverdig med bilder.

Boken formidler virkelige hendelser og er først og fremst, som nevnt historien om Norges viktigste skitur. Handlingen er lagt til det tidspunktet Norge var på randen av borgerkrig. Birkebeinere står mot baglere som ønsker å ta livet av kongssønnen. Kongssønnen er barnet til birkebeinernes dødende konge, Håkon 3. Sverresson. Baglerne ønsket makt til den katolske kirken og er villig til å finne en kandidat til tronen som både var sympatisk og innstilt til kirkens krav. Dette resulterte i at hoffet i Nidaros, dagens Trondheim, fikk beskjed om at det finnes en etterkommer etter Håkon 3. Beskjeden førte til en hevnaksjon og en kamp om liv og død.

Etter min mening er boken en kultur- og historisk- skatt av en roman. Ewo tar for seg en av Norges historiens viktigste epoker. En epoke vi Nordmenn er lite viten på. Birkebeinerne var en æra i norsk historie som vi i dag må se på med stolthet. De reddet landet, monarkiet og kongetronen. Romanen er både spennende, brutal, informativ og troverdig. Vi bli i romanen kjent med en svunnen og viktig historie. Forfatteren skildrer hendelsene og situasjonene i historien på en pålitelig og troverdig måte.

Selv vil jeg gi boken terningkast 5. Dette på grunnlag av at den først og fremst er spennende og informativ. Et stykke norsk historie som vi dessverre vet alt for lite om, men til tider kan også denne romanen være handlingsmettet og lite spennende. Jon Ewo skildrer hendelsene på en brutal og human måte og klarer å skildre naturen, handlingen og kampen slik vi som lesere til en hver tid føler tilstedeværelse. Med andre ord er dette en bok de fleste barn, ungdommer og voksne bør lese. Jeg er imponert over forfatterens arbeid.

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

KILDE:

Ewo, Jon (2016). Birkebeinerne. Forlag Ena Forlag

Kulturmeglerne.no (2016). Pressemelding – Birkebeinerne. Lokalisert 16.02.2016 på internett: http://kulturmeglerne.no/pressemelding/9126-2/

Kriminelt bra av Jørgen Jæger!!

Forlag: Juritzen forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Jørgen Jæger

Utgitt: 26 mai 2016

Sider: 463

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Jørgen Jæger er endelig tilbake med en ny kriminalroman om Ole Vik og Cecilie Hopen i Fjellberghavn. Boken fortsetter der “Monster” slapp og er bok nummer ni i serien. Jæger klarer igjen å skape spenning og troverdighet. Fortielsen er virkelig noe å anbefale når sommersolen titter fram. I rekken er dette som nevnt den niende boken om den sjarmerende og smarte lensmannen Ole Vik. I Fortielsen har Jørgen klart formidle en skremmende, brutalt, morsom og dagsaktuell handling. Romanen klarer å fenge fra første til siste side. En får aldri nok av lensmann Ole Vik og hans arbeid. Kriminalromanen tar deg med ned i den mørkeste og dypeste delen av det norske samfunn. Tema for Jægers siste bok er menneskehandel, menneskesmugling, drap og prostitusjon.

 

Bakside informasjon om boken:

“Politietterforsker Cecilie Hoper en i Drammen for å finne sin samboer Bernhard. Skjuler han seg frivillig, eller har han blitt utsatt for noe kriminelt?
Når Drammenspolitiet ikke vil bistå Cecilie, kommer Ole Vik for å hjelpe til.
De vikles inn i et nettverk av grov menneskehandel, vold og prostitusjon, og alt topper seg når Cecilie blir fengslet mistenkt for drap”

 

Handlingen i “Fortielsen” er lagt i sin helhet til Drammen, like utenfor Oslo. Cecilie Hopen avlegger en tur til Drammen for å få en oppklaring i hva som har hendt samboeren Bernhard. Blant tidligere arbeidskollegaer ved Drammens politi, møter hun sviktende og lite samarbeidsvillige ansatte. Gjennom hennes egen etterforskningen får hun knusende beskjeder om sin mann og hva han har foretatt seg. 

Første del av boken gir oss en følelse av at saken er løst, men ut over de flere hundre sidene dannes et helt annet bilde. På grunn av dårlig samarbeid fra politiet starter Ole Vik og Cecilie selv etterforskingen av saken. Deres etterforskning fører dem til sider av det norske samfunn som både er dystert, mørkt, uhyggelig og brutalt. Boken tar for seg temaer som nordmenn er lite viten på. Du forstår fort at menneskehandel, menneskesmugling, prostitusjon, trusler og drap er temaer i “Fortielsen”. Gjennom Cecilies og Oles samarbeid, blir livet til Cecilie fort snudd på hode og etter hvert blir hun selv mistenkt for drap, på sin egen mann.

Som nevnt tidligere tar romanen opp tema som menneskehandel, menneskesmugling og prostitusjon, som for mange nordmenn er ukjent. Boken tar oss med på innsiden av en tabubelagt og lite kjent del av det norske samfunnet.

Jæger har etter min mening igjen klart å skape et litterært fenomen, bedre enn hans forrige bok “Monster”, som i fjor toppet de fleste salgslister innen litteratur. Boken er både spennende, uhyggelig, brutal, sjokkerende, troverdig og informativ. Med “Fortielsen” og “Monster” har Jæger etter min mening skapt bøker som kan interessere en hver lesehest.

Om du enda ikke har skaffet boken, er den virkelig til å anbefale. Jeg gir selv boken terningkast 6, på grunnlag av at boken er spennende og troverdig, samtidig som den er urovekkende og sjokkerende. Boken vi gi deg frysninger og om du liker Jo Nesbø, Unni Lindell og Henning Mankell, Ja da vil du elske Jørgen Jægers forfatterskap. 

 

Med lesehilsen fra Boktimmy:)!

 

KILDE:

Juritzen forlag. (2016) Fortielsen. Lokalisert på internett: http://juritzen.no/boker/fortielsen