Anmeldelse av Eirik Husby Sæthers bok “Sett av den døde”:

Sett av den døde av Eirik Husby Sæther (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Eirik Husby Sæther

Sider: 368

Dato: 16.01.2019

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

I 2012 debuterte politibetjent ved krimvakta i Oslo, Eirik Husby Sæther med spenningsromanen “Lobotomisten“. Gjennom to nervepirrende, hårreisende og eventyrlige kriminalromaner er karakterene, fallskjermjeger Tom Stohl og prestesønnen Johannes å finne. Noen år etter startet forfatteren på en ny fengende serie, med politimann Mikael Wulf i hovedrollen. 3 år etter, i 2018 ble den tredje boken i serien utgitt. I “Sett av den døde” tegner forfatteren et realistisk bilde av prostitusjonsmiljøet i Oslo. Eirik Husby Sæther har skrevet en grusomt spennende kriminalroman, som tar pusten fra deg som leser. Forfatterens skildringer er heftig og handlingen byr på brutale beskrivelser, for alt i alt er dette en sjelden god spenningsroman. “Sett av den døde” er en særdeles godt skrevet spenningsroman, som griper fatt i deg som leser og gir deg frysninger langt nedover ryggen.

En kvinne sitter på kne i skinnegangen ved Oslo S. Når toget treffer, blir hodet kuttet av. Mikael Wulf finner til slutt hodet under vognene. Øynene hennes røper at det ikke var selvmord. Kvinnen bærer de prostituertes merke, en kul på foten etter å ha gått for langt i trange stiletter. Mikael er sikker på at morderen må ha vært en kunde. For å komme til gjerningspersonen, må han finne ut hvem hun var. Men han vet ikke en gang navnet hennes. Hun blir det ene liket som han ikke kan glemme.

Eirik Husby Sæther har med “Sett av den døde”, igjen vist sitt talent som spenningsforfatter. Hver gang Sæther kommer med ny bok, vet jeg det er kvalitet, og den antakelsen slår aldri feil. Dette er et litterært mesterverk som får deg til å hoppe av begeistring. Det er ingen tvil om at forfatteren har hentet sin inspirasjon fra sitt yrke, og det skaper uten tvil en helhet i handlingen. Boken er bygget opp på en såpass god måte, at det er lett å følge med. En kan til enhver tid føle tilstedeværelse i handlingen. Eirik Husby Sæther skriver på en såpass gripende måte og tegner et imponerende, engasjerende og oppsiktsvekkende bilde av prostitusjon og kriminalitet i Oslo. “Sett av den døde” er en eksepsjonelt gode kriminalroman, som jeg virkelig håper folk får øyene opp for. Jeg håper forfatteren snart kommer med ny krim, for den kan ikke komme fortere.

 

Mitt terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“En kvinne sitter på kne i skinnegangen ved Oslo S. Når toget treffer, blir hodet kuttet av. Mikael Wulf finner til slutt hodet under vognene. Øynene hennes røper at det ikke var selvmord.

Kvinnen bærer de prostituertes merke, en kul på foten etter å ha gått for langt i trange stiletter. Mikael er sikker på at morderen må ha vært en kunde. For å komme til gjerningspersonen, må han finne ut hvem hun var. Men han vet ikke en gang navnet hennes.

Hun blir det ene liket som han ikke kan glemme.”

 

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2018). Sett av den døde. Lokalisert 16.01.2019 på internett Her!

– Juritzen.no. (2012). Lobotomisten. Lokalisert 16.01.2019 på internett Her!

Anmeldelse av Arnaldur Indridasons Bok “Fluktruten”

Fluktruten av Arnaldur Indridason (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Arnaldur Indridason

Sider: 336

Dato: 14.01.2019

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Arnaldur Indridason er en folkekjær og anerkjent Islandsk krimforfatter. I en årrekke har han gitt ut bøker med etterforskeren Erlendur Sveinsson i hovedrollen. Det var først i 2015 forfatteren lanserte en ny historisk spenningsserie. “Skuggasund” var første bok i serien om Flovent og Thorson. I fjor kom den tredje utgivelsen i serien “Fluktruten“, og det er den jeg skal fokusere på i denne anmeldelsen. Dette er mesterlig krim på sitt beste, og forfatteren byr på spenning på høyt nivå. Tidsbildet som i denne boken er lagt til andre verdenskrig er troverdig, menneskeskildringene og miljøbeskrivelsene i denne boken er såpass realistisk og imponerende at den øker fascinasjon av handlingen. Arnaldur Indridason er en engasjerende forfatter, som skriver på en så fantastisk måte, at det er vanskelig å stoppe når en først har startet å lese.

Krigen har kommet til Skandinavia. I Petsamo i Finland, helt ytterst ved Barentshavet, venter en ung kvinne på at forloveden skal komme fra København. Den unge paret planlegger å reise hjem til Island med skipet Esja. Men forloveden dukker aldri opp på møtestedet, og kvinnen blir tvunget til å reise alene. Da hun stiger i land på Island, kryr det av amerikanske soldater i gatene. Våren 1943 blir et lik skylt opp på stranden ved Nautholsvik. Et annet sted blir en ung mann grovt overfalt av amerikanske soldater. Samtidig forsvinner en ung kvinne som har tilbrakt mye tid med amerikanske soldater. I etterforskningen av de tilsynelatende ulike sakene blir Flovent og Thorson satt på sitt livs største prøve.

Jeg har alltid likt Arnaldur Indridasons måte å skrive på. “Fluktruten” er det jeg vil kalle en rolig krim, uten noe form for brutal vold. Jeg pleier å si at Indridason er Islands svar på Agatha Christie, og det klinger bra siden de felles har en lun fortellerstemme. Gjennom dramatikk og spenning, har forfatteren skapt en fengende krim som virkelig kan anbefales.  Det at Arnaldur har lagt sin nye serie til krigen, gjør at jeg liker serien om etterforskerne  Flovent og Thorson, enda bedre enn hans forrige serie med etterforskeren Erlendur Sveinsson i hovedrollen. “Fluktruten” er en meget godt komponert kriminalroman, som vil engasjere deg som leser. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra forfatteren, og jeg håper det blir fortsettelsen på serien med Flovent og Thorson i rollen.

 

Bakside informasjon om boken:

“Krigen har kommet til Skandinavia. I Petsamo i Finland, helt ytterst ved Barentshavet, venter en ung kvinne på at forloveden skal komme fra København. Den unge paret planlegger å reise hjem til Island med skipet Esja. Men forloveden dukker aldri opp på møtestedet, og kvinnen blir tvunget til å reise alene. Da hun stiger i land på Island, kryr det av amerikanske soldater i gatene.

Våren 1943 blir et lik skylt opp på stranden ved Nautholsvik. Et annet sted blir en ung mann grovt overfalt av amerikanske soldater. Samtidig forsvinner en ung kvinne som har tilbrakt mye tid med amerikanske soldater. I etterforskningen av de tilsynelatende ulike sakene blir Flovent og Thorson satt på sitt livs største prøve”

 

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2015). Skuggasund. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Fluktruten. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

Anmeldelse av Tor Edvin Dahls bok “Utenom sesongen”

Utenom sesongen av Tor Edvin Dahl (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Thriller

Forfatter: Tor Edvin Dahl

Sider: 320

Dato: 13.01.2019

Kilde: Innbundet

 

Anmeldelse av boken: 

Mars 2018 fikk Tor Edvin Dahl sin andre Rivertonpris, denne gang Rivertonklubbens ærespris. Høsten samme år kom hans nyeste kriminalroman “Utenom sesongen“, og det er den utgivelsen jeg skal anmelde i dette innlegget. Med opp imot 120 utgivelser, har Tor Edvin Dahl en mangeårige innsats innen norsk litteratur bak seg.  I 1973 fikk han Rivertonprisen for romanen «Etterforskning pågår», som han skrev under pseudonymet David Torjussen. Med “Utenom sesongen” har han igjen vist sitt talent som spenningsforfatter. Dette er en  psykologisk thriller om tre menneskers uunngåelige vei mot katastrofe. “Utenom sesongen” referer til jaktsesongen og er en mørk leseopplevelse. Når jeg først hadde startet å lese denne thrilleren, var den utrolig vanskelig å legge fra seg.

Boken handler om modellbygger Frank Wickstrøm og hans kone, Ariadne. De lever hver sine liv. Han jobber og bor på ei hytte på fjellet. En dag dukker lensmannen opp. Frank blir beskyldt for å ha stukket av fra en ulykke og det tas beslag i bilen. Men da Frank noen dager senere ringer lensmannskontoret, får han vite at de ikke kjenner til saken. Den konfliktsky Frank opplever det utrolige – han begynner å hate en mann han knapt har truffet.

Tor Edvin Dahl byr på uhyggelig spenning, med en hårreisende og nervepirrende stemning. Det er fascinerende hvor godt Tor Edvin Dahl skildrer både karakterene og miljøet. “Utenom sesongen” er en velskreven thriller, som virkelig bør leses. Forfatteren byr på en oppsiktsvekkende og dramatisk handling, som inneholder et snev av alvor. Til tider er den realistisk, og en kan i noen tilfeller føle tilstedeværelse i flere av de litterære øyeblikkene. Dette er en bok, som er vanskelig å legge fra seg. Jeg har alltid likt Tor Edvin Dahls bøker, og håper han kommer med en ny snart. Han kan skrive, og har du enda ikke lest noe av ham, ja da kan du virkelig glede deg.

 

Terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Modellbygger Frank Wickstrøm og hans kone, Ariadne, lever hver sine liv. Han jobber og bor på ei hytte på fjellet. En dag dukker lensmannen opp. Frank blir beskyldt for å ha stukket av fra en ulykke og det tas beslag i bilen. Men da Frank noen dager senere ringer lensmannskontoret, får han vite at de ikke kjenner til saken.

Den konfliktsky Frank opplever det utrolige – han begynner å hate en mann han knapt har truffet.”

 

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Dagbladet.no. (2018). Rivertonklubbens ærespris går til Tor Edvin Dahl. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Utenom sesongen. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Etterforskning pågår. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

Anmeldelse av Malin Persson Giolitos bok “Utover enhver rimelig tvil”

Utover enhver rimelig tvil av Malin Persson Giolito (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Malin Persson Giolito

Sider: 384

Dato: 13.01.2019

Kilde: Forhåndseksemplar

Selve anmeldelsen:

I 2017 ble Malin Persson Giolito sin kritikerroste kriminalroman “Størst av alt” utgitt i Norge. Hennes gjennombrudd som forfatterinne fikk gode mottakelse i Norge. Et år etter kom den oppsiktsvekkende og engasjerende oppfølgeren, “Utover enhver rimelig tvil” ut. Som advokat og datter av den anerkjente forfatteren “Leif G. W Persson“, har hun vist sitt talent som spenningsforfatter hele to ganger.  Oppfølgeren er en tankevekkende, logisk og heftig kriminalroman som virkelig kan anbefales.

For tretten år siden ble en femtenårig jente myrdet på bestialsk vis. Legen Stig Ahlin ble dømt til livsvarig fengsel for mordet. Men advokat Sophia Weber har oppdaget feil i etterforskningen av Ahlin og bestemmer seg for å hjelpe den dømte mannen. Jo mer hun finner ut, jo vanskeligere blir arbeidet hennes.

Malin Persson Giolito har en unik fortellerstemme, som virkelig gjør hennes litteratur til en opplevelse utenom det vanlige. Selv om hennes beskrivelser til tider kan være dystre og brutale, så skriver hun drivende god krim. Det er ingen tvil om at forfatteren har hentet inspirasjon fra sitt yrke. Selv tror jeg også hun har fått litt råd og tips fra sin far. “Utover enhver rimelig tvil” er en troverdig og virkningsfull kriminalroman, som både skremmer og sjokkerer. Dette er 384 sider med underholdning, alvor og dramatikk. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra Malin Persson Giolito, for hennes måte å skrive på er både realistisk og særdeles spennende. Det er nærmest slik en er tilstede i handlingen. Så om du enda ikke har lest noe av denne forfatteren, ja da har du mye spennende lesning i vente.

 

Terningkast av boken:

–5

 

Med nyttårs hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2017). Størst av alt. Lokalisert 13.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Utover enhver rimelig tvil. Lokalisert 13.01.2019 på internett Her! 

– Wikipeda.org. (2018). Leif G.W Persson. Lokalisert 13.01.2019 på internett Her!

Anmeldelse av Lars Keplers Bok “Lazarus”

Lazarus av Lars Kepler (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Lars Kepler (Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril)

Sider: 512

Dato: 11.01.2019

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Helt siden “Hypnotisøren” utkom på norsk i 2010, har Lars Kepler blitt både likt og mislikt hos de norske leserne. Hos meg står etterforsker Joona Linna`s 6 sak “Kaninjegeren“, som min personlige favoritt fra ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril. Selv om deres nye kriminalroman “Lazarus” (Syvende i rekken), er en innmari brutal og intens leseopplevelse, så når den ikke høyt opp hos meg. Volden overdøver handlingen, noe som til tider kan virke mettende. Selv om jeg er litt kritisk til denne boken, så var det jo forsåvidt en underholdende leseopplevelse, men jeg trengte litt mer tid på å komme gjennom boken.

En mann blir funnet død i en leilighet i Oslo. I fryseren på kjøkkenet gjør politiet et grusomt funn. Offeret viser seg å være en hittil ukjent gravskjender og trofésamler. Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, men umulig å ignorere.

Lars Kepler er kjent for å skrive oppsiktsvekkende, nervepirrende, grusomt og medrivende. Deres utgivelser har både fått ris og ros av anmeldere. Selv har jeg lenge likt ekteparet Ahndoril sitt univers, men med Joona Linna`s syvende sak, ble volden litt for overdrevet. Den er drivende til et punkt, men jekkes ned etterhvert, ikke volden, men handlingen blir litt mindre interessant. Jeg gleder meg allerede til neste Kepler roman, men håper når det er sagt, at den blir litt mindre voldelig. Ellers har Lars Kepler klart å skape en god flyt mellom dramatikk og underholdning, noe som jeg synes framhever de spennende høydepunktene iløpe av romanen. Noe som også er veldig stas er at noe av handlingen er lagt til Norge, mer presist Oslo.

 

Terningkast av boken:

–4

 

Med nyttårs hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Boktimmy.blogg.no. (2016). Kepler imponerer igjen med råsterk kriminalroman. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Lazarus. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

Anmeldelse av Karin Fossums bok “Formørkelsen”

Formørkelsen av Karin Fossum (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Karin Fossum

Sider: 336

Dato: 11.01.2019

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Karin Fossum ble høsten 2017 kåret til – Tidenes beste norske krimforfatter. Året etter, høsten 2018 var hun endelig tilbake med ny bok. “Formørkelsen” som er nummer 14 i serien om Konrad Sejer, er skrevet i kjent og god Fossum stil. Den folkekjære forfatteren, vet hvordan hun gjennom ord skal skildre menneskeskjebner, de fleste tragiske vell og merke. Ved å beskrive miljø og karakterer, klarer hun å skape en såpass grufull stemning, at det nærmest er til å grøsse av. Leserne trenges inn i menneskesinnet og blir styrt fra persongalleriets vinkel. Hver gang Fossum kommer med nye kriminalroman, klarer hun å overgå sin forrige. “Formørkelsen“, er intet unntak, og er uten tvil et hakk bedre enn “Hviskeren“, som utkom i 2016. Selv om Fossums bøker blir bedre og bedre med årene, så har Karin Fossum et imponerende forfatterskap bak seg.

“Formørkelsen” er en heftig, pirrende og intens leseopplevelse. Handlingen spinner rundt et farlig ekteskapsdrama. Ekteparet Sylvi og Miele sjekker inn på hotell med sin femten måneder gamle sønn Elias. Den lille gutten leker på teppet i lobbyen, og resepsjonisten Sun-Lee tar bilde av ham med mobilen. Tidlig neste morgen skjer det forferdelige. Gutten styrter i døden fra hotellrommets balkong i sjuende etasje.

Både Sylvi og Miele utpekes som mistenkte, og Konrad Sejer settes på saken. Parets forklaringer spriker. Det som var et ekteskap, er blitt et destruktivt og spent spill mellom to desperate voksne. I mangel på bevis blir begge foreldrene frikjent, men Sejer slipper ikke saken. Tankene hans er hos det uskyldige barnet, og denne gangen vet han at det er uhyre viktig å finne sannheten.

Jeg satt med beina godt plantet til brystet og bet negler når jeg leste denne boken. Det er sjelden jeg biter negler, men med Karin Fossums engasjerende, medrivende og oppsiktsvekkende kriminalroman, følte jeg at pulsen økte og hjertet hoppet et hakk fortere. “Formørkelsen” er en 336 siders brutal og alvorlig leseopplevelse. Handlingen spinner rundt et dramatikk i et ekteskap, der deres sønn omkommer på ferie. Selv for den hardeste leser, vil Fossums realistiske og dramatiske beskrivelser bli hard kost. De som kommer til å kjenne en klump i halsen, er foreldre. Vi skal være enormt takknemlig for av vi har Karin Fossum, for hun skriver så innmari bra. Hver gang bidrar hun med tankevekkende kriminalromaner, som gir mening og som berører leserne. Når jeg først har startet å lese, er det vanskelig å legge boken fra seg før siste setning er slukt.

 

Terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Formørkelsen er et farlig ekteskapsdrama og en mesterlig kriminalroman. Dette er bok 14 i serien om Konrad Sejer. Ekteparet Sylvi og Miele sjekker inn på hotell med sin femten måneder gamle sønn Elias. Den lille gutten leker på teppet i lobbyen, og resepsjonisten Sun-Lee tar bilde av ham med mobilen. Tidlig neste morgen skjer det forferdelige: Gutten styrter i døden fra hotellrommets balkong i sjuende etasje.

Både Sylvi og Miele utpekes som mistenkte, og Konrad Sejer settes på saken. Parets forklaringer spriker. Det som var et ekteskap, er blitt et destruktivt og spent spill mellom to desperate voksne. I mangel på bevis blir begge foreldrene frikjent, men Sejer slipper ikke saken. Tankene hans er hos det uskyldige barnet, og denne gangen vet han at det er uhyre viktig å finne sannheten.”

 

Med nyttårs hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2018). Formørkelsen. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2016). Hviskeren. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2019). Forfatter Karin Fossum. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

– Forlagsliv.no. (2017). Karin Fossum kåret til tidenes beste norske krimforfatter. Lokalisert 11.01.2019 på internett Her!

Anmeldelse av Bjørn Dahls bok “Krigerne”:

Krigerne - Bjørn Dahl

Forlag: LIV Forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Bjørn Dahl

Sider: 488

Dato: 07.01.2019

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

I 2015 debuterte Bjørn Dahl med den alvorlige kriminalromanen “Når fuglene slutter å synge” på Publica forlag. I 2018 var han igjen aktuell med utgivelsen “Krigerne”. Bjørn Dahl har skrevet en nervepirrende, engasjerende, realistisk og dramatisk kriminalroman. “Krigerne” er en utgivelse som inneholder flere øyeblikk der spenningen overgår alt annet i romanen. Dette er en kriminalroman som virkelig kan anbefales.

Handlingen er lagt til Norge og Libanon. Bern Juv har sonet for tre drap han hevder å ikke ha begått. Nå settes fri og ser fram mot ensomheten. Hans ønske er et liv i pakt med naturen, men fortida innhenter den forhenværende Unifil-soldaten allerede ved porten.

Ekskjæreste Minken nekter å gi ham opp. Bern rekker knapt hjem før en tvilsom privatdetektiv vil at han skal be saken sin gjenopptatt. Samtidig dukker det opp et nytt lik som forbindes med forbrytelsen Bern ble dømt for. Vil han igjen bli mistenkt? Minken foreslår at han skal bli med til Libanon, der hun arbeider med humanitære prosjekter. Flyktningleirene som Minken jobber i finansieres på en lyssky måte. Nå er flere ute etter ressursene – og de er villige til å gå over lik. Igjen befinner Bern seg i stormens øye, i landet som har merket ham for livet. 

“Krigerne” av Bjørn Dahl er en intens leseopplevelse. En stemningsfull kriminalroman, som griper fatt i deg og tar deg med på en kolossal reise som kan virke sjokkerende og skremmende selv for den hardeste leser. Forfatteren imponerer med sine skildringer av miljøet og beskrivelser av karakterene. Det er ingen tvil om at Bjørn Dahl har modnes de siste tre årene. Når jeg først hadde startet å lese, var det vanskelig å legge boken fra seg. Så når den var ut-lest, var det ergerlig at den var ferdig, for meg kunne den vart mye lengre. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra Bjørn Dahl og håper den kommer fort.

 

Terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Når Bern Juv settes fri etter å ha sonet for tre drap han hevder ikke å ha begått, ser han fram mot ensomheten og et liv i pakt med naturen, men fortida innhenter den forhenværende Unifil-soldaten allerede ved porten: Ekskjæresten Minken nekter å gi ham opp. Bern rekker knapt hjem før en tvilsom privatdetektiv vil at han skal be saken sin gjenopptatt. Samtidig dukker det opp et nytt lik som forbindes med forbrytelsen Bern ble dømt for. Vil han igjen bli mistenkt? Minken foreslår at han skal bli med til Libanon, der hun arbeider med humanitære prosjekter. Flyktningleirene som Minken jobber i finansieres på en lyssky måte. Nå er flere ute etter ressursene – og de er villige til å gå over lik. Igjen befinner Bern seg i stormens øye, i landet som har merket ham for livet. Krigerne er en actionfylt spenningshistorie om gråsoner og mål som helliger midlene”

 

Med vennlig hilsen Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Krigerne. Lokalisert 07.01.2019 på internett her!

Bevegende krim med driv!

Forlag: Lind & Co

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Egil Foss Iversen

Format: Lydfil

Innleser: Ivar Nergaard

Dato: 28.11.2018

Kilde: Forhåndseksemplar

Selve anmeldelsen:

Egil Foss Iversen startet sitt forfatterskap i 1997 med selvhjelpsboken «Det sitter i hodet!». I 2011 kom hans første krim «Ørnens skygge». 21 år etter første utgivelse har Iversen gitt oss helter som tidligere major Cato Iversen og psykoterapeuten Theodor Solomonsen. Med hele 13 utgivelser bak seg, er han en særdeles produktiv forfatter. I år er han aktuell med hele 6 utgivelser og 2 re-utgivelser, alle utgitt som lydbok. Med bøkene om Theodor Solomonsen, har forfatteren skapt en hendelsesrik, fartsfylt, anspennende og actionfylt serie. Dette er opplevelsesrik litteratur som virkelig kan anbefales.

I denne anmeldelsen har jeg valgt å fokusere på «Dødelig hevn», som er andre boken i serien om Theodor Solomonsen. Lydboken er innlest av skuespiller og tekstforfatter Ivar Nergaard.

Boken handler om etterforsker Amalie Botega, som vender tilbake fra et års studieopphold i USA. Hun blir utnevnt som avdelingssjef for voldsavsnittet og hennes første sak virker i utgangspunktet å være enkel. En bil er funnet tom, men baksetet er fullt av blod. Men føreren av bilen er forsvunnet. Sporene tyder på at det har vært to personer i bilen.

Kort tid skjer det nytt funn av en stor blodpøl, men ingen offer. Nå står Amalie igjen med masse blod og tre personer som er forsvunnet. I utgangspunktt virker dette som å være sjalusidrap og konen til eieren av bilen blir uiddelbart mistenkt da alle har tilknytting til Universitetet i Bergen.

Men da flere mord skjer, blir saken så innfløkt at Amalie involverer sin tidligere venn, bedriftsrådgiver og psykoterapeuten Theodor Solomonsen, i saken. De har samarbeidet før Amalie reiste til USA med stort hell, og samtidig forsøker de å finne ut av sitt personlige forhold.

Egil Foss Iversen har gjennom en årrekke vist sitt soleklare talent som krimforfatter. Siste fysisk utgitte bok var «Janus», som utkom på Sirkel forlag i 2017. Etter «Janus», har alle bøkene blitt utgitt som lydbok. Jeg savner flere fysiske bøker fra Egil Foss Iversen. Han skriver så hinsides bra, å håper at flere får øyene opp for hans begivenhetsrike og høydramatiske forfatterskap. Det er den profilerte skuespilleren Ivar Nergaard som leser lydboken, takket være Iversens skrivekunst og Nergaards måte å lese på, er det vanskelig å slutte å lytte til boken. «Dødelig hevn» som er den andre boken i serien om Theodor Solomonsen er en av forfatterens beste utgivelser til nå. Forfatteren byr på nervepirrende spenning, dramatiske beskrivelser og neglebitende skildringer. Jeg er glad at dette ikke er siste bok i serien. Enda ikke begynt å lese, ja da har dere mye å glede dere til.

Bøkene er tilgjengelig Her!

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Etterforsker Amalie Botega vender tilbake fra et års studieopphold i USA og blir utnevnt som avdelingssjef for voldsavsnittet. Hennes første sak virker i utgangspunktet å være enkel. En bil er funnet tom, men baksetet er fullt av blod. Men føreren av bilen er forsvunnet. Sporene tyder på at det har vært to personer i bilen. Kort tid skjer det nytt funn av en stor blodpøl, men ingen offer. Nå står Amalie igjen med masse blod og tre personer som er forsvunnet. I utgangspunktt virker dette som å være sjalusidrap og konen til eieren av bilen blir uiddelbart mistenkt da alle har tilknytting til Universitetet i Bergen. Men da flere mord skjer, blir saken så innfløkt at Amalie involverer sin tidligere venn, bedriftsrådgiver og psykoterapeuten Theodor Solomonsen, i saken. De har samarbeidet før Amalie reiste til USA med stort hell, og samtidig forsøker de å finne ut av sitt personlige forhold.»

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Egil Foss Iversen. (2018). Dødelig hevn. Lind & Co.

Stemningsfull kriminalroman!

Forlag: Liv forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Frode Eie Larsen

Dato: 24.11.2018

Kilde: Forhåndseksemplar

Selve anmeldelsen:

Helt siden debuten i 2011, har Frode Eie Larsen utgitt jevnt og trutt nye kriminalromaner. Det var i «Hemmeligheten» leserne først ble kjent med den joviale og særdeles omgjengelige etterforskeren Eddi Stubb. I år er forfatteren igjen aktuell. Med «Slå på ring» har Forde Eie Larsen skrevet en stemningsfull og drivende god kriminalroman.

Høststormen herjer og det vesle stedet Helgeroa rystes av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak.

Wow for en kriminalroman.

«Slå på ring» er Frode Eie Larsens sjette utgivelse med Eddi Stubb i hovedrollen. Forfatteren har igjen klart å levert en fengslende kriminalroman. Gjennom nærmere 400 sider byr Forde Eie Larsen på en nervepirrende, dramatisk og underholdende handling. Jeg er meget imponert over Frodes forfatterskap, dette er en forfatter som hver gang leverer bøker med både stemning og spenning. Hver gang skildrer han Larvik på en troverdig måte, nærmest som en føler tilstedeværelse i handlingen. Larsen svikter aldri og klarer hver gang å toppe sin forrige bok. Jeg tar av meg hatten for Frode Eie Larsen, og gleder meg å følge Eddi Stubb videre.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Slå på ring. Lokalisert 24.11.2018 på Internett Her!

Kriminelt bra noveller!

Forlag: Juritzen forlag

Sjanger: Krim/Noveller

Forfatter: Jørgen Jæger

Sider: 219

Dato: 15.11.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

I 2003 debuterte Jørgen Jæger som krimforfatter. «Skyggejakten» var lesernes første møte med lensmann Ole Vik & Co. En bok som var med å vekke min leselyst. I fjor kom «Guden» som er den tiende kriminalromanen med lensmann Ole Vik og hans stab.

I år har forfatteren gjort noe nytt, for første gang har han samlet hele 17 av sine krim noveller. Jæger som er aktuell med «Ikke et lik for mye», startet sin karriere som novellist. Jeg er enormt glad for at Bergens forfatteren endelig har samlet sine beste noveller mellom to stive permer.

Med «Ikke et lik for mye», byr forfatteren på drap, trusler og den folkekjære Ole Vik. I tillegg til at flere av disse novellene tidligere er publisert, får leserne også to splitter nye. Boken inneholder også en miniroman, der Ole Vik forteller om et par av sine mest spesielle drapssaker.

Jørgen Jægers novellesamling er for den kresne krim elsker. For om du liker Jægers tidligere publikasjoner, så vil du elske «Ikke et lik for mye». Dette er 17 nervepirrende, spennende og hårreisende noveller. Miniromanen om Ole Vik er også å anbefale. Dette er nærmest en biografi om den folkekjære lensmannen, som står de fleste lesere nært. Denne novellesamlingen handler blant annet om hevngjerrige hustruer, onde drømmer, begjær etter masse penger.

Så om du skal kjøpe en novellesamling i år, ja da er det ikke noe å tenke på, kjøp «Ikke et lik for mye».

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Drap, trusler og Ole Vik

Jørgen Jæger startet sin karriere som forfatter med å skrive krimnoveller. Slik ble også lensmann Ole Vik født, helten gjennom Jægers romaner. For første gang er Jægers beste krimnoveller samlet, i tillegg får du to nye noveller og en ny miniroman. Der forteller Ole Vik selv om et par av sine mest spesielle drapssaker. 17 finurlige noveller om hevngjerrige hustruer, onde drømmer, begjær etter masse penger og et par ikke så altfor smarte kjeltringer.»

Med høsthilsen fra Boktimmy

Kilder:

Jørgen Jæger. (2018). Ikke et lik for mye. Juritzen forlag/Oslo. 219 sider