Heftig og sterk debut!

Forlag: Juritzen forlag

Sjanger: Roman

Forfatter: Ingegerd Henriksen

Sider: 304

Dato: 21.10.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Jeg har lest mange debut romaner, men jeg har aldri lest en så vond, sterk og heftig roman. Ingegerd Henriksen forteller om et liv preget av seksuell misbruk, som til tider er vanskelig å fordøye. Forfatteren har selv opplevd overgrep og skriver så innmari bra at den er vanskelig å legge fra seg. For når en leser «I min fars hus» blir en både sint og trist på en å samme tid. En advarsel, dette er en såpass grusom og vond leseopplevelse at du vil sitte igjen med tårer og sinne.

Catharin er fem år og burde ha vært et lykkelig barn. Far er prest, mor en vakker sykepleier. Men alt er ikke som det skal i huset. Catharin er redd hun ikke vil oppleve den neste fødselsdagen sin. Er det ingen voksne som kan se hva som skjer?

Ingegerd Henriksen har i høst debutert med «I min fars hus». Forfatteren byr på et vakkert språk og skrive på en måte slik leserne kan leve seg inn i historien. Innimellom byr forfatteren på en liten bit med humor, men det overlapper av sterke og heftige beskrivelser. Hennes måte å fortelling om misbruk av barn på, om en mann som dominerer i familien og om folkene rundt er hjerteskjærende og tankevekkende.

Jeg sitter igjen med en oppfordring, om at vi bør være mer obs på barn vi omgås, å høre om det er noe galt, for så å ta affære. Teksten er unik fordi det er barnet selv som forteller på sin enkle, naive måte. Folkens dette er en debut, som virkelig bør leses.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Catharin er fem år og burde ha vært et lykkelig barn. Far er prest, mor en vakker sykepleier. Men alt er ikke som det skal i huset. Catharin er redd hun ikke vil oppleve den neste fødselsdagen sin. Er det ingen voksne som kan se hva som skjer? Dette er en sterk fortelling om misbruk av barn. Teksten er unik fordi det er barnet selv som forteller på sin enkle, naive måte.»

Med oktober hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Juritzen.no. (2018). I min fars hus. Lokalisert 21.10.2018 på Internett Her!

Ganske god debut!

Foto: Kolon Forlag

Forlag: Kolon forlag

Sjanger: Roman

Forfatter: Majken Van Bruggen

Sider: 152

Dato: 07.10.2018

Kilder: Pocket

Selve anmeldelsen:

Majken Van Bruggen debut «Månefjellet» fra 2008, er en ganske god, innmari sterk og fengende leseopplevelse. Forfatteren har levert en lettlest roman på 152 sider. Dette er en drivende roman om tre ungdommers overlevelsesevne og om de voksnes ansvarsfraskrivelse. Når en først har startet å lese Majken Van Bruggen debut, så er det vanskelig å legge fra seg boken. Med et konsist språk, har forfatteren skapt en roman som vil huskes hos deg som leser.

I romanen «Månefjellet», møter leserne Julia som kommer tilbake til hjemstedet for å delta i sin fars begravelse. Der treffer hun igjen bestevenninnen Connie og ungdomskjæresten Simon som hun ikke har sett på flere år. Møtet med de to vennene utløser minnene om en familie som har gått i vranglås.

I «Månefjellet» tar Majken Van Bruggen opp et dramatisk og alvorlig tema som vil berøre. Gjennom troverdige beskrivelser vil leserne føle tilstedeværelse i hver en situasjon som skildres i denne romanen. Handlingen spinner rundt en familie som ikke fungerer. Om en fraværende far, en selvsentrert mor som er utro med naboen og et begavet barn som fullstendig sviktes. Dette er en roman som både kan få fram sinne og fremkalle tåredryppende øyeblikk. Leserne tas med inn i familiehemmelighet som ødelegge om den kommer fram fra det skjulte. «Månefjellet» er en roman som virkelig kan anbefales!

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«I Månefjellet møter vi Julia som kommer tilbake til hjemstedet for å delta i sin fars begravelse. Her treffer hun igjen bestevenninnen Connie og ungdomskjæresten Simon som hun ikke har sett på flere år. Møtet med de to vennene utløser minnene om en familie som har gått i vranglås. Det handler i bunn og grunn om en familie som ikke fungerer: en fraværende far, en selvsentrert mor som er utro med naboen, og et begavet barn som fullstendig sviktes. Og bak det hele lurer en familiehemmelighet, som hvis den blir kjent, kan ødelegge hele familien.»

Med høst hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Kolonforlag.no. (2008). Månefjellet. Lokalisert 07.10.2018 på Internett Her!

Virkelighetsnær, troverdig og underholdende!

Foto: Kolon Forlag

Forlag: Kolon forlag

Sjanger: Gangster/Romaner

Forfatter: Frank Tandberg

Sider: 588

Dato: 07.10.2018

Kilde: Pocket

Selve anmeldelsen:

Helt siden Frank Tandberg debuterte i 1995, har forfatteren skrevet hele tre gangster romaner. De to siste bøkene ble for første utgitt i 1998 og 2001. Først nå i 2016 ble alle tre bindene samlet mellom to permer, til glede for nye lesere. Dette er en unik historie, der forfatteren har hentet mye av sitt litterære stoff fra storbyens mørkeste sider. Noe som gjør Tandberg’s romaner leseverdig er hans beskrivelser av persongalleriet og miljøet. En kan nærmest føle tilstedeværelse i forfatterens troverdige og virkelighetsnære handling.

I debuten «Nattens Joker», tar forfatterne leserne med til gatemiljøet. Et mørkt og dystert sted der alt kan kjøpes og alt er til salgs. Her er et menneskeliv ikke særlig mye verdt. Leserne blir kjent med Martin Lorentzen, han går gradene fra gigolo til narkotikalanger. Men reglene skal vise seg å være hardere enn Martin Lorentzen har muligheter for å fatte. Dette er en skremmende og sjokkerende bok der handlingen spinner rundt kriminaliteten som skjer i det norske samfunnet. Jeg er meget imponert over forfatterens omfattende kunnskap om de kriminelle handlinger som skjer i Norge.

«Løgnernes paradis» fra 1998, er vell den romanen jeg likte minst i Tandberg’s trilogi. Dette er en engasjerende og oppsiktsvekkende leseopplevelse. Noe som gjør dette til en særdeles god bok er språket. Handlingen i denne romanen et lagt til Amsterdam. Vi møter hovedpersonen Martin Lorentzen som prøver å overleve fra dag til dag i bakgatene. Det gjelder bare å slå til når muligheten er der. En hardere og mer direkte prosa innenfor sjangeren skitten realisme, skrives knapt nok i verden i dag. Handlingen i denne boken fikk nakkehårene til å reise seg. Gjennom skildringene og beskrivelsene skaper forfatteren en nervepirrende følelse hos leserne.

På lik linje med de to første, er «Siste tog øst», en dramatisk, alvorlig og underholdende roman. Igjen blir leserne med Martin Lorentzen i den kriminelle underverdenen. Handlingen denne gangen er lagt til Oslo og sprit smuglermiljøet. Martin slipper ut fra Ullersmo landsfengsel etter å ha sonet en lengre narkotikadom. Han er fast bestemt på å begynne et nytt og bedre liv, men statistikken taler mot ham. 80% av de innsatte kommer tilbake, det vil si alle unntatt morderne. Martin er klar for å møte utfordringene som måtte komme. Det går bare så forferdelig galt alt sammen. Jeg tar av meg hatten for Frank Tandberg i denne romanen. For en avslutning på en klassisk og særdeles god trilogi. Aldri før har jeg som leser blitt så godt kjent med storbyens mørkeste sider, som i denne trilogien.

Frank Tandberg’s gangster trilogi er et et unikt høydepunkt i norsk litteratur. Dette er en dypt troverdig og intens roman der narko realismen spiller en sentral rolle. Her får leserne servert hårreisende og nervepirrende spennende på 588. For liker du kriminalromaner, ja da vil du elske Frank Tandberg’s trilogi. Leserne tar del i samfunnet gjennom Martin Lorentzen øyne, tanker og meninger. Så folkens, les denne trilogien!

Mitt terningkast av bøkene:

Siden dette er en trilogi så har jeg valgt å skrive en samlet anmeldelse basert på samle pocketen fra 2016, men gi terningkast til hver enkel:

– «Nattens joker»: fra 1995 – Terningkast 5

– «Løgnernes paradis»: fra 1998 – Terningkast 4

– «Siste tog øst»: fra 2001 – Terningkast 6

Bakside informasjon om bøkene:

Nattens joker (1995):

«Romanens hovedperson Martin Lorentzen går gradene fra gigolo til narkotikalanger under livsmottoet – En kan begynne med alt bare en kjenner reglene. Men reglene skal vise seg å være hardere enn Martin Lorentzen har muligheter for å fatte.»

Løgnerens paradis (1998):

«I år er Tandberg tilbake med en ny roman, Løgnernes paradis, og denne gangen er handlingen lagt til Amsterdam. Vi møter hovedpersonen Martin Lorentzen som prøver å overleve fra dag til dag i bakgatene, under mottoet Det fins alltid en mulighet. Det gjelder bare å slå til når muligheten er der. En hardere og mer direkte prosa innenfor sjangeren skitten realisme, skrives knapt nok i verden i dag.»

Siste tog øst (2001):

«Siste tog øst er tredje roman med Martin Lorentzen som hovedperson. Martin slipper ut fra Ullersmo landsfengsel etter å ha sonet en lengre narkotikadom. Han er fast bestemt på å begynne et nytt og bedre liv, men statistikken taler mot ham. 80% av de innsatte kommer tilbake, det vil si alle unntatt morderne. Martin er klar for å møte utfordringene som måtte komme. Det går bare så forferdelig galt alt sammen.»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Til sammen 4 kilder er bruk i denne anmeldelsen:

– Frank Tandberg. (1995).

Nattens joker. Oslo: Kolon forlag.

Lokalisert 07.10.2018 – Her!

– Frank Tandberg. (1998).

Løgnerens paradis. Oslo: Kolon forlag.

Lokalisert 07.10.2018 – Her!

– Frank Tandberg. (2001).

Siste tog øst. Oslo: Kolon forlag.

Lokalisert 07.10.2018 – Her!

– Frank Tandberg. (2016).

Nattens joker, Løgnerens paradis og Siste tog øst. Oslo: Kolon forlag.

Lokalisert 07.10.2018 – Her!

Sårbar, imponerende og virkelighetsnær debut!

Foto: Gloria Forlag

Forlag: Gloria forlag

Sjanger: Roman

Forfatter: Susanne Skogstad

Sider: 154

Dato: 05.10.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Det er noen debutanter som imponerer mer enn andre, og Susanne Skogstad er en av dem.

Med «Svartstilla» har forfatteren skrevet en sterk, sårbar, virkelighetsnær og rørende roman. Leserne får servert et dramatisk og realistisk innblikk i en gammel kvinnes sorg. «Svartstilla» setter dype spor i deg so leser. Gjennom 154 sider tar leserne del i en hverdag der kjærlighet, lengsel og ensomhet utgjør en stor dele av en kvinnes liv.

Susanne Skogstad har skrevet et litterært mesterverket av de sjeldne. Det er sjelden en roman får tårene mine til å trille, men Skogstad’s skildringer av en gammel kvinnes liv er så virkelighetsnært at en tar del i en gammel kvinne savn etter kjærlighet.

Forfatteren svarer på spørsmål som hva ett menneskeliv er, hva kjærlighet er verdt, og hva den koster. Susanne Skogstad har gjort en innmari god jobb både språklig- og innholdsmessig. Til å være så ung, er jeg imponert over forfatterens måte å sette seg inn i menneskers tanker og følelser.

Susanne Skogstad har laget en velskreven roman. En lettlest, liten, alvorlig og realistisk historie om en gammel kvinnes kamp i livet. Det er mange som vil kjenne seg igjen. «Svartstilla» er skrevet på nynorsk og en roman som jeg virkelig kan anbefale.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«I det store minnearbeidet ho står ovanfor ser den gamle kvinna tilbake på seg sjølv som ung kvinne. Korleis ho elska han som er borte. Gjennom denne erindringa skildrar forfatteren eit liv og ein familie mange kan kjenne seg att i. Skarpt og presist teiknar ho opp eit menneskeliv med all den sårheit og styrke som livet sjølv kan kreve.»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Susanne Skogstad. (2018). Svartstilla. Oslo: Gloria forlag. 154 sider

Dypt alvor om Norges forhistorie!

Foto: Aschehoug

Forlag: Aschehoug forlag

Sjanger: Historisk roman

Forfatter: Fartein Horgar

Sider: 448

Dato: 02.10.2018

Kilde: Innbundet

Selve anmeldelsen:

Fartein Horgar er i høst aktuell med tredje bindet i den dystre, dramatiske og alvorlige romanserien om slaveplantasjene i de dansk-norske koloniene i Vest-India. I «Frihetens kjøtere» tar forfatteren opp ukjente tema som fremveksten av en klasse frie fargete og tidligere slaver som har fått, arvet eller kjøpt seg selv. Dette er en dyster og mørk historie om Norge, som aldri før har blitt fortalt. Norge kunne ikke fått en bedre formidler av dette temaet. Fartein Horgar skriver fengende og engasjerende, og det er vanskelig å legge boken fra seg.

Handlingen i «Frihetens kjøtere» foregår på slutten av 1700-tallet. Det er den såkalte Gullalderen, plantasjeeierne tjener seg skamløst rike. Undertrykkingen av slavene blir stadig mer brutal, men det vokser også fram en mellomklasse av «frikjøpte» svarte. De frikjøptes kamp for å posisjonere seg skjerper motsetningene i kolonisamfunnet.

Romanens to hovedpersoner er mor og datter, Mihamy og Petronella. Mihamy er husslave på Falckenrede Plantasje, og «har det så godt som noen neger kan drømme om å ha det.» Hun vet at hennes privilegerte stilling som favorittkonkubine bare varer så lenge hun er attraktiv, men Falckenrede elsker henne virkelig, og inviterer både henne og datteren til å flytte ut av «negeriet» og inn til seg i «great house» på permanent basis. Lykken varer til Stefan dør i en duell med en nabo han anklager for å tilrane seg av hans åkerland.

«Frihetens kjøtere» er det tredje av fem planlagte bind i romanserien til Fartein Horgar. Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort omfattende research for å skape et såpass realistisk bilde av 1700 tallets slave- og kolonitid. Jeg har lest de to forrige og vil personlig si at «Frihetens kjøtere» er et hakk bedre innholdsmessig og historiemessig. Fartein Horgar skriver om et tragisk og mørkt tema, som det er sjokkerende at Norge har vært en del av. Hans skildringer av miljø og karakter, får leserne til å komme tett innpå handlingen. Beskrivelsene hans får leserne til å knytte sterke bånd til karakterene. Forfatteren skriver på en såpass troverdig måte, at en kjenner sinne koke når en tenker på hvordan Norge behandlet folk for flere århundre tidligere. Jeg kjente nakkehårene reise seg når jeg leste denne boken, noe som er et innmari godt tegn på at den er fengende.

Så Fartein Horgar jeg gleder meg allerede til neste!

Så om du enda ikke har lest de to første:

«Paradisets elendige» fra 2016 og «I slaktemåneden» fra 2017. Ja da har du mye å se fram til. Les min anmeldelse av de to første Her!

Mitt terningkast av boken:

Bakside informasjon om boken:

«Frihetens kjøtere er tredje bok i Fartein Horgars romanserie om slaveplantasjene i de dansk-norske koloniene i Vest-India. Handlingen foregår på slutten av 1700-tallet. Gullalderen. Plantasjeeierne tjener seg skamløst rike. Undertrykkingen av slavene blir stadig mer brutal, men det vokser også fram en mellomklasse av «frikjøpte» svarte. De frikjøptes kamp for å posisjonere seg skjerper motsetningene i kolonisamfunnet.

Mor og datter, Mihamy og Petronella, er romanens to hovedpersoner. Mihamy er husslave på Falckenrede Plantasje, og «har det så godt som noen neger kan drømme om å ha det.» Hun vet at hennes privilegerte stilling som favorittkonkubine bare varer så lenge hun er attraktiv, men Falckenrede elsker henne virkelig, og inviterer både henne og datteren til å flytte ut av «negeriet» og inn til seg i «great house» på permanent basis. Lykken varer til Stefan dør i en duell med en nabo han anklager for å tilrane seg av hans åkerland.»

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Aschehoug.no. (2018). Frihetens kjøtere. Lokalisert 02.10.2018 på Internett Her

Historisk dramatikk på høyt nivå!

Forlag: Bladkompaniet

Sjanger: Romanserie/Historie

Forfatter: Salmund Kyvik

Dato: 30.09.2018

Kilde: Pocket

Selve anmeldelsen:

Salmund Kyvik har studert historie og jobbet flere år som ungdomsskolelærer. Gjennom flere historiske romanserier har leserne knyttet kjennskap til hans forfatterskap. «Mørketid» som i 2014 tok leserne med storm, ble avsluttet i 2016. En serie der handlingen utspilte seg i et okkupert Norge. Der leserne ble kjent med en familie i Oslo under andre verdenskrig. En romanserie jeg som historie interessert, likte ekstremt godt. «Mørketid» ble hele 18 bøker lang.

I år er Salmund Kyvik endelig tilbake. Til glede for de som elsker historiske bøker. Denne gang er handlingen lagt til mellom 1916 og 1927. «Nattlys» er lagt til en forbudstiden, da smugling lå på alle lepper. I Kyviks serie står lengsel og kjærlighet sentralt. En tid da spritforbudet preget Norge. Da avholdsfolket jubler og det ble skapt et enormt svart marked.

Myndighetene mobiliserer mot små og store smuglere.

Forfatteren byr på dramatikk og spenning på høyt nivå. Salmund Kyviks beskrivelser handlingen på en troverdig måte. Hans store mengde kunnskap, viser at forfatteren har gjort omfattende research når han skrev denne boken. Første bok har fått tittel «Farlig møte» og jeg gleder meg til å følge «Nattlys» videre. Det blir en utrolig interessant romanserie. For aldri før har det blitt skrevet en roman om dette temaet, å perfekt er det at Salmund med sin interesse for historie har skrevet denne serien.

Leserne blir kjent med Lillian. Hennes barndom og oppvekst har vært vond og vanskelig. Da hun som 18-åring fikk hun huspost i Kristiania. Det er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, oppleve spennende ting i hovedstaden og er spent over fremtiden hennes. Men én ting skal hun ikke, nemlig tenke på ham hun en gang møtte.

I Salmund Kyvik nye serie blir leserne kjent med Mads, som er 18 år og som kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.

Som skrevet tidligere i denne anmeldelsen, så er dette en romanserie jeg virkelig ser fram til å lese. Leserne blir fort kjent med karakterene og hans måte å skildre miljøet på får leserne til å følge tilstedeværelse. Hans måte å beskrive handlingen, skaper et alvorlig og sjokkerende bilde av Norge på begynnelsen av 1900 tallet. Jeg gleder meg allerede til bok nummer to, og kan anbefale samtlige å kjøpe bok nummer 1 her: Nattlys- Farlig Møte

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Smuglertid, lengsel og kjærlighet

Fra 1916 til 1927 er omsetning av sprit forbudt i Norge.

Avholdsfolket jubler, samtidig skapes et enormt svart marked.

Myndighetene mobiliserer mot små og store smuglere.

Forbudstiden preges av drama og følelser …

Lillian har hatt en vond oppvekst, og da hun som 18-åring får huspost i Kristiania, er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, hun skal oppleve spennende ting i hovedstaden – fremtiden er hennes! Men én ting skal hun ikke: tenke på ham hun en gang møtte.

Unggutten så langt på henne. Det var smerte og sårhet i blikket, men også noe annet. Lillian så motorbåten forsvinne utover mot Bastøy. Fremdeles kjente hun avtrykket av kinnet hans mot sitt. Det var merkelig godt.

Mads er 18 år og kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.»

Med høsthilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Bladkompaniet.no. (2018). Nattlys- Farlig møte (Bok 1). Lokalisert 30.09.2018 på Internett Her

En rørende og tankevekkende generasjonsroman om familierelasjoner!

Forlag:

Liv forlag

Sjanger:

Roman

Forfatter:

Kjetil Karlsen

Dato:

26.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Jeg satt igjen med både gåsehud og tårer etter å ha lest denne varme romanen!»

— Simen Ingemundsen

Kjetil Karlsen har med «Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden», skrevet en alvorlig og drivende god roman. Forfatteren har levert en dyp, mørk, rørende og gripende leseopplevelse om sterke familiebånd og hemmeligheter. Karlsens knytter elementer som drømmer og idealisme sammen og skaper en usedvanlig god roman. Men først og fremt spiller uslitelige båndene mellom foreldre og barn en viktig rolle i handlingen. Jeg satt igjen med både gåsehud og tårer etter å ha lest denne varme romanen. Dette er en litterær tankevekker som virkelig bør leses.

Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død? Thomas er svært flink til å synge, og flykter inn i drømmer om å bli vokalist i Iron Maiden.

Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.

«Karlsens debut roman varmer leserne, samtidig som den berører. En tankevekkende leseopplevelse som virkelig kan anbefales»

— Simen Ingemundsen

«Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden» er en generasjonsroman skrevet av Kjetil Karlsen. Forfatteren fokuserer blant annet i sin debut roman på hvilke fatale følgene uheldige hendelser kan få. Karlsen bruker blant annet terror handlingen på Utøya 22. Juli som en viktig element i romanen. Dette er en alvorlig og gripende roman, med et særdeles voksent språk. Noe som Kjetil Karlsen er flink på er å skildre familierelasjoner. Jeg slapp ikke taket på denne romanen før siste setning var lest. Selv om jeg tørket tårer gjennom store deler av romanen, er det litteratur som er verd å lese. Kjetil Karlsen er en forfatter jeg ser fram til å lese mer av. Med «Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden» har han vist sitt talent som forfatter.

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død?

Thomas er svært flink til å synge, og flykter inn i drømmer om å bli vokalist i Iron Maiden.

Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.

Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden er en medrivende generasjonsroman om drømmer, idealisme og de uslitelige båndene som binder foreldre og barn sammen.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden. Lokalisert 26.06.2018 på Internett Her!

Tredje roman om Ravna og Nore fra Andenes i 1921!

Forlag:

Juritzen forlag

Sjanger:

Roman

Forfatter:

Mariela Årsandøy

Dato:

25.06.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

«Det er vanskelig å ikke bli begeistret for Marielas karakterer skildringer og miljø beskrivelser. Jeg er helt sikker på at Årsandøy vil bli stor i litteratur Norge og at hennes utgivelser etterhvert vil bli norske klassikere»

— Simen Ingemundsen

Mariela Årsandøy har tidligere utgitt to bøker i den engasjerende, gripende og rørende romanserien «Slekten fra havet». Med hennes tredje utgivelse «Vågemot», har hun igjen vist sitt solide talent som forfatter. Igjen kan leserne oppleve et sterkt møte med Ravna og Nore fra Andenes. Årsandøy berører meg som leserne med en realistisk handling. Hun tar leserne med på en litterær reise tilbake til Norge i 1921. Jeg er meget begeistret for måten forfatteren skriver på og ser virkelig fram til flere kommende bøker i serien.

Handlingen er lagt til Andenes, på Rammeberg. En befinner seg i 1921. Der arbeider Ravna som tjenestejente. Nå skrus spenningen seg til. Det blir satt en dato for bryllupet mellom Ravnas bestevenninne Nore og Kristian, som er eldste sønn på Rammeberg. Mens Ravna fortsetter å lese Elidas gamle dagbøker, nøstes en grufull historie opp. Et nytt drapsforsøk skjer. Og Ravna får en innsikt som forandrer alt.

«Vågemot» er en spennende, rørende, sterk og gripende leseopplevelse. Mariela Årsandøy tar leserne nærmere 100 år tilbake i tid. At handlingen er lagt 97 år tilbake i tid, er noe som kommer tydelig fram. Gjennom forfatterens skildringer og beskrivelser viser Mariela at hun har stor mengde kunnskap om tidsepoken. Forfatterens måte å skrive på gjør dette til en lettlest bok, som virkelig kan anbefales. En kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen.

«Ikke bare klarer forfatteren å engasjere meg, hun klarer også å holde interessen min oppe til siste side»

— Simen Ingemundsen

Mitt terningkast av boken:

—5

Bakside informasjon om boken:

«PÅ RAMMEBERG, der Ravna er tjenestejente, skrur spenningen seg til. Det blir satt en dato for bryllupet mellom Ravnas bestevenninne Nore og Kristian, som er eldste sønn på Rammeberg. Mens Ravna fortsetter å lese Elidas gamle dagbøker, nøstes en grufull historie opp. Et nytt drapsforsøk skjer. Og Ravna får en innsikt som forandrer alt. Dette er den tredje boken i Slekten fra havet om Ravna og Nore fra Andenes i 1921.»

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Juritzen.no. (2017). Vågemot. Lokalisert 25.06.2018 på Internett Her!

Romantisk og dramatisk fortsettelse på “Slottskrønikene”!

Forlag:

Bastion forlag

Sjanger:

Roman

Forfatter:

Santa Montefiore

Dato:

07.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelsen:

"Deverillslottets døtre" er andre utgivelse i Santa Montefiores dramatiske bok serie "Slottskrønikene". Det er lenge siden jeg har lest et så vakker stykke litteratur. Den inneholder romantiske beskrivelser og realistiske skildringer. En leseverdig roman og en gripende oppfølger til "Toner Av Kjærlighet Og Krig".

Leserne følger igjen de tre kvinner, som alle har hver sin skjebne. Igjen følges familien Deverill. En følger familien gjennom generasjoner, kjærlighet, begjær og krig

Handlingen er lagt til 1925 og krigen er over for lenge siden. Mye har gått tapt, og det kjære hjemmet til familien gjennom århundrer, Deverill-slottet, har brent ned til grunnen. Unge Celia er fast bestemt på å gjenreise godset og holde det i familien.

Men mørke skygger samles igjen når den store Depresjonen truer. Og slottet som binder familien sammen, skjuler en forbannelse som kun kjærligheten kan oppheve.

"Deverillslottets døtre" er en drivende god roman. Santa Montefiore viser igjen at hun mestrer å skrive skjønnlitteratur. Dette er en historisk roman, som er fengende fra første til siste side. Forfatteren byr på en troverdig, rørende, vakker, sterk og varm handling. Dette er en slektskrønike som tar leserne med til ærverdige lokasjoner. For er det noe som Montefiore mestrer så er det miljø beskrivelser. Når jeg leste denne romanen fikk jeg frysninger. Inntrykkene jeg satt igjen med etter å ha lest denne romanen, er en litterær opplevelse av de sjeldne. Dette er virkelig en roman som bør leses. For liker du forfattere som Kate Morton og Jojo Moyes, ja da bør du virkelig lese Santa Montefiore's utgivelser!

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Tre kvinner, tre skjebner.

Følg familien Deverill videre gjennom generasjoner, kjærlighet, begjær og krig

Det er 1925 og krigen er over for lenge siden. Mye har gått tapt, og det kjære hjemmet til familien gjennom århundrer, Deverill-slottet, har brent ned til grunnen. Unge Celia er fast bestemt på å gjenreise godset og holde det i familien.

Men mørke skygger samles igjen når den store Depresjonen truer. Og slottet som binder familien sammen, skjuler en forbannelse som kun kjærligheten kan oppheve"

Med januar hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Bastion.no. (2017). Deverillslottets døtre. Lokalisert 07.01.2018 på Internett Her

En rørende og gripende roman!

Forlag:

Bastion forlag

Sjanger:

Roman

Forfatter:

Kerry Lonsdale

Dato:

07.01.2018

Kilde:

Innbundet

Selve anmeldelse:

Kerry Lonsdale har med "Alt vi vil beholde", skrevet en romantisk og dramatisk roman. Forfatteren forteller en gripende historie om Aimee liv, som endrer seg drastisk når mannen hennes uventet dør i en båtulykke. Mens hun kjempet om å få kontroll på livet igjen, avdekker hun flere hemmeligheter om hennes mann. Dette er drivende god historie, samlet mellom to permer. Lonsdale har laget en velskreven roman som både kan fremkalle tårer og sinne hos leserne. En vakker historie med flere uventede vendinger.

Leserne blir kjent med kokken Aimee. Hun har oppskriften på det perfekte liv. Aimee skal gifte seg med sin barndomskjæreste, James, og har kjøp foreldrenes restaurant. Men livet tar raskt en forferdelig vending når James sporløst forsvinner i en båtulykke.

Aimee kjemper for å gjenvinne livet sitt. Underveis dykker hun dypere ned i James dramatiske forsvinning. Det hun oppdager er et hav av hemmeligheter. Og like under overflaten er en sannhet som kan sette Aimee fri – eller knuse henne for alltid.

Kerry Lonsdale viser sitt talent som skjønnlitterær forfatter i denne tankevekkende og tårevåte fortellingen. Allerede fra første setning, blir leserne satt inn i en realistisk og sterk historie. Den er vanskelig å legge fra seg når en først har begynt å lese. Dette er en leseverdig roman som hos meg fikk tårene til å trille. Tenk å ha framtidsplanene i orden og alt endres når framtiden spoleres i et tragisk dødsfall. Aimee finner etterhvert flere hemmeligheter om hennes avdøde mann som endrer livet hennes. Dette er en dramatisk roman, men byr på spennende elementer etter hvert som en kommer lengre ut i romanen. Spesielt flink er Kerry Lonsdale til å skildre miljøet i romanen, vi føler nærmest tilstedeværelse i handlingen. Forfatteren har skrevet en leseverdig historie som virkelig kan anbefales.

Mitt terningkast av boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Kokken Aimee har oppskriften på det perfekte liv: hun skal gifte seg med sin barndomskjæreste, James, og kjøpe foreldrenes restaurant. Men livet tar raskt en forferdelig vending når James sporløst forsvinner i en båtulykke.

Mens Aimee kjemper for å gjenvinne livet sitt, dykker hun dypere ned i James dramatiske forsvinning. Det hun oppdager er et hav av hemmeligheter. Og like under overflaten er en sannhet som kan sette Aimee fri – eller knuse henne for alltid"

Med januar hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Bastion.no. (2017). Alt vi vil beholde. Lokalisert 07.01.2018 på Internett http://bastion.no/bok/alt-vi-vil-beholde