BLENDET:

Forlag: Lyst forlag/ ved Forlagshuset i Vestfold

 

Sjanger: Erotikk

 

Forfatter: May Britt Stendal

 

Sider: 312

 

Terningkast: 5

 

Dato: 20.07.2020

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Det er noe med May Britt Stendals fortellerstemme som fascinert meg. Det at hun formidler historien på en såpass eksepsjonelt måte, at selv de flaueste erotiske scenen blir meningsfulle. Etter å ha lest flere titalls erotiske romaner opp igjennom årene, står Stendals trilogi blant topp 3 hos meg. Jeg ble faktisk veldig glad i denne serien, og er meget takknemlig for at jeg fikk oppleve den. Hadde jeg kunnet glemme karakterene, miljøet og plottet, hadde jeg med glede gjort det, for å lese den om igjen. Men så er det slik med god, meningsfull og oppløftende litteratur, at en kan ta dem fram igjen når som helst å lese. Derfor håper jeg at jeg glemmer, slik jeg nok en gang kan lese serien til Steindal.

For meg har det vært at jeg nærmest må ha måttet skjule meg når jeg leste erotikk, men med May Britt sin serie, ble det mindre flauere og mindre hetere jo lengre en kommer inn i trilogien. “Blendet” som er tredje og siste bok i forfatterens erotiske trilogi, er vell den som inneholder minst seksuelle skildringer. Det gjør det til å bli mer fengende, samtlige som en til tider savner forfatterens gloheite beskrivelser.

Jeg er meget imponert over May Britt Stendals språk, det er noe som gir pluss, for de fleste erotiske forfattere sliter litt med å få språket til å flyte. Noe annet som jeg gjerne vil berømme denne forfatteren for, er at hun gir såpass godt liv til sine karakterer at de blir mer normaliserte og kan ligne på mennesker som du omgås med. Hun gir liv til karakterene på en meget god måte.

Når jeg var ferdig med May Britt Stendals trilogi, begynte jeg å savne Eilin og hennes hverdag og liv. Jeg tror nok vi hadde klart noe runder til med dette universet. Dette er ikke noe krevende lesestoff, den er underholdende, fengslende, lettlest og ellevill. Sjelden treffer erotiske romaner meg på en såpass god måte, som May Britt Stendals serie. Forfatteren traff en nerve, slik jeg både kjente på et indre sinne, en indre ro og tørket samtidig tårer av de rørende og gripende hendelsene som ble skildret i denne svært unike trilogien. “Blendet” er en såpass stemningsfulle avslutningen, at det setter seg fast i minnet, slik du sjelden glemmer den.

Så skal dere lese erotiske bøker, som gir mening og få deg til å tenke over livsfasene og fundere over ditt eget liv, ja da bør du lese “Blendet”, og helst de andre først. For dette er vell noe av det beste jeg har lest på lenge, innen denne sjangeren.

 

Bakside informasjon om boken:

“I Blendet skildres Eilins opplevelser til en enda mer krevende jobb, med en sjef som vet hva han vil. De erotiske eventyrene med Leander fortsetter. De er et par som har alt – kjærlighet, begjær, nærhet og alle muligheter for å leve et fantastisk liv – sammen. Men hva skjer når det vemmelige mørket sniker seg inn og danser seg vei tilbake til Eilins liv “Blendet” er siste bok i en erotisk trilogi.”

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). Blendet. Lokalisert 20.07.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top