Forlag: Oktober forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Anne B. Ragde

 

Dato: 07.09.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Endelig er fjerde bok om folkene på Neshov her!

Med dette skriver Anne B. Ragde en imponerende fortsettelsen på bøkene i serien om Neshov folket. “Alltid tilgivelse”, begynner tre år etter handlingen i “Ligge i grønne enger” sluttet. Dette er den fjerde boken i serien som inneholder “Berlinerpoplene, “Eremittkrepsene” og “Ligge i grønne enger”. Anne B. Ragde har skrevet en vakker, sjarmerende og alvorlig roman.

“Alltid Tilgivelse”, starter med at det er gått tre år er gått siden Torunn reiste fra Neshov. Da hun sviktet Neshov – familien. Hun søkte da tilflukt hos Christer i skogen utenfor Oslo. Vi tar igjen bekjentskap med Erlend og Krumme som er blitt travle småbarnsfedre. De har også fått et bedre liv i København med bedre utsikter. Livet er skjønt og lykken smiler. Margido har funnet tilbake til sin Gud, men må samtidig ta konsekvensen av at det er nye tider også i gravferdsbransjen. Med andre ord er alt bare lykkelig hygge, men fins det tilgivelse for Torunn som tre år tidligere sviktet sine nærmeste. Vi blir kjent med en ny tilværelse, en ny framtid og en fortid Neshov folket har lagt bak seg. Romanen er preget av en alvorlig og sjarmerende stemning. En handling og et plott fullspekket med dramatikk.

Dette er etter min mening en av Ragdes beste romaner så langt. Selv har jeg lest de tre forrige, men “Alltid tilgivelse” er noe helt for seg selv. Selv ble jeg meget imponert over “Berlinerpoplene” da den ble utgitt. Grunnen til at jeg mener dette er en roman for seg selv, er Ragde fantastiske og imponerende måte å fremstille omgivelsene og persongalleriet. Språket er blitt bedre og handlingen mer meningsfull. Dette er virkelig en praktroman. Jeg er imponert av forfatterens måte å fremstille et plott gjennom sterke og alvorlige mening. Noe vi kan relatere oss til i hverdagen. Leserne blir bedre kjent med folket i Neshov, deres meninger, hverdag og håp om en framtid. Leserne kan til tider føle en form for gjenkjennelse i persongalleriet. Et meget godt utført arbeid fra Anne B. Ragde.

Dette ender meg at jeg gir “Alltid tilgivelse”, terningkast 6!

Dette er virkelig en roman å få med seg. En sjarmerende, tårevåt og alvorlig roman. Anbefales på det sterkeste.

 

Bakside informasjon om boken:

“Hvordan skulle folk greie å prise livet når de ikke kjente til døden? Margido kjente til døden. Var det noen som kjente til døden, så var det vel han. Og her satt han og dagdrømte om døden uten akkurat å prise livet i særlig grad. Han lukket øynene og inhalerte dypt gjennom nesa, det luktet sterkt og ekte av denne naturen han ikke hadde noe forhold til, alt ble borte for ham, her satt han som en tykkfallen levning med skitne sko og et sammenkrøllet matpapir mellom hendene. Hadde bare tingene gått annerledes for seg da Torunn kom den gangen, slik at hun ikke hadde forduftet og alt ble lagt brakk. Han savnet henne så inderlig.

Tre år er gått siden Torunn reiste fra Neshov og søkte tilflukt hos Christer i skogen utenfor Oslo. Erlend og Krumme er blitt travle småbarnsfedre med nye, strålende utsikter til det gode liv i København. Skjønt livet ? det kan ingen ta for gitt. Margido har funnet tilbake til sin Gud, men må samtidig ta konsekvensen av at det er nye tider også i gravferdsbransjen. Torunn har fylt førti og begynner å innse at hun ikke har noen fremtid hos den notorisk utro hundekjøreren. Men hva skal hun gjøre med livet sitt videre? Fins det tilgivelse for at hun sviktet Neshov-familien den gangen?

Alltid tilgivelse er fjerde bok i serien som startet med Berlinerpoplene og fortsatte med Eremittkrepsene og Ligge i grønne enger. Med denne festen av en roman har Anne B. Ragde endelig skrevet seg tilbake til Neshov.”

 

Med varm bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Oktober.no (2016). Alltid tilgivelse. Lokalisert i 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “Endelig er fortsettelsen på Berlinerpoplene her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top