Forlag: Vigmostad og Bjørke forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Ingebjørg Berg Holm

 

Dato: 07.09.2016

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“Stjerner over, mørke under”, er Ingebjørg Berg Holm debut roman. Dette er en spennende, stemningsfull og sjarmerende kriminalroman. Boken tar for seg slutten av 1800 – tallet.

Ingebjørg tar oss med tilbake til sommeren 1875. Vi befinner oss i Hurumlandet, der liket til avdøde Lars Holte dukker opp en sommerdag. Bygda tror Holte har flyttet til Canada, men dette starter en jakt etter gjerningsmannen. Vi blir kjent med lensmann Thomas Tinnvik. Saken tar Tinnvik og dette er starten på en spennende og sjokkerende jakt.

Ingebjørg har skapt en spennende og annerledes roman. Den er sjarmerende og sjokkerende. Vi blir vitner til sykdom og galskap og en mørk fortid. Romanen handler også om et vanskelige brødre forhold. Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort stor mengde Research for å fremstille handlingen troverdig. Selv er jeg imponert over forfatterens måte å fremstille året 1875 og hvordan samfunnet preget tiden. Forfatterens måte å fremstille omgivelsene og persongalleriet er både imponerende og spennende.

Til tider er romanen handlingsmettet, men boken er virkelig til å anbefale. Det ender til syvende og sist med at jeg gir denne romanen terningkast 4!

Kan varmt anbefales!

 

Bakside informasjon om boken:

“Hurumlandet på slutten av 1800-tallet. En mann blir funnet på en lysning i skogen – tilsynelatende fredfull, med et mildt uttrykk i ansiktet. Men bakhodet er knust og klærne gjennomtrukket av blod. Det er så vidt lensmann Thomas Tinnvik klarer å holde kvalmen unna. Avhør på den nærmeste gården avslører at den døde er Lars Holte, en mann som reiste til Canada for ti år siden, og ikke er blitt sett siden.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Vigmostad og bjørke.no (2015). Stjerne under, mørke over. Lokalisert 2015 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top