Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Biografi/Historie

 

Forfatter: Nina Kristin Nilsen

 

Sider: 256

 

Dato: 01.11.2017

 

Kilde: E-bok

 

Selve anmeldelsen:

“Sepp” er en spennende, gripende og kunnskapsrik biografi om Leonhard Seppala. En person som utvandret fra Nord-Troms til USA i begynnelse av 1900 tallet. Nina Kristin Nilsen skriver på en fengende måte og gir omfattende innblikk i hvordan verden var på starten av det 20 århundret.

Dette er historien om en av de viktigste skjebner i norsk utvandringshistorie. Leonhard Seppala var en av mange personer som utvandret på 1900 tallet. Hans utvandring skjedde fra Nord-Troms til USA. Det var under blant annet gullrushet i Alaska, Seppala gjorde sin omfattende utvandring.

Nina Kristin Nilsen har laget en velskreven biografi. Forfatteren forteller blant annet om tiden, om gullgraverne, om immigrantene og om polarlivet. “Sepp” er en eksplosiv historie om en mann som utvandret til andre siden av kontinentet. Dette er en kunnskapsrik biografi. Seppala opplevde enorme berømmelse og ble i sin tid en av Amerikas mest kjente personer. Berømmelse kom ikke fra gullgraving, men fra hundekjøring.

Det er lenge siden jeg har lest en så spennende og gripende biografi. Gjennom 256 sider får leserne innblikk i Leonhard Seppala heftige og varierende liv. Dette er en litterær godbit av de sjeldne. En biografi som handler om Norge og utvandringen som oppstod på 1900 tallet.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Historien om en av de mest spennende skjebner i norsk utvandringshistorie. Leonhard Seppala utvandret fra Nord-Troms til USA i 1900 under gullrushet i Alaska. Boken forteller om denne tiden, om gullgravere, immigranter og polarliv på en måte som tar pusten fra leseren. Men Seppalas enorme berømmelse (i sin tid en av Amerikas best kjente personer) kom ikke fra gullgraving, men fra hundekjøring.”

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Sepp. Lokalisert 01.11.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top