Historien om Svalbard som konfliktområde gjennom 100 år, samlet mellom 2 permer!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Politisk litteratur

Forfatter: Per Arne Totland

Sider: 336

Kilde: E- Bok

"Kaldfront", er et omfattende og ekstremt spennende bok om Svalbard som konfliktområde gjennom 100 år. Per Arne Totland har laget et velskrevet verk om Svalbards politiske historie. Dette er et spennende, sjokkerende og dramatisk mesterverk.

Totland tar leserne med på en litterær reise gjennom Svalbards historie. "Kaldfront", går i dybden av øygruppens konflikter gjennom 100 år.

Svalbard har lenge vært Norges utenrikspolitiske hæl. Helt siden øygruppen ble en del av Kongeriket gjennom Svalbardtraktaten i 1920, har norske myndigheter møtt mange utfordringer på 78 grader nord. Konfliktene med Sovjetunionen og senere Russland om Svalbard har vært svært alvorlige.

Forfatteren møter fremtiden, ved å ta for seg deg viktigste av fortiden. Per Arne byr på en rikt illustrert og kunnskapsrik oversikt over tidligere konflikter i den norske Svalbardpolitikken.

"Kaldfront", er en solid og omfattende avhandling om Svalbard som politisk område. Øygruppen som eies av Norge har opplevd en svært varierende, skremmende, sjokkerende og spennende historie.

Totland tar leserne med på en reise gjennom 100 år av Svalbard historie. Forfatteren presenterer de nye utfordringene, i lys av de store mulighetene i Arktis og den spente situasjonen mellom Russland og vesten. Boken tar for seg Norge i fortiden som hadde store utfordringer mellom andre land.

"Kaldfront", er et omfattende verk om den norsk eide øygruppen og historien som har preget Svalbard. Forfatteren stiller spørsmålet om hvorfor vi enda eier Svalbard. Boken tar oss med til fortiden og knytter det opp til framtiden, gjennom godt over 300 sider. Dette er en viktig del av den norske historien. Totland tegner et bilde av Norges øygruppe. Dette er en kunnskapsrik, spennende og sjokkerende avhandling om Svalbard. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Svalbard er Norges utenrikspolitiske akilleshæl. Helt siden øygruppen ble en del av Kongeriket gjennom Svalbardtraktaten i 1920, har norske myndigheter møtt utfordringer på 78 grader nord. Konfliktene med Sovjetunionen og senere Russland om Svalbard har vært mange og alvorlige.

For å kunne møte fremtiden er det viktig å kjenne fortiden: Hva har tidligere konflikter handlet om, hvordan ble de løst og hvor stødig står egentlig den norske svalbardpolitikken? Kaldfront tar leseren med på en spennende reise gjennom Svalbards politiske historie og presenterer de nye utfordringene, i lys av de store mulighetene i Arktis og den spente situasjonen mellom Russland og vesten. Forfatteren hevder at før Norge er klar til å bli utfordret av andre land på og omkring øygruppen, må vi stille oss spørsmålet: Hva vil vi egentlig med Svalbard?"

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Kaldfront. Lokalisert 18.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_kaldfront-per-arne-totland-9788202498719

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top