En spennende bok om Skagerrak under andre verdenskrig!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfatter: Anders Johansson

Sider: 520

Kilde: E- Bok

"De glemte blokadebryterne", er en omfattende historien om krigs dramatikken som utspilte seg i Skagerrak mellom 1939 og 1945. Anders Johansson tegner et solid, spennende, sjokkerende, dystert og dramatisk bilde av Skagerrak under okkupasjonen av Norge og Danmark.

Forfatteren av boken har gjort et godt stykke forskningsarbeid. Anders går i dybde av situasjonen som utspilte seg i Skagerak. Et havområde som lå under Tyskland.

Boken tar for seg det store minefelt som sperret Sveriges forbindelser til verdenshavene. En gruppe mennesker forenes av en felles drivkraft om å trosse den tyske Skagerak-blokaden. Mest unge menn, de fleste nordmenn. Boken forteller på dramatisk vis et stykke norsk-svensk-britisk historie som for mange hittil har vært ukjent.

Anders Johansson gir leserne et bredt bilde av den svenske nøytralitetspolitikken og hvilken balansegang svenskene måtte foreta gjennom krigen. Her blir vi kjent med landene som ble berørt av blokaden, de som brøt blokaden og hvilken frykt som utspilte seg. Dette er et mesterverk av de sjeldne. En krigshistorie som er viktig for det norske folk. Gjennom 520 sider blir vi kjent med nye sider av krigen. Anders har gjort et omfattende arbeid med denne boken. Dette er en kunnskapsrik, spennende og sjokkerende avhandling om blokade bryterne i Skagerrak.

"De glemte blokadebryterne", har jeg valgt å gi terningkast 5! Et enormt og imponerende arbeid!

Bakside informasjon om boken:

"Under okkupasjonen av Norge og Danmark ble Skagerak et tyskt havområde. Store minefelt sperret Sveriges forbindelser til verdenshavene. En gruppe mennesker forenes av en felles drivkraft om å trosse den tyske Skagerak-blokaden. Mest unge menn, de fleste nordmenn. Boken forteller på dramatisk vis et stykke norsk-svensk-britisk historie som for mange hittil har vært ukjent."

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). De glemte blokadebryterne. Lokalisert 18.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/historie/de-glemte-blokadebryterne-anders-johansson-9788202515737

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top