Forlag: Tiden Forlag

 

Sjanger: Roman/Historie

 

Forfatter: John Donoghue

 

Dato: 13.11.2016

 

Sider: 400

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Urmakeren i Auschwitz”, er en politisk, historisk, rørende, sterk, spennende og dramatisk roman med bakteppe fra Andre verdenskrig. Handlingen er lagt til en av krigens mest beryktede konsentrasjonsleirer. John Donoghue har med denne romanen, skrevet en dyster historie om krig og fred og om fiendskap og vennskap. Boken tar også for seg om det er mulig å tilgi det utilgivelige. En krig som berørte en hel verden. Noe som kommer til å stå igjen som den verste hendelsen i historien. Forfatteren har skildret handlingen på en måtte at leserne føler tilstedeværelse. Romanen er skrevet på en troverdig og realistisk måte. Dette er virkelig en roman dere bør lese.

Boken handler om SS-offiser Paul Meissner. Han ankommer Auschwitz, skadet fra Østfronten. Skadene har ført til at han kun er i stand til å utføre administrative oppgaver. Han får i oppdrag å forbedre moralen og etablerer derfor en sjakk-klubb, hvor offiserene kan inngå veddemål om resultatene. Imidlertid får Meissner nyss om at det spilles sjakk også blant fangene, og at det skal befinne seg en «uslåelig» jødisk urmaker i leiren. Han undersøker om det er hold i ryktene, men det han setter i gang, skal forfølge ham til hans død.

John har skrevet en annerledes roman om andre verdenskrig. Boken forteller på en kunnskapsrik, interessant og dramatisk måte, om en av mange arbeidere i Auschwitz. Forfatteren har skreve en solid roman om skjebner, handlinger og konsekvenser under andre verdenskrig. Den forteller den brutale sannhet på en fiktiv måte. Johns beskrivelser er troverdig, realistiske og sterke. Det er vanskelig å holde tårene inne. Aldri før har det blitt skrevet en slik roman.

Dette er en tankevekkende, brutal, kunnskapsrik, solid og dyp roman, som tar for seg andre verdenskrig og Auschwitz på en fengende måte. Jeg har endt med å gi denne romanen terningkast 4! Til tider handlingsmettet og langtrukken, men en solid historie som flere bør lese.

 

Bakside informasjon om boken:

“SS-offiser Paul Meissner ankommer Auschwitz fra Østfronten, skadet og kun i stand til å utføre administrative oppgaver. Han får i oppdrag å forbedre moralen og etablerer derfor en sjakk-klubb, hvor offiserene kan inngå veddemål om resultatene. Imidlertid får Meissner nyss om at det spilles sjakk også blant fangene, og at det skal befinne seg en «uslåelig» jødisk urmaker i leiren. Han undersøker om det er hold i ryktene, men det han setter i gang, skal forfølge ham til hans død.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Tiden.no. (2016). Urmakeren i Auschwitz. Lokalisert 13.11.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top