“Jakten”, er Tom Kristensens siste og beste ungdomsbok.

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Ungdomsroman/Spenning

Forfatter: Tom Kristensen

Sider: 160

Kilde: Innbundet

Tom Kristensen er endelig tilbake med fortsettelsen på "World of Spycraft" serien.

"Jakten", er en aktuell, mystisk, dyster, skremmende og spennende fortsettelse på ungdomsroman serien til en av Norges thriller mestere.

Tom har skrevet en brennaktuell ungdomsroman. Forfatteren står tidligere bak blant annet bøker som "En kule", "Profitøren", "Dykket" og årets thriller sensasjon "Pandora".

Dette er en sterk, dyp, solid og brutal. Her skildres ungdomsliv, press, kriminalitet, nakenbilder, falske Facebook profiler, selvmord og sosiale medier på en reel og realistisk måte. Forfatteren et geni i sine beskrivelser og formuleringer. Meget imponert over Toms formidlingsevne og skrive glede.

"Jakten", handler om elever og lærere på en ungdomsskolen. De er i sjokk da de får høre at Lives beste venninne har begått selvmord. Live finner venninnens dagbok. Der skriver hun at en falsk profil på Facebook presser henne til å sende flere nakenbilder av seg selv, ellers truer han med å legge det ut på nettet.

Dette fører til at Eric og Live starter jakten på overgriperen, men havner snart i en felle. Eric blir anklaget for å være utpresseren, og en lokal motorsykkelgjeng viser seg å være mer enn nådeløst interessert i å ta ham.

Romanen handler først og fremst om sosiale medier, skolelivet og hverdagsliv blant ungdommer flest. Den tar for seg hvor mye Facebook styrer de fleste sin hverdag. Den er brutal, realistisk og spennende. Tom Kristensen er kjent for sine kriminalromaner og thriller bøker. "World of Spycraft", er hans siste nye univers.

Jeg har valgt å gi denne ungdomsromanen terningkast 5. Dette er den perfekte boken for ungdom mellom 12 og 18. For en sjokkerende, eksplosiv og ekstremt spennende ungdomsroman. Tom Kristensen kan virkelig skrive spennende bøker.

Bakside informasjon om boken:

"Elever og lærere på ungdomsskolen er i sjokk da de får høre at Lives beste venninne har begått selvmord. Live finner venninnens dagbok. Der skriver hun at en falsk profil på Facebook presser henne til å sende flere nakenbilder av seg selv, ellers truer han med å legge det ut på nettet. Eric og Live starter jakten på overgriperen, men havner snart i en felle. Eric blir anklaget for å være utpresseren, og en lokal motorsykkelgjeng viser seg å være mer enn nådeløst interessert i å ta ham."

Med bokhilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Jakten. Lokalisert 13.11.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_barn-og-unge/ungdomsromaner/world-of-spycraft:-jakten-tom-kristensen-9788202477080

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top