Forlag: Fair

 

Sjanger: Roman/Spenning/Fantasy

 

Forfatter: Elisabeth Øvreberg

 

Dato: 10.01.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Blodets galskap”, er en skremmende og dyster fantasy roman. Elisabeth Øvreberg har skrevet en historie som går 1000 år tilbake i tid. Vi blir kjent med en ung kamptrell, med navn Eskil. Han vinner sin frihet på en betingelse, han må reise til den avsidesliggende øya Gaptul slik at han ikke kan hevne seg på storjarlen som har holdt ham fanget i mange år og som har tjent gode penger på Eskil sine ferdigheter med sverdet. Dette er en sjokkerende, dyster, dramatisk og brutal roman.

Boken handler videre om dramatisk overfart fra fastlandet til Gaptul bestemmer Eskil seg for å gå over fjellet for å spare tid på veien til sitt endelige mål. Her møter han Nattjegerne, en isolert gruppe folk som har utviklet seg helt annerledes enn vanlige mennesker. Fra å være den farligste kamptrellen i hele landet må Eskil bare innse at hans enorme krefter kommer til kort.

Elisabeth har med “Blodets galskap”, laget en velskrevet og skremmende roman. Dette er en kriminalroman som er ikke inneholder vampyrer, trollmenn og drager. Den inneholder noe mer uventet. Dette er en fantasy roman som kan gi leserne frysninger langt ned over ryggen. Den kan løfter nakkehårene og inneholder skremmende skildringer og gripende beskrivelser. Dette er en roman som er vanskelig å legge fra seg. Jeg har valgt å gi denne mystiske og grøssende fantasy romanen terningkast 5! En litterær godbit, du virkelig bør oppleve.

 

Bakside informasjon om boken:

“Dette er rett og slett fantasy på sitt aller beste. Så fantastisk fortalt og så ulidelig spennende. Trolig vil du ha problemer med å legge boken fra deg før du har lest en ferdig. Historien tar oss 1000 år tilbake i tid, men ligner ikke på noe annet du har lest fra den tid. Dette er en bok blottet for vampyrer, trollmenn og drager, men den inneholder noe mer uventet, mer skremmende og mer besettende. Den unge kamptrellen Eskil vinner sin frihet på én betingelse. Han må reise til den avsidesliggende øya Gaptul slik at han ikke kan hevne seg på storjarlen som har holdt ham fanget i mange år og som har tjent gode penger på Eskil sine ferdigheter med sverdet. Etter en dramatisk overfart fra fastlandet til Gaptul bestemmer Eskil seg for å gå over fjellet for å spare tid på veien til sitt endelige mål. Her møter han Nattjegerne, en isolert gruppe folk som har utviklet seg helt annerledes enn vanlige mennesker. Fra å være den farligste kamptrellen i hele landet må Eskil bare innse at hans enorme krefter kommer til kort.”

 

Med skremmende bokhilsen

 

Kilder:

Fairforlag.no. (2015). Blodets galskap. Lokalisert 11.01.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top