En praktbok de fleste rogalendinger burde ha i bokhyllen!

Forlag: Vormedal forlag

 

Sjanger: Faktabok/Oppslagsverk

 

Forfatter: Tor Inge Vormedal

 

Sider: 256

 

Dato: 01.11.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Kem-Ka-Kor. Stavanger- Regionen. 70 – tallet» av Tor Inge Vormedal er årets desidert viktigste utgivelse for alle Rogalendinger. For enten du har opplevd 70 tallet, eller er født etter, så er dette en praktfull bok som virkelig kan anbefales. Dette er en bok de fleste som er bosatt i Stavanger regionen bør ha i sin bokhylle.

I fjor kom første bok i serien, da om 60 tallet. Du kan lese anmeldelsen min av boken i sin helhet på siste side i 70 – talls boken eller Her!

Tor Inge Vormedal tar elegant for seg både oppturer og nedturer, samt små og store hendelser som har preget Stavangerregionen gjennom hele 1970-tallet.

Stavanger kunne aldri fått en bedre formidler av dette tiåret. Dette er en engasjerende og fengende bok, som er vanskelig å legge fra seg. 70 tallet var tiåret da oljeeventyret startet. Siddisene fikk sin egen oljehovedstad, med oljedirektoratet og hovedkontoret til Statoil sentralt i Stavanger. Regionen opplevde også stor økonomisk vekst og befolkningsvekst i denne perioden.

I denne godbiten av en bok får du innføring i både historiske og kuriøse hverdagshendelser. Boken er rikt illustrert med både bilder, tegninger og annonser. Om du også er forveden på hvor mye 1 kr fra 70 tallet er verd idag, så innleder forfatteren med nettopp dette. Vi får også vite folkemengde i de sentrale delene av Rogaland. I tillegg finner du en flott oversikt over kjente og folkekjære TV program som preget skjermen gjennom tiåret. Bak i boken får leserne også et fyldig stikkordsregister til både personer, bedrifter og viktige hendelser.

Aldri før har Stavanger fått en så detaljert innføring i 70 tallets opp og nedturer som nå. Stavanger kunne faktisk ikke fått en bedre formidler av dette tiåret. Boken er rikt illustrert og fullstappet av kunnskap om 70 tallet, som Stavanger folk kommer til å elske. Så ta deg tid til å ta en reise tilbake i tid, du vil ikke angre.

Håper virkelig dette blir en tradisjon og at vi hvert år får et nytt tiår og fordype oss i. For er det noe Siddiser og Rogalendinger trenger, så er det et flerebindsverk om Stavanger regionens historie. Å er det noen som har vist at de kan, så er det Tor Inge Vormedal. Så sett dere ned i stolen, len dere bakover og kos dere med dette kunstverket av en bok. Å om du ikke har lest 60 tallet, så har du virkelig noe å glede deg til!

 

Mitt terningkast av boken:

 

Bakside informasjon om boken:

«Boken tar for seg små og store hendelser i Stavangerregionen gjennom hele 1970-tallet. Stavanger er blitt oljehovedstad med oljedirektoratet og hovedkontoret til Statoil her. Regionen hadde både en stor økonomisk vekst og befolkningsvekst i denne perioden. I boken vil du finne både historiske og kuriøse hverdagshendelser. Den er rikt illustrert med både bilder, tegninger og annonser. Bak i boken finnes et fyldig stikkordsregister til både personer, bedrifter og viktige hendelser.»

 

Med høsthilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Tor Inge Vormedal. (2018). Kem-Ka-Kor. Stavanger regionen. 70 tallet. Vormedal forlag:Stavanger

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top