En viktig bok om Norge!

Forlag: Manifest

Sjanger: Historie/Samfunn/Land

Forfattere: Askild M. Aasarød, Jo M. Bredeveien og Knut G. Olsen

Kilde: Innbundet

"Hvem skal eie Norge" er et historisk mesterverk. Askild M. Aasarød, Jo M. Bredeveien og Knut G. Olsen har med denne boken, skrevet kunnskapsrik og troverdig litteratur. Forfatterne har laget en velskreven avhandling om de som skal eie fjellet, skogen, vannet og fisken i Norge. "Hvem skal eie Norge" tar for seg landets økonomi, politikk og historie. Dette er en spennende, sjokkerende og skremmende bok.

Denne boken tar for seg enigheten om naturressursene som tilhører det norske folk og nordmenns fellesskap. "Hvem skal eie Norge" handler om de sterke politiske kreftene som ønsker å selge ut naturen vår til private, gjerne utenlandske, aktører.

Askild M. Aasarød, Jo M. Bredeveien og Knut G. Olsen gir leserne en oversikt over det vi eventuelt mister ved å legge naturen ut på salg. Dette er historisk og politisk litteratur som virkelig kan anbefales.

"Hvem skal eie Norge", byr på fire enkelthistorier. Forfatterne forteller om de store naturressursene og viser hva vi har å tape. Leserne settes her inn i et av de viktigste spørsmålene i norsk politikk. Boken handler om den norske økonomi og historie.

Leserne møter i denne boken, arbeidsfolk som ikke aner hvem de jobber for. I tillegg møter leserne i denne boken, en ung fisker og framstiller russere ønsker om norske mineraler.

Askild M. Aasarød, Jo M. Bredeveien og Knut G. Olsen forteller i denne boken om skatteparadis i Stillehavet. Leserne får innblikk i en rettssal i Sverige. Boken tar også for seg rykter om Kinas tidligere propagandaminister, nå millardær og poet, som har utviklet en påfallende interesse for nordområdene.

"Hvem skal eie Norge" er politisk litteratur som virkelig kan anbefales. Den er spennende og skremmende på en og samme tid. Forfatterne forteller om Norges framtid og hvor viktig Norges naturressursene er i forhold til andre land. Askild M. Aasarød, Jo M. Bredeveien og Knut G. Olsen har skrevet en troverdig og realistisk godbit. Dette er virkelig en bok jeg kan anbefale.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Hvem skal eie fjellet, skogen, vannet og fisken?

I Norge har det vært bred enighet om at naturressursene tilhører det norske folk og fellesskapet. Nå er det sterke politiske krefter som ønsker å selge ut naturen vår til private, gjerne utenlandske, aktører.

Hva mister vi, hvis vi legger naturen vår ut for salg?

Gjennom fire enkelthistorier tar boka for seg hver av de store naturressursene og viser hva vi har å tape.

På veien møter vi arbeidsfolk som ikke aner hvem de jobber for, vi møter en ung fisker og russere som lukter på norske mineraler. Vi er innom et skatteparadis i Stillehavet, en rettssal i Sverige og hører rykter om Kinas tidligere propagandaminister, nå millardær og poet, som har utviklet en påfallende interesse for nordområdene."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Manifest.no. (2015). Hvem skal eie Norge. Lokalisert 21.02.2017 på Internett http://www.manifest.no/olsen_aasarod_bredeveien-hvem-skal-eie-norge

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top