Bli bedre kjent med USA og landets historie, i denne praktboken!

Forlag: Dreyers forlag

Sjanger: Historie

Forfatter: Erling Bjøl

Sider: 736

Kilder: Pocket

 

Har du lyst på en litterær reise. En reise gjennom historie, underholdning, krig, fred og et av verdens største maktland. Da er Erling Bjøls “USAs historie”, noe for deg. Gjennom 736 sider dras du med gjennom et av verdens største lands historie. En historie på godt og vondt. Dette er en kunnskapsrik, underholdnings rik og informativ bok. Dette er virkelige en bok å anbefale!

 

Bakside informasjon om boken:

“Kjennskap til USAs historiske og kulturelle bakgrunn er blitt en forutsetning for å forstå dagens verden. I denne boka trekkes de lange linjene fra koloniseringen og stormaktens tilblivelse til Obama, krigen mot terror og den økonomiske krisen, hele veien krydret med et vell av overraskende detaljer og rammende personportretter. Erling Bjøl kombinerer historikerens overblikk med journalistens sans for det vesentlige, resultatet er både underholdende og lærerikt.

Teksten er tilpasset et ikke-amerikansk publikum, med en masse nordiske referanser.

Boken er en oversettelse av den tredje reviderte og oppdaterte danske utgaven fra 2010.”

 

Dette er en bok som fokuserer på historien til et av verdens mektigste land. Forfatteren tar oss med gjennom elendigheter, krig, fred, valgkamp, borgerkriger, folkets valg, grunnlaget for landet og USA som merkevare. Dette er virkelig en bok for seg som er interessert i USA og verdenshistorie. 

Erling har med denne boken gitt oss en solid innføring i verdenshistorie og amerikansk historie. Dette er en viktig bok i forhold til valgkampen som dags dato foregår. Bjøl viser med denne informative og dypt kunnskapsrike boken, sin solide research i USA og landets fortid, nåtid og fremtid.

Liker du ikke USA, så vil du elske landet etter å ha lest boken

Har du ikke besøkt USA før, så tror jeg du setter deg på første fly etter å ha lest denne boken.

Dette er en fornøyelse av en bok, en murstein, du ikke vil gå glipp av!

Jeg har valgt å gi boken terningkast 6!

 

Kilder:

Dreyer forlag. (2015). USAs historie. Lokalisert 06.10.2016 på internett http://www.dreyersforlag.no/usas-historie.5611705-335074.html 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top