En unik og spennende historisk bok om vestfronten:

Forlag: Vega Forlag

Sjanger: Historie

Forfatter: Christer Lundquist og Bengt Belfrage

Sider: 400

Kilde: Pocket

"Vanviddet på Vestfronten", er en spennende og historisk leseropplevelse. Her blir vi kjent med de norske og svenske soldatene i kamp på Vestfronten. Dette er en unik og kunnskapsrik leseropplevelse.

I Christer Lundquist sin litterære bok, blir vi kjent med mennesker som kjempet for fedrelandenes nøytralitet.

Flere tusenvis meldte seg frivillig. Både nordmenn og svensker gikk i kamp og ga si krigsinnsats under første verdenskrig. Her er både de allierte og sentralmaktene presentert.

I denne historiske boken kommer det fram ny informasjon om soldater som kjempet for en sak de trodde på, mens andre var drevet av nødvendighet, idealisme eller eventyrlyst.

Boken presenterer øyenvitner, historier og skildringer. Christers bok presenterer fellesskapet, som bød på grufulle opplevelser fra en nådeløs krig. Her døde flere millioner av soldater. De ofret for hensynsløs, brutal, urettferdig og tilsynelatende meningsløse militære operasjoner.

Dette bok som bry på sterke skildringer og beskrivelser. Handlingen er brutal og spennende. Denne boken er en historisk biografi som presenterer flere av de som kjempet for livet i de flere kalde og dype skyttergravene. Denne boken er virkelig å anbefale for de som liker spennings, historiske og første verdenskrig preget bøker.

Dette er en bauta av en historisk bok. Jeg gir denne boken terningkast 5! Spennende, sjokkerende og solid avhandling av første verdenskrig og folket som kjempet mot et mål.

Bakside informasjon om boken:

"Til tross for fedrelandenes nøytralitet meldte tusenvis av nordmenn og svensker seg frivillig til krigsinnsats under første verdenskrig – både for de allierte og sentralmaktene. Noen kjempet for en sak de trodde på, andre var drevet av nødvendighet, idealisme eller eventyrlyst. Felles var grufulle opplevelser fra en nådeløs krig der millioner av soldater ble ofret i tilsynelatende meningsløse militære operasjoner.

I denne boken har Christer Lundquist samlet en rekke øyenvitneskildringer fra norske og svenske frivillige som under eller etter krigen skrev ned sine opplevelser. Sentralt står memoarene til løytnant Carl Belfrage, som 1. juni 1915 dro ut for å kjempe for tyskerne på Vestfronten. Her tjenestegjorde han i mer enn tre år, og under hele perioden skrev han dagbok. Han skildrer blant annet noen av krigens største offensiver, livet og døden i skyttergravene og samholdet blant soldatene. Perspektivet er jordnært, men Belfrages opprinnelige optimisme endres gradvis til fortvilelse over infernoets meningsløshet. I Vanviddet på Vestfronten er Carl Belfrages dagbok bearbeidet av hans slektning Bengt, og oversatt av Christer Lundquist."

Med bokhilsen

Kilder:

Vegaforlag.no. (2016). Vanviddet på vestfronten. Lokalisert 02.11.2016 på Internett http://www.vegaforlag.no/utgivelser/vanviddet-paa-vestfronten-pocket/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top