Forlag: Kolofon

 

Sjanger: Historie/Samfunn/Kunnskap

 

Forfatter: J.K. Baltzersen (Red), Egil Bakke, Nina Karin Monsen, Johan Norberg og mange flere

 

Dato: 16.11.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

J.K. Baltzersen står som redaktør for praktboken “Grunnlov og frihet – Turtelduer eller erkefiender”. Sammen med flere profilerte skribenter gis det et omfattende og kunnskapsrikt innblikk i Norges historie, nordmennenes frihet, det norske demokrati og grunnloven som ble underskrevet på Eidsvoll i 1814. Gjennom denne 527 siders lange praktboken, blir leserne kjent med den frihet grunnloven ga det norske folk i 1814.

Jeg har lest mange bøker om Norges grunnlov. Skribentene i denne litterære godbiten gjør blant annet leserne kjent med den norske stat, velferdsstaten, ytringsfriheten, eiendomsretten, monarkiet og Grunnlovens legitimitet.

“Grunnlov og frihet – Turtelduer eller erkefiender” er historisk litteratur som tar for seg den politiske situasjonen som utspilte seg i 1814. Leserne blir også kjent med tiden etter grunnloven ble skrevet. Det er ingen tvil om at grunnloven endret situasjonen i Norge.

J.K. Baltzersen står i spissen for en omfattende og informativ fremstilling av den norske historie etter 1814.

“Grunnlov og frihet – Turtelduer eller erkefiender” er en historisk og politisk godbit som virkelig kan anbefales. Gjennom 527 sider blir leserne som nevnt kjent med demokrati, grunnloven og vår frihet. Her får leserne svar på flere spørsmål rundt 1814. Dette er en praktbok av de sjeldne. Et litterært mesterverk som virkelig bør leses.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Er grunnlov og frihet turtelduer eller erkefiender?

Historien om 1814 og den frihetsgivende grunnlovsakten er velkjent. Det er en historie om en grunnlov som ble bra fra første stund, og som siden fikk sine selvfølgelige forbedringer. Den historien skal det visst ikke rokkes ved, men Grunnlov og frihet: turtelduer eller erkefiender? tør der andre tier, og stiller de skarpe, kritiske spørsmålene ingen andre stiller – om Grunnloven og demokratiet virkelig gir oss frihet. Er du lei av fraværet av ordentlig debatt i konsensuslandet Norge? Er du lei av kun å høre sosialdemokratisk tankegods? Er du lei av å høre på hvor frie vi er mens byråkratiet og reguleringer bare vokser og vokser? Eller vil du rett og slett ha eget tankegods utfordret? Da er dette boken for deg.

I denne antologien, redigert av J.K. Baltzersen, bringer skribenter som Egil Bakke, Nina Karin Monsen, Johan Norberg, Odd Gunnar Skagestad, Arild Sæther og Vegard Martinsen perspektiver på blant annet Høyesteretts prøvingsrett, enkeltmannskretser, den store stat, «velferdsstaten», ytringsfrihet, eiendomsrett, monarki og til og med Grunnlovens legitimitet. «Grunnlov og frihet: turtelduer eller erkefiender? går åpenbart imot det glansbilde som man så lett tegner når man priser 17. mai, eidsvollsmennene og Grunnloven. Det liker jeg.» —Erik Jondell, direktør, Eidsvoll 1814, 2001-2016″

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Kolofonshop.no. (2017). Grunnlov og frihet. Lokalisert 16.11.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “Kunnskapsrik bok om grunnloven!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top