Forlag: Kagge forlag

 

Sjanger: Kriminaldokumentar/Sakprosa

 

Forfatter: Torgrim Eggen

 

Dato: 09.12.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

I true crime boken “Forbindelsen – Jensen vs Cappelen, 16 tonn hasj og vår tids største politiskandale”, gir Torgrim Eggen et omfattende, sjokkerende, kunnskapsrik og spennende innblikk i en av Norges største rettssaker. Ved å blande humor og alvor gjør forfatteren dette til en leseverdig bok.

Denne boken handler om Eirik Jensen og Gjermund Cappelen. Begge med hver sine agendaer og en nær forbindelse som både sjokkerer og skremmer. Forbindelser som førte til fengselsstraff for begge. Noe som resulterte i at politimannen Eirik Jensen, den 18. september 2017 ble dømt til 21 års fengsel i Oslo tingrett for grov korrupsjon og medvirkning til hasjsmugling.

Torgrim Eggen stiller spørsmål om det var rett å gi Jensen en så streng straff. Selv satt forfatteren på andre tilhørerbenk til høyre i sal 250, gjennom den til sammen fire og en halv måneders rettssaken.

“Forbindelsen” er en dokumentar som tar pusten fra deg som leser. Ser forfatteren tar for seg forholdet mellom politimannen Jensen og hasjsmugleren Gjermund Cappelen. To som samarbeidet i 20 år.

Forfatteren beskriver både maratonrettssakens drama og det thrilleraktige forspillet. Forbindelsen er en Oslo noir, et dypdykk i ukjente sider av hovedstaden. Den handler om forbindelsene mellom politi og kriminelle informanter, og om en rivalisering innad i politiet som blir så sterk at samfunnsoppdraget havner i bakgrunnen.

Saken mot Cappelen og Jensen er en av de mest omtalte og omdiskuterte rettssakene i norsk historie. Eggens notater, lydopptak, tanker og samtaler med aktører i og utenfor retten, også Eirik Jensen selv, danner grunnlaget for denne boken.

Torgrim Eggen har etter min mening skrevet en av årets beste dokumentarer/sakprosa bøker. Dette er en velskreven true crime bok som blant annet tar for seg forbindelsene mellom politi og kriminelle informanter, og om en rivalisering innad i politiet som blir så sterk at samfunnsoppdraget havner i bakgrunnen. Dette er uten tvil en av Norges største politiskandale.

Eggen har skrevet en spennende, skremmende og sjokkerende rapport om Cappelen og Jensens forbindelser opp igjennom tiden. Blant annet om de flere kriminelle handlingene som ble utført over lengre tid. Eggen skriver på en omfattende, oversiktlig og urovekkende måte. Hans måte å skildre handlingen på er både humoristisk og alvorlig. Torgrim Eggen har som nevnt selv sittet i rettssalen og er uten tvil en forfatter som virkelig har godt innblikk i saken. Dette er en bok som virkelig bør leses. For er det en bok om denne saken du virkelig bør lese, så er det denne.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“18. september 2017 ble politimannen Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel i Oslo tingrett for grov korrupsjon og medvirkning til hasjsmugling. Var denne dommen riktig? Torgrim Eggen satt på andre tilhørerbenk til høyre i sal 250, i de til sammen fire og en halv månedene rettssaken varte. Forbindelsen tar for seg forholdet mellom Jensen og hasjsmugleren Gjermund Cappelen, som samarbeidet i 20 år – om hva?

Den beskriver både maratonrettssakens drama og det thrilleraktige forspillet. Forbindelsen er en Oslo noir, et dypdykk i ukjente sider av hovedstaden. Den handler om forbindelsene mellom politi og kriminelle informanter, og om en rivalisering innad i politiet som blir så sterk at samfunnsoppdraget havner i bakgrunnen. Saken mot Cappelen og Jensen er en av de mest omtalte og omdiskuterte rettssakene i norsk historie. Eggens notater, lydopptak, tanker og samtaler med aktører i og utenfor retten, også Eirik Jensen selv, danner grunnlaget for boka.”

 

Med julehilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Kagge.no. (2017). Forbindelsen. Lokalisert 09.12.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top