Alvorlig og humoristisk på en og samme tid!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Knut Nærum

 

Sider: 256

 

Dato: 09.12.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

“Barmhjertighet” er Knut Nærums nyeste roman. Dette er en fortelling som både er alvorlig og humoristisk på en og samme tid. Nærums nye utgivelse handler om hvor vanskelig det er å bli en morder. Nærum har igjen skrevet et litterært mesterverk av de sjeldne. Dette er 256 sider som virkelig bør leses. “Barmhjertighet” er en brutal, intens og mørk roman som er verdig å lese.

Knut Nærum tegner i “Barmhjertighet” et satirisk og alvorlig bilde av hvor vanskelig det er å bli en morder. Dette er en beretning om Nancy og Fredrik, et ektepar som har hverandre, men som føler seg mindre og mindre hjemme i sin egen tid. I alle fall Fredrik. Og da han får en diagnose med dødelig utgang, bestemmer han seg for at hun skal spares for å måtte leve videre alene.

I kjent Nærum stil blandes humor, alvor og spenning sammen i en velskreven og fengende roman. Dette er uten tvil en av Knuts beste utgivelser til nå. “Barmhjertighet” er velskreven roman som bærer inneholder flere av de samme elementene som thriller sjangeren. Forfatteren bytter i handlingen mellom en lystig og mørk forteller tone. Dette er en ekstremt spennende roman. Knut Nærum har skrevet en sjokkerende og skremmende roman. Handlingen i “Barmhjertighet” bærer preg av elementer som død, alderdom og ubehaget i kulturen. Dette er en roman som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“BARMHJERTIGHET er beretningen om Nancy og Fredrik, et ektepar som har hverandre, men som føler seg mindre og mindre hjemme i sin egen tid. I alle fall Fredrik. Og da han får en diagnose med dødelig utgang, bestemmer han seg for at hun skal spares for å måtte leve videre alene.”

 

Med julehilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Barmhjertighet. Lokalisert 09.12.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top