Underholdende spenning!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Viveca Sten

 

Sider: 480

 

Dato: 03.08.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Viveca Sten er forfatteren bak den populære krimserien som utspiller seg i Sandhamn, Stockholms skjærgård. I bøkene blir leserne kjent med etterforsker Thomas Andersson og hans barndomsvenn og bankjurist, Nora Linde. Viveca’s kriminalromaner er litterære godbiter som alle er brutal, underholdende og dramatisk på en og samme tid.

Handlingen i hennes nye kriminalroman “I sannhetens navn”, er lagt til økonomisk kriminalitet, kidnapping og vold. Forfatteren gir et skremmende og sjokkerende innblikk i menneskets psykologi.

“I sannhetens navn”, starter brått med at et lite barn forsvinner fra seilerleiren på Lökholmen. Thomas Andreasson og hans kolleger i Nackapolitiet kobles inn. Kan det ha skjedd en ulykke, handler det om kidnapping eller er det mobbing som har gått over styr.

Mens Thomas setter i gang en desperat leteaksjon står Nora Linde overfor sin største utfordring hittil som advokat, en rettssak mot en direktør mistenkt for underslag. Han er fast bestemt på ikke å ende opp i fengsel, koste hva det vil.

I det idylliske Sandhamn, er det sol og sommer. Havet glitrer, og ute på Løkholmen er årets seilerleir i gang. Men det som skal være en uke med seiling og kameratskap, blir i stedet et mareritt for elleve år gamle Benjamin. Han er hakkekyllingen ingen bryr seg om, og mobbes av de eldre barna. Leirlederne har det altfor travelt. De får ikke med seg det som skjer.

Samtidig lurer noen i skyggene, noen som overvåker hvert skritt barna tar. En dag kommer ikke Benjamin til frokost. Han er sporløst borte.

Viveca Sten har igjen laget en velskreven kriminalroman. Den er mystisk, sjokkerende, dyster, intens og brutal. “I sannhetens navn” er en langtrukken roman, men byr på flere fengende momenter gjennom bokens handling. Det er ikke den beste romanen jeg har lest av Viveca. Forfatteren byr på skremmende beskrivelser og dramatiske skildringer. Dette er en roman jeg virkelig kan anbefale.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Det er sol og sommer i Sandhamn. Havet glitrer, og ute på Løkholmen er årets seilerleir i gang. Men det som skal være en uke med seiling og kameratskap, blir i stedet et mareritt for elleve år gamle Benjamin. Han er hakkekyllingen ingen bryr seg om, og mobbes av de eldre barna. Leirlederne har det altfor travelt. De får ikke med seg det som skjer. Samtidig lurer noen i skyggene, noen som overvåker hvert skritt barna tar. En dag kommer ikke Benjamin til frokost. Han er sporløst borte.

Et barn forsvinner fra seilerleiren på Lökholmen. Thomas Andreasson og hans kolleger i Nackapolitiet kobles inn. Har det skjedd en ulykke? En kidnapping? Eller er det mobbing som har gått over styr? Mens Thomas setter i gang en desperat leteaksjon står Nora Linde overfor sin største utfordring hittil som advokat, en rettssak mot en direktør mistenkt for underslag. Han er fast bestemt på ikke å ende opp i fengsel, koste hva det vil.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

CappelenDamm. (2017). I sannhetens navn. Lokalisert 03.08.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top