DET SJETTE SKUDDET:

Forlag: HBI-forlaget

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Gunnar Henriksen

 

Sider: 312

 

Terningkast: 4

 

Dato: 29.06.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Noe som går igjen i Gunnar Henriksen utgivelser, er unike, originale, sjarmerende og lekre omslag. De skiller seg ut blant mengden av utgivelser i en jungel av norske kriminalromaner. “Det sjette skuddet” er ingen unntak, men samtidig som omslagene viser tydelig elementer fra historien, klarer han å servere både råe, tøffe og røffe historier som er fengslende allerede fra første setning.

Vell, nå er ikke akkurat “Det sjette skuddet” forfatterens beste utgivelse til nå, men det er en uforglemmelig leseopplevelse som får nakkehårene til å reise seg hos deg som allerede fra første kapittel.

Leserne tas med til Steinkjer by under og etter andre verdenskrig, til gruvebyen Malm og på skytebanen. Det er ingen tvil om at forfatteren har utforsket og undersøkt en del for å skape en såpass realistisk og troverdig historie. Jeg vet blant annet at forfatteren ofte har økter ved skytebanen, noe som viser tydelig i hans beskrivelser og skildringer. Det er ingen tvil om at forfatteren har erfaringer fra det han skriver om, det løfter historien flere hakk når det kommer til troverdighet og kvalitet. Han kan det han gjør, det er det ingen tvil om.

Spør du meg, synes jeg Gunnar Henriksen er en av de beste indieforfatterne vi har i Norge. Jeg håper at han vil gå gjennom nåløye hos de større forlagene, for det er ingen tvil om at han kan det han gjør. Han er dyktig, kan dette med krim, og er en mester i å seigpine leserne, for når en har fullført et kapittel er det flere spørsmål som henger igjen, såpass store cliffhangere at du er nødt til å lese fortsettelsen av ren nysgjerrighet. “Det sjette skuddet” er en forbausende god historie, fortalt på en såpass underholdende, fengende og hårreisende måte, at det undres at denne forfatteren ikke har nådd lengre.

Her har et potensielt forlag, alt en krimbok må inneholde, en god historie, fantastiske miljøbeskrivelser og forbausende gode karakterskildringer, den har absolutt alt. Så våkn opp forlegger i landet, dette er en forfatter som er en mester innen sjangeren. Gi han nå en sjanse. Jeg gleder meg allerede til flere historier fra Gunnar Henriksen, og håper det kommer flere, for dette er en forfatter som virkelig kan det han gjør.

 

Bakside informasjon om boken:

“Mens tyske bomber faller over Steinkjer by fødes en gutt som ikke blir som alle andre. Tjue år senere er gutten vitne til en traktorulykke i gruvebyen Malm, og han opplever en dramatisk hendelse på skytebanen. Lensmann Nordbotten etterforsker saken med god støtte av politikammeret i Steinkjer, men også ved hjelp av to årvåkne seksåringer.”

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Gunnar Henriksen. (2018). Det sjette skuddet. HBI-forlaget/Stavanger. 312 sider.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top