En realistisk og spennende kriminalroman!

Forlag: NOVA

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Vidar H. Andersen

Sider: 561

Kilde: E- Bok

Vidar H. Andersen, har med "Mysteriet" skrevet en ekstremt spennende roman. Dette er en dramatisk og velskreven kriminalroman. Boken handler om Else Svendsen. Hun er utstøtt og mobbet, for sine gode karakter i alle fag. Hun får livet snudd på hodet da hennes fosterforeldre dør. Dette er en sjokkerende og skremmende realistisk roman.

Alene lærer Else, seg det meste om internett. Der hun blir opplært på hvordan hun skal utnytte det på listig vis. Her finner hun snart spor av hackeraktivitet til Jens Ås, datageni og psykopat.

Hun forelsker seg i ham og blir dratt inn i hans psykologiske spill. Else blir dømt for drapet på hans mor. Hun vil ha hevn over Jens, som har arvet millioner etter sin mor. Lederen for Politiets Kvalitetsavdeling, Jonas Wang, åpner Elses sak på nytt. Han finner spor som støtter Elses uskyld. Else rømmer og Jonas og avdelingen hans følger sporene etter henne og Jens. Når sannheten om mysteriet Else kommer fra uventet hold, får han sjokk.

Vidar har skrevet et litterært mesterverk. Den er mystisk og dramatisk. Han tar for seg hvordan Internett kan endre folks liv. Vi blir kjent med Else som etter å ha sett sine fosterforeldre døde, velger å gå inn i et psykologisk spill. Den handler om kjærlighet og kriminalitet. Dette er virkelig en roman jeg kan anbefale. Til tider humoristisk i skildringene og beskrivelsene. Vidar imponerer med sin fengende og dystre kriminalroman.

Jeg har valgt å gi "Mysteriet", terningkast 4! WOW for en handling, spennende og sjokkerende. Til tider langtrukken, men kjenner jeg gleder meg til neste kriminalroman.

Bakside informasjon om boken:

"Else Svendsen er utstøtt og mobbet og har beste karakter i alle fag. Hun får livet snudd på hodet da hennes fosterforeldre dør. Alene lærer hun seg det meste om Internett og hvordan hun skal utnytte det på listig vis. Her finner hun snart spor av hackeraktivitet til Jens Ås, datageni og psykopat. Hun forelsker seg i ham og blir dratt inn i hans psykologiske spill. Else blir dømt for drapet på hans mor. Hun vil ha hevn over Jens, som har arvet millioner etter sin mor. Lederen for Politiets Kvalitetsavdeling, Jonas Wang, åpner Elses sak på nytt. Han finner spor som støtter Elses uskyld. Else rømmer og Jonas og avdelingen hans følger sporene etter henne og Jens. Når sannheten om mysteriet Else kommer fra uventet hold, får han sjokk."

Med bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Nova forlag. (2013). Mysteriet. Lokalisert 31.01.2017

Fantasy roman for folk i alle aldre!

Forlag: LIV forlag

Sjanger: Fantasy/Spenning/Ungdomsroman

Forfatter: John Olav Oldertrøen

Kilde: Innbundet

"Isilds Vrede", er en litterær reise som passer for folk i alle aldre. John Olav Oldertrøen har laget en velskrevet fantasy roman. En bok som byr på en blanding av folketro og norrøn mytologi. Oldertrøen har gitt oss en litterær godbit, som handler om kloden vår. Om mot og om vennskap. Dette er en såkalt Øko- fantasy, en spennende, skremmende og mystisk roman.

Leserne blir i denne boken, kjent med Trym og familien hans. De skal flytte fra alt det de kjenner for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham og hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør. Det er mystiske ting som skjer med Trym.

På gården treffer han en merkelig og annerledes jente i skogen. Han skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje. Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes å være umulig.

John Olav, har skrevet en realistisk, interessant og fengende roman for folk i alle aldre. "Isilds Vrede", er en spennende og skremmende ungdomsroman. Den handler om økosystemet og hvordan kloden vår endres på grunn av miljøet. Dette er en fantasy roman, som kan få nakkehårene til å reise seg. Jeg har ikke lest en mer sjokkerende, realistisk og skremmende fantasy roman på lenge. Oldertrøen, har skrevet en debutroman om Trym, en 12 år gammel gutt som føler at verden holder på å gå under. Dette er en drivende god bok. Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør?

På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig"

Med litterær hilsen

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2016). Isilds Vrede. Lokalisert 31.01.2017 på Internett http://forlagshusetivestfold.no/nettbutikk/ungdom/isilds-vrede-john-olav-oldertroen

En sterk bok om Natascha Kampusch sine 10 år i frihet!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Biografi

Forfatter: Natascha Kampusch

Sider: 208

Kilde: E- Bok

"10 år i frihet", er den sterke og gripende biografien om Natascha Kampusch. Den østeriske jenten som satt fanget i kjelleren til Wolfgang Prikopil i 3096 dager. Dette er en ærlig og sjokkerende biografi om Natascha. Leserne får et innblikk i tiden etter fangenskapet, hvordan fortiden har preget hverdagen hennes.

Natascha har tidligere utgitt boken "3096 dager". En avhandling om det åtteårige fangenskapet. "10 år i frihet", følger leserne henne ti år etter den østeriske Natascha Kampusch fangenskap.

Kampusch, rømte fra fangenskapet hos Wolfgang Prikopil. Dette er den skremmende, sjokkerende og spennende biografien og historien om hennes kamp for å overleve utenfor kjelleren hvor hun satt fanget.

Forfatteren forteller åpent om hverdagen etter å ha sittet fanget i 3096 dager. Hennes dager har vært preget av forventninger, skuffelser, ønsket om å gi andre styrke og følelsen av å bli misforstått av verden. Dette er en dyster, brutal og skremmende avhandling om hvordan et liv blir endret etter å ha blitt kidnappet og holdt brutalt fanget.

Jeg har valgt å gi denne biografen terningkast 4! En tårevåt, skremmende, gripende og brutal biografi om tiden etter flere år i fangenskap. Om en kvinne som ble verdenskjent etter å ha sluppet fri og rømt.

Bakside informasjon om boken:

"Det har nå gått ti år siden østeriske Natascha Kampusch rømte fra det åtteårige fangenskapet hos Wolfgang Prikopil. Dette er historien om hennes kamp for å overleve utenfor kjelleren hvor hun satt fanget i 3096 dager. Kampusch har gitt ofre for misbruk og kidnapping en stemme, og forteller om forventninger, skuffelser, ønsket om å gi andre styrke og følelsen av å bli misforstått av verden."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). 10 år i frihet. Lokalisert 30.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/10-år-i-frihet-natascha-kampusch-9788202510367

Sjokkerende og skremmende realistisk roman om et gisseldrama på den afrikanske savannen!

Forlag: Gyldendal forlag

Sjanger: Roman/Spenning

Forfatter: Gunnar Kopperud

Sider: 352

Kilde: Innbundet

"Der savannen ender", er en ekstremt spennende og realistisk roman. Gunnar Kopperud har skrevet en intens roman om en norsk familie i gisseldrama på den afrikanske savannen. Forfatteren byr på skremmende og dystre skildringer og beskrivelser. Dette er virkelig en roman som kan få nakkehårene til å reise seg.

Romanen med at en norsk familie, som er på vei i bil gjennom Sør-Sudan. Plutselig befinner de seg midt i det brutal og dramatisk marerittet. De blir nådeløst tatt som gisler av væpnede menn og blir brikker i et dystert og tragisk spill.

Gunnar Kopperud viser sitt talent som forfatter med dette mesterverket av en roman. Boken tegner et solid, sterk og dystert bilde av dagens Sør-Sudan. Et land der den dyrkbare jorden leies ut til fremmede nasjoner mens sivilbefolkningen fordrives og sulter. Leserne får et solid innblikk i et land der krigsherrer og hjelpeorganisasjoner sammen holder liv i en blodig konkurranse om penger, makt og posisjoner, et land der all idealisme for lenge siden er malt i stykker.

Dette er en politisk roman. Kopperud tar leserne med på en spennende reise gjennom det afrikanske kontinentet. Gunnar Kopperud har erfaring som han har opparbeidet seg gjennom tidene. Forfatteren gir oss et enestående og omfattende innsikt i mekanismene som styrer utviklingen etter kolonialismen.

Dette er etter min mening, en av Gunnar Kopperud's beste romaner. Han tar oss med på en historisk, politisk og samfunns preget reise. Der en familie blir tatt som gissel og de blir utsatt for et spill. I denne romanen nærmer Kopperud seg en uhåndterlig problematikk med brutal ærlighet, overraskende humor og en dyp forståelse for menneskene han skriver om.

Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"En norsk familie på vei i bil gjennom Sør-Sudan befinner seg plutselig midt i det moderne marerittet: De blir tatt som gisler av væpnede menn og reduseres til brikker i et nådeløst spill.

Der savannen ender tegner et dystert bilde av Sør-Sudan i dag, et land der den dyrkbare jorden leies ut til fremmede nasjoner mens sivilbefolkningen fordrives og sulter, et land der krigsherrer og hjelpeorganisasjoner sammen holder liv i en blodig konkurranse om penger, makt og posisjoner, et land der all idealisme for lenge siden er malt i stykker.

Gjennom flere tiår med reiser på det afrikanske kontinentet har Gunnar Kopperud opparbeidet seg en enestående innsikt i mekanismene som styrer utviklingen etter kolonialismen. I denne romanen nærmer han seg en uhåndterlig problematikk med brutal ærlighet, overraskende humor og en dyp forståelse for menneskene han skriver om."

Med litterær hilsen

Kilder:

Gyldendal.no. (2017). Der savannen ender. Lokalisert 30.01.2017 på Internett http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Romaner-og-noveller/Der-savannen-ender

En ekstremt spennende roman om å bryte normer, om livsvalg og skamløse forbrytelser!

Forlag: Gyldendal forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Jenny Rogneby

Sider: 416

Kilde: E- Bok

Jenny Rogneby, har laget en velskrevet kriminalroman om en syv år gammel jente som raner bank i Stockholm midt på dagen. Jenten stikker av med et millionbeløp. Det usedvanlige ranet vekker stor oppstandelse. "Leona – Terningen er kastet" er en skremmende, spennende og realistisk roman.

I denne romanen, blir leserne kjent med den unge Leona Lindberg. Hun er kriminal etterforsker for grove forbrytelser. Nå dukker det opp en sak for henne. Etterforskningen avdekker en rekke merkelige omstendigheter, og sporene peker mot uventet hold.

Leona er kjent for sin dyktighet, men er samtidig en egenrådig politietterforsker som bruker uortodokse metoder hvis det gagner hennes etterforskning.

Dette er en sjokkerende og spennende roman. En av de beste debut romanene jeg har lest. Gleder meg virkelig til flere kommende romaner fra Rogneby. Den er nervepirrende og spennende fra første til siste side. Skremmende realistisk og en prakt roman av de sjeldne. Jeg har valgt å gi denne romanen, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"En syv år gammel jente går naken og blodig inn i en bank i Stockholm midt på dagen og klarer å få med seg et millionbeløp. Det usedvanlige ranet vekker stor oppstandelse.

Den unge Leona Lindberg, kriminaletterforsker for grove forbrytelser, får saken. Etterforskningen avdekker en rekke merkelige omstendigheter, og sporene peker mot uventet hold.

Leona er kjent for sin dyktighet, men er samtidig en egenrådig politietterforsker som bruker uortodokse metoder hvis det gagner hennes etterforskning."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Leona – Terningen er kastet. Lokalisert 30.01.2017 på Internett http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Krim-og-spenning/Leona-Terningen-er-kastet

Bli bedre kjent med slaget som utspilte seg i Atlanterhavet!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfattere: Marc Milner og Frode Lindgjerdet

Kilde: Pocket

 

“Slaget om Atlanterhavet”, er en omfattende, kunnskapsrik og velskrevne historie om andre verdenskrigs lengste felttog. Boken tar for seg de norske krigsseilernes kamp mellom 1939 og 1945. Dette er en brutal, sjokkerende, skremmende og spennende historie om krigen til sjøs. Med en introduksjon av Jon Michelet, er dette et troverdig og realistisk mesterverk samlet mellom to permer.

Marc Milner og Frode Lindgjerdet, har skrevet en unik og solid historie lagt til andre verdenskrig. Leserne får her et spennende innblikk i det brutale slaget om Atlanterhavet. En kamp som regnes for å være det lengste felttoget under andre verdenskrig. Boken starter med det forsvarsløse passasjerskipet Athenia, som nådeløst ble senket av den tyske ubåten U-30. Samtidig ble den norske handelsflåten en del av krigen.

Norge ønsket under krigen å være nøytralt, men ble okkupert 9. april 1940. Det hjalp lite at de tyske ubåtene fant de norske skipene og senket dem med sine torpedoer. De første ble torpedert allerede i september 1939. Da Norge ble okkupert av Hitler-Tyskland var den aller største delen av vår handelsflåte ute og seilte. De fikk ordre om å søke alliert eller nøytral havn, noe alle gjorde. Allerede i april 1940 ble Nortraship, Norges eget statsrederi opprettet med flere hundre skip og tusenvis av sjømenn. De norske skipene ble satt inn i konvoifart på Atlanteren for å forsyne Storbritannia med livsviktige forsyninger: drivstoff, mat og alt det England trengte for å overleve og fortsette krigen mot Tyskland. Hadde det ikke vært for den norske handelsflåten, ville Churchills Storbritannia tapt denne kampen, og verden kunne sett annerledes ut. Det skjedde ikke, og Hitler led nederlag, og mye av grunnen til dét ligger i de norske krigsseilernes innsats i Atlanterhavet.

“Slaget om Atlanterhavet”, er historien om andre verdenskrig til sjøs. En krig som varte fra 1939 – 1945. Den tar for seg de norske krigsseilerne skjebne og deres kamp om liv og død. Marc Milner og Frode Lindgjerdet, går i dybden og forteller hele historien om krigsdramaet som utspilte seg i Atlanterhavet måned for måned. Dette er en skremmende, sjokkerende og spennende historie. Den er kunnskapsrik og rikt illustrert med identiske og unike bilder fra tiden. Boken inneholder også historien om den norske Marinen og den norske Handelsflåten. Mannen bak Jon Michelet, som er kjent med tematikken, har skrevet en introduksjon som skaper historien mer realistisk og troverdig.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Andre verdenskrig var bare noen timer gammel da slaget om Atlanterhavet, det lengste felttoget under andre verdenskrig, startet. Det forsvarsløse passasjerskipet Athenia ble senket av den tyske ubåten U-30. Samtidig ble den norske handelsflåten en del av krigen. Norge var nøytralt, men det hjalp lite da de tyske ubåtene fant de norske skipene og senket dem med sine torpedoer. De første ble torpedert allerede i september 1939. Da Norge ble okkupert av Hitler-Tyskland var den aller største delen av vår handelsflåte ute og seilte. De fikk ordre om å søke alliert eller nøytral havn, noe alle gjorde. Allerede i april 1940 ble Nortraship ? Norges eget statsrederi ? opprettet med flere hundre skip og tusenvis av sjømenn. De norske skipene ble satt inn i konvoifart på Atlanteren for å forsyne Storbritannia med livsviktige forsyninger: drivstoff, mat og alt det England trengte for å overleve og fortsette krigen mot Tyskland. Hadde det ikke vært for den norske handelsflåten, ville Churchills Storbritannia tapt denne kampen, og verden kunne sett annerledes ut. Det skjedde ikke, og Hitler led nederlag, og mye av grunnen til dét ligger i de norske krigsseilernes innsats i Atlanterhavet.
Slaget om Atlanterhavet 1939-1945 og de norske krigsseilerne forteller hele historien om krigsdramaet som utspilte seg i Atlanterhavet måned for måned. I tillegg er det egne kapitler om den norske Marinen og den norske Handelsflåten, og Jon Michelet har skrevet en introduksjon.”

 

Med historisk hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

mht.no. (2015). Slaget om Atlanterhavet 1939-1945 og de norske krigsseilerne. Lokalisert 30.01.2017 på internett https://mht.no/produkt/slaget-atlanterhavet-1939-1945-norske-krigsseilerne-heftet-utgave/

Bli bedre kjent med de tyske fallskjermjegerne i Norge!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Historie/Krigslitterartur

Forfatter: Oscar Gonzalez

Kilde: Pocket

 

“Tyske fallskjermjegere i Norge”, er en omfattende og kunnskapsrik bok om de tyske fallskjermtroppene som angrep Norge fra luften 9. april 1940. Dette er en rikt illustrert bok og et unikt innblikk i tyskernes angrep på flyplassene rundt om i Norge. Boken tar også for deg forsøket på å ta det norske kongehuset og regjeringen til fange på Midtskogen. Oscar Gonzalez, gir med denne boken en omfattende oversikt over tyske luftbårne operasjoner som ble utført i Danmark og Norge i år 1940. Dette er et historisk mesterverk, samlet mellom to permer.

Angrepene på Norge den 9. april 1940 vil alltid bli husket, her får vi en omfattende innføring i de flere operasjonene som ble utført i Norge. Oscar som er forfatter av boken, har samlet sammen flere personlige beretninger fra krigen, fortalt fra overlevende fallskjermjegere. “Tyske fallskjermjegere i Norge”, er en intens, brutal, sjokkerende og spennende avhandling om folket som kjempet mot det norske folk. Fallskjermjegere fra Tyskland, som nådeløs angrep den fredelige nasjonen Norge. Leserne får her et dystert og dypt innblikk i handlingene, ved hjelp av bilder, malerier og kart. Boken fullstappet med sjokkerende informasjon fra første til siste side.

Oscar Gonzalez, byr på sjokkerende og skremmende beskrivelser og skildringer i denne boken. “Tyske fallskjermjegere i Norge”, er en ekstremt spennende, troverdig og realistisk bok. Den inneholder solide beretninger om de flere angrepene på Norge flyplasser, våren 1940. Oscar har skrevet et imponerende verk og kommer med sjokkerende beretninger fra starten av andre verdenskrig. 

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Da Norge ble overfalt den 9. april 1940 benyttet de et våpen verden tidligere ikke hadde sett: fallskjermtropper. De tyske fallskjermtroppene ble ansett for å være eliten blant de tyske soldatene. De angrep flyplassen på Sola, Fornebu, Dombås, Narvik og ikke minst gjennomførte forsøket på å ta det norske kongehuset og regjeringen til fange på Midtskogen. Boken inneholder den komplette historien om angrepene de gjennomførte våren 1940. Mange av de overlevende fallskjermjegerne kommer her med sine personlige beretninger fra krigen, noe som aldri har vært publisert tidligere.
Boken er rikt illustrert med bilder, malerier og kart.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

mht.no. (2014). Tyske fallskjermjegere i Norge 1940. Lokalisert 30.01.2017 på internett https://mht.no/produkt/tyske-fallskjermjegere-norge-1940/

En roman om å bli voksen!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Roman

Forfatter: Erik Fosnes Hansen

Sider: 384

Kilde: E- Bok

"Et hummerliv", er Erik Fosnes Hansens femte roman. Den er vanskelig å legge fra seg. Romanen preges av komikk og tragedie. Hansen har laget en velskrevet roman om å bli voksen og om å forstå det man ikke vil forstå. Dette er en vakker, humoristisk og sterk roman om avstanden som kan oppstå mellom dem som egentlig elsker hverandre.

Erik Fosnes Hansen, skildrer hvordan selvbedrag kan bli en overlevelsesmekanisme og hvordan vi lyver for oss selv og andre fordi det er for vanskelig å være ærlig. I denne stort anlagte fortellingen gir forfatteren oss et glimrende tidsbilde og en rystende og skildring av en uvanlig familie.

Vi blir i denne romanen kjent med Sedd. Han er en gutt på grensen til voksenlivet og hotellet som er hans barndomshjem. Romanen byr på en dramatisk åpningsscene, der Sedd blir satt på en hard prøve idet han må forsøke å blåse liv i en døende banksjef. Utstyrt med Røde Kors Hjelpekorps’ gjenopplivningskurs gjør 14-åringen en heltemodig innsats, men til ingen nytte. Kanskje innvarsler den gamle banksjefens død den nye tid på hotellet Fåvnesheim, et gammeldags høyfjellshotell med stolte tradisjoner, men som nå lider under at turismen flytter seg til ‘det infernalske syden’ som Sedds bestefar, hotelldirektøren, pleier å si.

Året er 1982, og Fåvnesheim har forsøkt å gjøre seg lekkert med både svømmebasseng og minigolfbane, men likevel uteblir turistene. Gjestene består av dem som har bestilt Bryllups Pakken, og aparte fiskelag eller festlyd av ymse slag.

Sedd's far var en vikarlege av indisk herkomst hvis siste gjerning på jord var å befrukte Sedds mor, hotelldirektørdatteren. Om moren vet han nesten ingenting, han husker lukten av henne og det reverøde håret, men det er alt. Det er bestemor fra Østerrike og bestefar og kokken Jim som er familien hans. Og det er disse tre, som sammen med Karoline, en ganske påtrengende og pågående liten gjest med en ubendig hang til minigolf som utgjør grunnstammen i livet hans. Og så begynner historien å rulle, ubønnhørlig, frem mot en slutt som tar pusten fra leseren.

1982 er et dramatisk år for Sedd og alle rundt ham. Et år på liv og død, kan man nesten si. Et år som vil forme livet hans for alltid.

Hansen tegner et realistisk bilde av hverdagslige problemer. En kan til tider føle tilstedeværelse i Sedd's liv. Forfatteren skildrer og beskriver hendelsene på en sterk, rørende, spennende, sjokkerende, skremmende og realistisk roman. Dette er en vakker roman som virkelig kan anbefales. Jeg har valgt å gi denne romanen, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Endelig er den her, Erik Fosnes Hansens femte roman. Et hummerliv er en bok du ikke greier å legge fra deg, der den mangefasetterte historien ruller frem med både komikk og tragedie. Et hummerliv handler å bli voksen, om å måtte strekke seg litt lenger enn man tror man kan, om å forstå det man ikke vil forstå og om den avstanden som kan oppstå mellom dem som egentlig elsker hverandre. Gjennom de utsøkt tegnede karakterene skildrer Fosnes Hansen hvordan selvbedraget kan bli en overlevelsesmekanisme og hvordan vi lyver for oss selv og andre fordi det er for vanskelig å være ærlig. I denne stort anlagte fortellingen gir forfatteren oss et glimrende tidsbilde og en rystende og skildring av en uvanlig familie.

Et hummerliv handler om Sedd, en gutt på grensen til voksenlivet og hotellet som er hans barndomshjem.

Allerede i romanens dramatiske åpningsscene blir Sedd satt på en hard prøve idet han må forsøke å blåse liv i en døende banksjef. Utstyrt med Røde Kors Hjelpekorps’ gjenopplivningskurs gjør 14-åringen en heltemodig innsats, men til ingen nytte. Kanskje innvarsler den gamle banksjefens død den nye tid på hotellet Fåvnesheim, et gammeldags høyfjellshotell med stolte tradisjoner, men som nå lider under at turismen flytter seg til ‘det infernalske syden’ som Sedds bestefar, hotelldirektøren, pleier å si.

Året er 1982, og Fåvnesheim har forsøkt å gjøre seg lekkert med både svømmebasseng og minigolfbane, men likevel uteblir turistene. Gjestene består av dem som har bestilt Bryllups Pakken, og aparte fiskelag eller festlyd av ymse slag.

Sedds far var en vikarlege av indisk herkomst hvis siste gjerning på jord var å befrukte Sedds mor, hotelldirektørdatteren. Om moren vet han nesten ingenting, han husker lukten av henne og det reverøde håret, men det er alt. Det er bestemor fra Østerrike og bestefar og kokken Jim som er familien hans. Og det er disse tre, som sammen med Karoline, en ganske påtrengende og pågående liten gjest med en ubendig hang til minigolf som utgjør grunnstammen i livet hans. Og så begynner historien å rulle, ubønnhørlig, frem mot en slutt som tar pusten fra leseren.

1982 er et dramatisk år for Sedd og alle rundt ham. Et år på liv og død, kan man nesten si. Et år som vil forme livet hans for alltid."

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Et hummerliv. Lokalisert 29.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjønnlitteratur/romaner/et-hummerliv-erik-fosnes-hansen-9788202425036

En sterk roman om konflikter i familien!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Roman

Forfatter: Vigdis Hjorth

Sider: 352

Kilde: E- Bok

Vigdis Hjorth, har laget en velskrevet roman om konflikter i familien. I "Arv og Miljø", tar hun leserne med i en familie der en konflikt oppstod på grunn av seksuell overgrep. Hendelsen ødelegger i relasjoner i familien. Dette er en spennende, sjokkerende og skremmende realistisk roman.

"Arv og Miljø", tar oss med til en hverdagslig situasjon, som dessverre er et faktum i flere familier. Vi blir kjent med Bergljot. Hun er den eldste datteren i familien og som m formulerer seg slik i en mail til sine søstre, etter at det har pågått en heftig diskusjon om forskudd på arv.

Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter som ligger ved siden av hverandre på Hvaler i Østfold. Et barndomssted, som alle har et forhold til.

To døtre har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men så er det altså to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten.

Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.

Hjorth har laget en roman som handler om arv, familierelasjoner, hverdagssituasjoner, relasjoner, sorg og vold. Den handler om en familie som preges av mørke krefter. Dette er en dramatisk, sjokkerende, skremmende realistisk og til tider sterk i beskrivelser og skildringer. Hjorth har skrevet et litterært mesterverk. En roman, som virkelig kan anbefales. Forfatteren berører leserne i sin handling. Vigdis gir leserne en roman, som både irriterer og sjokkerer. Jeg har valgt å gi Hjorth sin roman, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Det er Bergljot, den eldste datteren i familien, som formulerer seg slik i en mail til sine søstre, etter at det har pågått en heftig diskusjon om forskudd på arv.

Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter som ligger ved siden av hverandre på Hvaler i Østfold. Et barndomssted, som alle har et forhold til.

To døtre har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men så er det altså to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten?

Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre."

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Arv og Miljø. Lokalisert 29.01.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_skjønnlitteratur/romaner/arv-og-miljø-vigdis-hjorth-9788202512736

En omfattende oversikt over Korrespondentbrev mellom 2011 og 2016!

Forlag. Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Politikk/Samfunn

Forfatter: Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Sider: 192

Kilde: E- Bok

Sigurd Falkenberg Mikkelsen, som har vært Midtøsten-korrespondent for NRK i de siste 5 årene. Har med "Arabisk høst", skrevet en oversiktlig bok over korrespondent brevene mellom 2011 og 2016.

Forfatteren gir leserne en fullstendig, unik og omfattende oversikt over Midtøsten og Nord-Afrikas viktigste historiske periode. Leserne får her en solid innblikk i Mikkelsens, arbeid med å dekke området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningekrise.

Dette er en politisk og historisk oversikt over korrespondent brevene som ble skrevet. Forfatteren gir oss en sterk, dramatisk, sjokkerende og intens oversikt over de dokumentariske vitnesbyrd i perioden. En historisk periode preget av håp og tro, samt liv og død.

Disse brevene er personlige, politiske, historiske og samfunns preget. De er preget både av voldsomme hendelsene. Leserne blir med på en ekstremt og solid reise som begynte da folk dro som en familie til Kairo i 2011 og boken endte når de dro hjem i 2016.

"Arabisk høst", er et litterært mesterverk. Forfatteren tar oss med på en politisk reise gjennom Midtøsten og Nord- Afrikas historie. Dette er e godt stykke verdenshistorie. Vi blir med på en erfaren korrespondent skildringer og beskrivelser av en brutal, sterk og skremmende historie. Dette er en omfattende reise gjennom Midtøsten og Nord- Afrikas lands historie. Dette er virkelig en bok å anbefale. Forfatteren er troverdig i sine beskrivelser. Jeg har valgt å gi den terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Jeg tror vi alle har hatt et øyeblikk av erkjennelse, alle vi som har bodd her ved det østlige Middelhavet de siste årene, et øyeblikk der vi forstår at det er slutt, at håpet er borte for denne gang, at det som ligger foran er mørket.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen har vært NRKs Midtøsten-korrespondent de siste 5 årene. Han har dekket området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningekrise.

Korrespondentbrevene er dokumentariske vitnesbyrd om denne perioden, med alt av håp og tro, liv og død den har inneholdt. Brevene er personlige og preget både de voldsomme hendelsene og hans egen reise som begynte da de dro som en familie på tre til Kairo i 2011 og som endte da de vendte hjem som en familie på fire i 2016.

Mer enn en fullstendig oversikt over denne viktige og omtumlede perioden i Midtøsten og Nord-Afrikas historie, er det et subjektivt gløtt inn i årene som har gått."

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Arabisk Høst. Lokalisert 29.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/samfunn-og-debatt/arabisk-høst-sigurd-falkenberg-mikkelsen-9788202526689