En omfattende oversikt over Korrespondentbrev mellom 2011 og 2016!

Forlag. Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Politikk/Samfunn

Forfatter: Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Sider: 192

Kilde: E- Bok

Sigurd Falkenberg Mikkelsen, som har vært Midtøsten-korrespondent for NRK i de siste 5 årene. Har med "Arabisk høst", skrevet en oversiktlig bok over korrespondent brevene mellom 2011 og 2016.

Forfatteren gir leserne en fullstendig, unik og omfattende oversikt over Midtøsten og Nord-Afrikas viktigste historiske periode. Leserne får her en solid innblikk i Mikkelsens, arbeid med å dekke området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningekrise.

Dette er en politisk og historisk oversikt over korrespondent brevene som ble skrevet. Forfatteren gir oss en sterk, dramatisk, sjokkerende og intens oversikt over de dokumentariske vitnesbyrd i perioden. En historisk periode preget av håp og tro, samt liv og død.

Disse brevene er personlige, politiske, historiske og samfunns preget. De er preget både av voldsomme hendelsene. Leserne blir med på en ekstremt og solid reise som begynte da folk dro som en familie til Kairo i 2011 og boken endte når de dro hjem i 2016.

"Arabisk høst", er et litterært mesterverk. Forfatteren tar oss med på en politisk reise gjennom Midtøsten og Nord- Afrikas historie. Dette er e godt stykke verdenshistorie. Vi blir med på en erfaren korrespondent skildringer og beskrivelser av en brutal, sterk og skremmende historie. Dette er en omfattende reise gjennom Midtøsten og Nord- Afrikas lands historie. Dette er virkelig en bok å anbefale. Forfatteren er troverdig i sine beskrivelser. Jeg har valgt å gi den terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Jeg tror vi alle har hatt et øyeblikk av erkjennelse, alle vi som har bodd her ved det østlige Middelhavet de siste årene, et øyeblikk der vi forstår at det er slutt, at håpet er borte for denne gang, at det som ligger foran er mørket.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen har vært NRKs Midtøsten-korrespondent de siste 5 årene. Han har dekket området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningekrise.

Korrespondentbrevene er dokumentariske vitnesbyrd om denne perioden, med alt av håp og tro, liv og død den har inneholdt. Brevene er personlige og preget både de voldsomme hendelsene og hans egen reise som begynte da de dro som en familie på tre til Kairo i 2011 og som endte da de vendte hjem som en familie på fire i 2016.

Mer enn en fullstendig oversikt over denne viktige og omtumlede perioden i Midtøsten og Nord-Afrikas historie, er det et subjektivt gløtt inn i årene som har gått."

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Arabisk Høst. Lokalisert 29.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/samfunn-og-debatt/arabisk-høst-sigurd-falkenberg-mikkelsen-9788202526689

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top