Forlag: Gyldendal norske forlag

 

Sjanger: Kriminalroman/Spenningsroman

 

Forfatter: Jan Ove Ekeberg

 

Dato: 04.07.2016

 

Sider: 368

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jan Ove Ekeberg er endelig tilbake, med enda en dramatisk, spennende og historisk roman. Bokens handling er lagt til vikingtiden og skildrer Harald Hardrådes tid (Som regnes som Den siste vikingkongen). “Den siste vikingkongen”, er etter min mening en av de beste historiske romanene jeg har lest på lenge. Historien er lagt til en av de viktigste epokene i Norges historie. Romanen er dramatisk, brutal, spennende, kunnskapsrik og dristig. Ekeberg er nokk for mange kjent for Sverdets tid – serien. En serie som er lagt til middelalderen. I “Den siste vikingkongen”, imponerende han igjen. Romanen er spennende og informativ. Forfatteren har skrevet en troverdig roman og imponerer ved å bruke forhistorien til å skape en slik spenningsroman.

Med romanen “Den siste vikingkongen”, har Ekeberg vist hans profesjonalitet som forfatter. Bøkene inneholder sterke skildringer og er spennende fra første til siste side. Som nevnt tidligere er dette en troverdig bok og det er tydelig at forfatteren har gjort en god del Research.

Boken tar som nevnt opp Harald Hardrådes tid som viking. Vi følger her Hardrådes mot hans fall ved Stamford Bridge. Du blir kjent med et Norge, et samfunn og et folk som er mektig og brutalt. Boken tar oss med til år 1066, da samfunnet var preget av slaver og vulgære menn. Med denne boken klarer han tydelig og skildre en dyster tid. Forfatteren har her klart å gå i dybden av vikingenes siste tokt og mot vikingtidens slutt. Ekeberg har klart å begeistre igjen og jeg tror du blir like begeistret.

 

Bakside informasjon om boken:

“Dramatisk og fargesterk skildring av Harald Hardrådes, den siste vikingkongens, unge år.
Da Harald Hardråde falt på Stamford Bridge, i 1066, var vikingtiden over. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt.
I Krigens læregutt møter vi Harald som ungdom på hjemgården Stein på Ringerike, som styres av hans myndige mor Åsta. Så kommer halvbroren, kong Olav, til gården. Han jages av fiender og må flykte videre. Igjen på gården blir den hardt sårede Rane Kongsfostre. En gang var Rane den mest navngjetne av alle vikinger. Nå er han en olding med bare én hånd. Kongens flukt og møtet med Rane snur Haralds beskyttede liv på hodet. Sammen legger den unge gutten og den gamle krigeren ut på en farefull ferd som til slutt fører dem til Stiklestad og det største slaget som har stått i Norge til da.
Jan Ove Ekeberg bruker historiske skikkelser og hendelser i denne historiske spenningsromanen. Krigens læregutt er bygd over samme lest som I sverdets tid-serien, som til nå er solgt i 40 000 eksemplarer.”  

 

Aldri før har vikingtiden, spenning og brutalitet passet bedre sammen, enn i denne Ekebergs nyeste bok. Jan Ove har klart å skape en episk, men også kunnskapsrik roman. “Den siste vikingkongen”, er informativ og troverdig. Jeg er imponert over forfatterens måte å formidle historien på. En kan tydelig se hans kunnskaper innen nyheter og historie. Ekeberg kan faget sitt. Jeg liker måten Ekeberg blander historiske skikkelser og situasjoner i denne romanen og byr på mer enn i Sverdets tid – serien. Boken er som nevnt lagt til år 1066, da vikingtiden var over. Her blir du kjent med et norsk samfunn, preget av dramatikk og dystre hendelser. Du blir dratt fra slaget ved Stamford Bridge til erobringen av England.

I boken møter vi Harald Hardråde som ung og du følger ham gjennom krig og fred. Gjennom sorg og glede. Du blir kjent med fiender og helter. Forfatteren gir klare skildringer og skaper en stemning som ikke mangler på dramatikk, historie og spenning.

Du vil i løpe av romanen, føle en intens spenning og til tider kan du kjenne på en tilstedeværelse. Boken er preget av spenstige skildringer og svulstig handling.

“Den siste vikingkongen”, er et imponerende verk og en praktbok om vikingtiden. Harald legger i løpe av sine ungdomsår ut på en farefull ferd som kriger. Romanen er en reise gjennom en av Norges viktigste menns liv. Boken tar oss med fra Norge til England og til de største slagene i Norges historie.

Denne spenningsromanen kan varmt anbefales. Ekeberg har gjort et godt stykke arbeid og jeg er mildt sagt imponert. Boken er mer spennende og bedre enn Sverdets tid – serien og det sier litt om forfatterens dyktige fremgang. Så om du liker Sverdets tid – serien, ja da vil du elske “Den siste vikingkongen”.

 

Jeg har valgt av begeistring å gi denne romanen terningkast 6!

Boken er spennende fra første til siste side, en praktbok og en av de beste spenningsbøkene jeg har lest.

 

SÅ EKEBERG, GI OSS MER. DETTE VAR BRA!!

 

Med en varm bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Gyldendal forlag. (2016). Den siste vikingkongen. Lokalisert 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top