En omfattende bok om norske major Nikolai Hoff!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie

Forfatter: Jon-Arild Johannessen og Siri Hopland

Kilde: Innbundet

"Det armenske folkemordet", er en kunnskapsrik og omfattende bok om drapene på den armenske folkegruppen. Boken forteller om det planlagte og systematiske mordet. Her får vi en solid oversikt over stormaktenes interessespill som påvirket armenernes skjebne. Jon-Arild Johannessen og Siri Hopland, har lagt en velskrevet bok om opptakten til hendelsene. Her får vi innsikt i den splittende nasjonalismen blant ulike grupper i Det osmanske riket. Dette er en solid og kunnskapsrike bok.

Forfatterne forteller også om den norske major Nikolai Hoff, som fikk det krevende internasjonale oppdraget å inspisere gjennomføringen av reformer i de armenske provinsene. Reformer som skulle sikre armenernes rettigheter. Hoffs oppdrag ble avbrutt av krigen i 1914.

Jon-Arild Johannessen og Siri Hopland, tar for seg tiden mellom 1915 og 1917. Den handler i sin samtid om overgrepene mot armenerne. Et overgrep som blir omtalt i verdenspressen, men i dag er glemt blant folket. Leserne får her oversikt over de flere hendelsene som skjedde.

Mange kjenner til Fridtjof Nansens innsats for å hjelpe armenske flyktninger fra det oppløste Osmanske riket etter første verdenskrig, men ikke alle kjenner bakgrunnen for den store flyktningestrømmen. Mellom 1915–1917 ble 1,5 millioner armenere drept innenfor den tidligere stormaktens grenser. Mange ved regelrette massakrer, andre ved å drives ut på havet eller ut i den syriske ørkenen.

"Det armenske folkemordet", er en spennende, skremmende og dramatisk bok. Forfatterne viser til de planlagte mordene som ble utført. Vi får innblikk i de flere hendelsene som skjedde. Dette er en politisk og historisk bok. Jon-Arild Johannessen og Siri Hopland forteller om et folkemord som endte dramatisk. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 4! En politisk, historisk og sjokkerende reise. Et litterært mesterverk.

Bakside informasjon om boken:

"I sin samtid var overgrepene mot armenerne mye omtalt i verdenspressen, men i dag er et glemselens slør trukket over hendelsene, godt hjulpet av forskjellige interesser.

Mange kjenner til Fridtjof Nansens innsats for å hjelpe armenske flyktninger fra det oppløste Osmanske riket etter første verdenskrig, men ikke alle kjenner bakgrunnen for den store flyktningestrømmen. Mellom 1915–1917 ble 1,5 millioner armenere drept innenfor den tidligere stormaktens grenser. Mange ved regelrette massakrer, andre ved å drives ut på havet eller ut i den syriske ørkenen."

Med bokhilsen

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2015). Det armenske folkemordet. Lokalisert 08.01.2017 på Internett http://www.dreyersforlag.no/det-armenske-folkemordet.5771837-335074.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “En omfattende bok om norske major Nikolai Hoff!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top